Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Szerintem kár is volt időt szánnom rá.
Van program a PIC-ben?
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2019
Igen van.Szerintem ha nem lenne nem lenne még hatvan volt sem.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2019
Ha már van 65 voltod a probléma egyszerű. Az induktivitást cseréld nagyobb értékűre, mert vélhetően a vasmag vagy a határfreki nincs kolerációban. Itt a PIC csinálja a modulációt. A többi része ( számlálás) megy?
Itt a pont. A mikrovezérlő elindult... ( szóppal rá kellene nézni) de az inverter elemei nem jók. Nézd meg a diódát és a DC oldali elemek bekötését is. Fordított elkó is söntölheti
.
Hello! Majdnem igazad volt.Az elko halott volt.Úgy bontottam és az nem volt jó.Most kicseréltem.Működik.Köszi a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2019
Gratulálok! Esetleg tehetnél fel egy linket a működésről! Köszi előre is!
Ez jó hír!
Én az utóbbi időben ha építek valamit, minden alkatrészt, még az újakat is letesztelem(kondi, ellenállás, tranzisztor). Volt már meglepetés...
Sziasztok,
Mindíg is szerettem volna egy ilyen industriális összeházasítást és mikor a börzén megláttam Nándi bácsinál ezer forintért ezt a bakelitházas műszert tudtam itt az idő... Két apróság van még vele hátra: 1. picit "hozzáopálosítani" a villogó LED-et a nixiekhez. Ezt finom csiszolóvászonnal gondoltam. 2. Ugyan ilyen narancs LED-ekkel csinálni a skálának valami jelképes megvilágítást. Ha ezek megvannak teszek fel új képeket az új belsőről is. Ja hogy a műszer mit indikál...? Jelenleg csak rá van akasztva a 12V-os tápjára. Gondolkoztam másodpercenként kalimpáláson meg egyebeken de valószínűleg mind idő előtt tönkrevágná a mechanikáját így szinte biztos hogy marad így "mutatóba" üdv. A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2019
Használhatod analóg idő kijelzésre is. Pont megfelelő hozzá a skálája.
Köszönöm a tippet de ez marad "csak" nixie óra.
Pedig csak egy ellenállás kellene hozzá (meg kiegészíteni a PIC programját).
De-de, nagyon is. Saját? Kijön belőle legalább 2 óra.
Kár, hogy nem komplett a számológép, de így legalább nem fáj újrahasznosítani.
Komplett volt. NDK-s
2db. 6 jegyű számot kb 6 másodperc alatt szorzott össze. 3 db. számot tudott tárolni ferritgyűrűs memóriában. A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2019
Sajnálom, hogy szét lett borítva, szívesen elcseréltem volna ugyanennyi csőre, ha csak ez kellett belőle.
Sziasztok!
Tudnátok segíteni hogy hol lehet beszerezni a képen látható vagy hasonló kettőspont csövet ??? 2 db. kellene, az ár mellékes.
A kettőspontot csinálni szokták , 2db glimmlámpa és egy kémcső az anyagszükséglet .
Leginkább csinálni lehet, 2 glimmlámpa, meg egy külső üvegcső. Ez is ilyen, ha jól megnézed. Ebay-en mint ha láttam volna, de nagyon nem éri meg.
Lehet egyértelműen látni ,kettő glim van egy.csőben.
Azt úgy.csinálták
Köszi szépen minden válaszolónak, most már látom.
Szia Hp41C !
Jól működik a Nixie órám, csak egy kis változtatás kéne. Az óra kijelzés (pl. 04) elöl az érvénytelen nullát ha ki tudnád venni, azt megköszönném.
Bocsi hogy kérdezek, de .hex-et hogyan lehet visszafejteni teljesen? Én úgy tudom nem lehet.
Ebben a csomagban benne sok változat (Lz - megjeleníti a bevezető 0-t, a sima pedig nem).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |