Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RIAA korrektor
Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Küldtem privátot. /Ez nem a reklám helye/
Ha esetleg érdekel, nekem van egy kész panelom, ami nálam csak a helyet foglalja. A Hifi Magazin 20. számában közölt MOD-ot is megcsináltam rajta. Postaköltségért a tiéd lehet.
Átesett ma egy kis upgrade-n a RIAA korrektor.
Azért azt tudd, hogy ez a kapcsolás 0,8-1,3%-ot torzít 100Hz és 250Hz között és katasztrofálisan rossz az IM torzítása. Ez 30 évvel ezelőtt tetszett az embereknek, mert sohasem hallottak tiszta hangot, nem volt viszonyítási alapjuk.
Azért nem gondoltam volna, hogy Neked ellent kell mondanom.
Azért a 70-es években is volt Magyarországon elérhető "tiszta hang", igaz az analóg volt. És akkoriban is volt 0,05, sőt ezred torzítású korrektor is talán, ha jól emlékszem. Nekem csak százados volt. Akkoriban a rádió Bartók URH-s adásaiban hallható ML magnón rögzített, lejátszott adások voltak a csoda, persze az akkoriban jónak mondható erősítőn, hangafalon.
Nem mondasz ellent. Én általánosítottam, a nagy többségről beszéltem, nem a vájtfülűekről. Igaz ezt nem írtam le a hozzászóláshoz, mert szörnyű fárasztó hetem volt.
Sajnos nem vállalok ajánlást. Annyira különböző az emberek ízlése és a figyelme, hogy nem tennék ilyet.
Nem nekem szólt de válaszolnék, ha szabad.
Két OPA közte passzív korrekcióval, vagy félig aktív korrekcióval. Először valami olcsóbb OPA-kkal megépíthető (DIP8 foglalatokkal), aztán sokféleképpen egyedi ízlésre hangolható, fejleszthető. A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2020
Olyan sok van, hogy választani sem tudok. Egy erősítőt készítek,aminek lenne egy phono bemenete is. Tehát nem gondolkodok nagyban, csak ha már teszek rá egy lemezjátszót az szóljon szépen.
Felvezetovel egyik legjobb, szerintem.Bővebben: Link
Kis modisitassal megepitettem, nekem tetszett. A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2020
Szia! A BC109 nem "zajosodik" be az évek múlásával? Valami ilyesmit olvastam róla valahol.
Szia!
Emlitettem, modositassal... tranyok lecserelese, korrekciostagok pontositasa, mas tapegyseg. Fent van itt is a megepitett valtozata. A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2020
Mi az amit változtattál rajta?
Fentebb vazoltam, pontos ertekeket most nem tudok mutatni, nem vagyok otthon..
"sandor1632"-nek írtam. De az is érdekel majd ha otthon leszel.
Néhány kondit és ellenállást kicseréltem más típusúra.
A korrekciós hálózat kondijait össze válogattam több darabból, nagyon pontos értékre. Mivel a csöves topikban már vérre menő harc és sértettség dúl az egyes ellenállások, kondik minőségén (holott itt gyakorlatilag ízlésekről van szó) ezért konkrét típusokat nem írok hogy mit mire cseréltem. Még a JJ ECC83S csöveket akarom Tungsram-ra cserélni, ez ma este felé meg fog történni.
A lényeg, hogy neked tetszik.
Bocsanat (ipad kijezojet osszetortem alig latszik).
Semmi gond! Már előre láttad mit fogok kérdezni!
https://www.muffsy.com/build-the-muffsy-pp-3-rev-a.html
nekem ez a nyerő
Szia!
Ezt te meg is építetted? Nekem pont jó lenne a betáp fesz miatt.
Szia!
Igen és szépen szól.
Panelterved van hozzá, valami értelmezhetőbb mint ez a pdf?
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2020
Mi nem érthető?Én lézer nyomtatós eleven csináltam,2 oldalas nyákra,másik fele telibe maradt.
Elkészült a panelterv. Csak azt nem tudom hogy, tudom programon belül a teliföldre csatolni az oda kötődő alkatrészeket. tudom filctoll, de valami programon belüli dologra gondoltam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |