Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Amíg kis feszültséget kell tekerni meg úszom azzal ami itthon van. Felette bonyolódik a helyzet. Derecskén zokszó nélkül kaptam csövet mivel oda járunk tekerni. Nemrég kicseréltem a kijelzőt de várnom kell amíg utalnak a számlára. Pedig pár száz forintról van szó. Szervízben 6000 lett volna egy ragasztás. Mondtam magamban még mit nem.
A kutya ugat, a macska nyávog, kecske mekeg. De mit csinál a majom?
Vagy makog, vagy banánt eszik. De lehet, hogy alszik.
Mert a fiam mesélt egy történetet, hogy a majom így csinál, uuu ááá, és meg akartam neki magyarázni, hogy azt makogásnak (???) nevezik. Kacsa hápog, mindenre van szó, de a majmon már egy napja gondolkozom... Makog is kicsit furcsán hangzik.
Itt pedig óriási a közösség, nagy a tudás. Több állat is előkerült, mint pl. delfin? Denevér? A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2020
Lehet.
![]() Idézet: „Halk, rövid makogó hangok: jól érzi magát, örül” Forrás A magyar nyelv értelmező szótára: Idézet: „A makog igével kifejezett cselekvés állati hangadás [...] a tény hogy vmely állat makog A majom a nyúl makogása [...] ” Forrás A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2020
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2020
Különben még én sem hallatom nyuszit makogni, pedig egy ideig volt nekem is.
![]()
Leginkább párzáskor halottam őket makogni. Főleg ha már nem volt hozzá kedve.
Ha már itt vagyok ... van-e olyan, aki ért az üvegfonáshoz?
Üvegem van, színes vezetékem van, elszántságom, türelmem szintúgy. Úúúúúúgy szeretném megtanulni. (+1 bónusz találós kérdés: hogy hívják a vezetéket horvátul? Zsica Vagy: "drot" ![]()
Vérnyúl vó't má'; "zolika60"-tól (sze. 20:37)
![]() Én megmutatom, hogyan kell üveget befonni, ha lesz időm.
Édesapám nagyon értette, de ő már nem tudja megmutatni
![]()
Üdv
Van egy-két tölgyfa bútorom kopottas lazúrral, amit szeretnék felújítani. Ehhez le kell csiszolni a régi lazúrt, vagy mehet rá az új réteg ugyanabból a színből? Ahány hely, annyiféle tanácsot kapok. Az egyik szerint csak sima csiszolószivaccsal elég átmenni rajta, másik szerint drótkefével kell ledörgölni az egészet, a harmadik szerint elég az átkenés. Mi az igazság? A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2020
Amíg granpa nem dokumentálja/okít minket, addig is - Bővebben: Link
Néha az az érzésem, hogy granpa mindenhez (is) ért ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2020
Idézet: „Néha az az érzésem, hogy granpa mindenhez (is) ért.” És van az öccse (fórum felhasználó, mellesleg ![]() ![]()
Tudja valaki, hogy az ilyen címkézést hogy lehet megoldani?
Ha nem politúr, lakk, ..., hanem tényleg lazúr, akkor finom csiszolóval átmenni az egészen. Sarkokon, éleken vigyázni, nem elvékonyítani az eredeti réteget. Alapos (!) portalanítás után lehet fösteni.
Kerti bútoron így csinálom, mert annak idején így tanácsolták. Nekem bevált. Ha a drótkefés változatot választod, akkor inkább kétkezes flex, az haladósabb. ![]()
Kösz, már megvolt. Ott van az eb elhantolva, hogy vesszővel az üveg nyakán kezdenek, a drótos verziónál meg ott fejezik be. Mindegy, grandpának már elsírtam bánatom priviben. Már csak az a kérdés, mikor hatódik meg.
![]()
Gafly már megírta a frankót.
A velem egykorúak (60+) még emlékezhetnek a levonóra. Matrica papíron, jól be kellett nedvesíteni, megpuhult a ragasztó (szerintem enyv) és akkor lehetett átragasztani. De ez még azelőtt volt, hogy kihaltak volna a dinoszauruszok.
Először azt kéne tisztázni mivel van felület kezelve.
Manapság mindenre rámondják, hogy lazúr, pedig nem az.
Hajdanán a ragasztópapír ragasztós oldalára festették/nyomtatták a feliratot, amit száradás, majd némi áztatás után át lehetett csúsztatni a kívánt felületre.
Köszönöm, drótkefével biztos nem fogom, marad a finom csiszoló.
Ezt bizony nem tudom, szóval tényleg lehet más is. Az egyik egy koloniál stílusú állólámpa, az állórész ugyanilyen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |