Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Vegyél egy méternyi fali UTP kábelt,ennek több tömör réz vezetője is van~0.5 mm vastag, belekerül vagy 60-70forintba és jóideig el van vetve a "gémkapocs" kérdés.
![]()
Levágott alkatrészláb is tökéletes, fő az újrahasznosítás a fazékban.
Hosszabb utakat ki puzzlezni még szórakoztató is. Amugymeg nem is kell levágni csak elgörbitgetni amerre kell a próbanyákon ![]()
Van itthon 40m kábelem valahol megtört és nincs türelmem megkeresni
![]() Amúgy éppen most próbáltam egy "alap" kapcsolást megcsinálni próbapanelen egyenlőre csak a tervező programommal, hát nem egyszerű kapcsolási rajz alapján. Úgyhogy most gondolkodom az automatizálás algoritmusán.......
Sziasztok nekem van egy pár tarnyóm, nemtalálom seholsem az adatlapját, peig már kb egy hete keresem
![]() ![]()
Szia!
Nem biztos hogy megfeküdt a trafó! Nézz szét az erősítőben hogy a trafó előtt van-e olvadóbiztosíték. Ha van nézd meg hogy nem szakadt-e. De ha az jó akkor is van még egy esély. A trafókban szoktak "eldugni" hőbiztosítékokat ezeket általában a 2 tekercs közé tolják be, no ezi is nézd meg! A trafónak égett szaga van? üdv!
Keresd úgy a tranzisztorokat, hogy:
2SA1236, illetve 2SC3180 Garantált sikerélmény! ![]()
Tudna valaki 10 -12 V -ra diacot ajánlani? Ha van helyettesítő kpacsolás az is megfelel. Köszi
Valaki eltudná nekem ezt magyarázni, hogy mit jelent? A C forditó itt kiakad és nem tudom ez mit jelent. Köszi!
Mondjuk úgy még talán valaki tudna is segíteni ha elmondanád hogy miyen fordítót használsz és mi a hibaüzenet.
Ez~11V környékén kapcsol:
Tiszteletem mindenkinek. Nekm annyi volna a kérdésem hogy: kb hány voltról lehet működtetni 1 230V 400W-os HGLI higanylámpát? Mármint előtét nélkül trafóról. Ezzel az égővel maratáskor mennyi ideig kell "égetni" a panelt de úgy hogy nem szedem le a külső búrát? Mire való az ESR mérő készülék? Vagy a tranzisztor-bétamérő? Ki mit tud a 2N3055-ös NPN tranzisztorról? Kb hány Ampert bír el? A választ várom üdvözlettel DAMIEN
A higanygőzlámpákat nem hiszem, hogy lehet fojtó nélkül üzemeltetni, mert a begyújtáshoz kell a 230V-os feszültség (illetve a nagyobb indukciós fesz), de az üzemi feszültségük ennél valamivel alacsonyabb. Szóval ez fojtó nélkül nem megy. A többi kérdésedre pedig gyorsan választ kapsz a gugliban, mert amiket eddig beírtál, azokra tuti kapsz valami választ.
Ez a nyák egyoldalas lenne? Olyan amire filcel rárajzolom a paneltervet és lemaratom?
Vagy mindkettőt
![]() Az elsőnél 2.25 Ft egy cm^2, a másodiknál 2.175 Ft. Vagyis terület-egységre nézve a nagyobb (mint általában) jobban megéri, ha úgyis elfogy, és van rá pénzed, akkor inkább azt vedd meg. Ja és igen, ezek a hagyományos egyoldalas nyáklemezek, nem fényérzékenyek.
Sziasztok!
Elsősorban komoly forrasztási képességgel rendelkező fórumozók válaszát kérném! Szóval a helyzet számomra komoly! Van két telefonom. Két teljesen egyforma. Az egyikben, ami működőképesebb (lényegében teljesen, csak hamar lemerül), van egy alkatrész, melyet kicserélve nagy valószínűséggel megszűnik a probléma (de nem 100%). Ezt az alkatrészt kibonthatom nyugodtan a rossz telóból, mert arra nincs szükség (rossz teló, mert már néhány dolgot kiaprítottam belőle, egyébként jó volt ![]() Az SMD induktivitás melletti IC-ről lenne szó, balra.
Ha jól látom, és az valóban BGA tokozás, akkor teljesen halott ügy házilag kicserélni. Ezer ügyeskezű ember közül max. 1-2 van, aki képes arra, hogy hasonló bűvésztrükköket meg tudjon csinálni.
Hát ez lesúlytó volt, bár ilyen válaszra számítottam. Azért a tesztalanyon valamit ügyködök, hátha mégis...
Nem hagyom ennyiben a dolgot, szóval erről az akciómról még fogtok hallani ilyet, vagy olyat! ![]()
Ha nagyon elszánt vagy akkor keresel egy erre szakosodott céget akik jópénzért kicserélik neked úgy hogy semmi baja nem lesz semminek. Más kérdés hogy jól tudod-e hogy jó alkatrészt cserélsz-e ki...
Ha mégis magad esel neki akkor csak óvatosan. A bga körül elszabadulhat egy két alkatész ha nagyon hevesen mozgatod a panelt. A csere ic aljára a nevéhaz hűen golyókat kell képezni a csatlakozási pontokra, az ic adatlapján ha van neki meg kell hogy említsék az optimális méreteket. Aztán el is kell találni a megfelelő hőmérsékletet, nyomást és pozíciót a visszahelyezéskor. Hááp sok szerencsét
Hello!
A tarfónak nincs égett szaga és az a baj, hogy nemjön ki belőle feszöltség. Szerintem lehet, hogy a primer tekercs feködt meg. Ja és nemtod kb mien árban tekerik meg, de az a baj, hogy úgyméz ki, hogy a vasmag össze van hegesztve, ezért azt is számold bele légyszi. Előre is köszönöm
lehet kapni (bár nem tudom hogy Mo-n hol, de meg kell kérdezni ilyen cégeket) BGA rework kiteket.
van olyan közöttük, amelyben találsz egy kis kihajtogatható stencilt, azt odaragasztod a bga padra, megkened forrpasztával kés segítségével, eltávolítod a stencilt, és itt jön leginkább a szívás része, ugyanis be kell helyezned az ic-t... ezt jobb helyeken géppel, vagy ilyen manuális tükrös beültetőkkel szokták, azaz látod egyszerre a pad-et, meg az IC alját, hogy hová fog kerülni, majd egy kar segítségével odaemelet+nyomod a chipet (nagyon jó a csapágyazása ezért piszok drága). ezután be a kemencébe és lehet sütni... --- kiegészítés: láttam (igaz nem olcsón) olyat is, amelyben a megtisztított padre ráragasztasz egy poliimid stencilt, amelyet később nem kell eltávolítani abba belekened a forrpasztát, majd belenyomod kézzel a bga ic-t, mivel kis gödrök vannak, ezért pontosan tudsz pozicionálni ezt megint bele sütőbe és készen is vagy. egyetlen baja, hogy külföldről rendelhető és nem olcsó. cím: http://www.solder.net/stencilquik/default.asp
Sziasztok
Azlenne a kérdésem, hogy 1N2002-es diódát mivel lehet helyettesíteni? Előre is köszönöm
videó az előzőről:
http://www.youtube.com/watch?v=PRO03Jv3qRo ha jól láttam 70$ 10 db, azaz 7$/darab, ami már nem lenne sok, hogyha tudnál még találni embert akinek ilyen kell...
Nono, itt a rajz. Ez egy 18W-os véfok lenne!
![]()
Helló!
A Datasheet catalog.com-on megtalálod az IC gyári adatlapját, Ott pontosak az adatok és asszem nyákterv is van de az nem bittos! Sok sikert!
adatlapjában ez szerepel:
Dee de de, bele lehet tenni, csak egy picit a szárát eősebben kell benyomni és jól rá kell húzni... én a 3,175mm-es marő fejet simán be tudtam fogatni...
A 3,175mm és 0.8mm között van egy kis méretbeli kölönbség.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |