Fórum témák
» Több friss téma |
Erre a narancs sárga laposra gondolsz. Szegyem ki és hogy mérjem?
Elírtam, a HC95-ös kondenzátorra gondoltam.
Szakadás vizsgálati móddal. Ha sípol rossz, ha nem akkor jó. Ehhez egyébként ki sem kell szedni. A HD84-en 400-500-as értéket kell mérned, de csak az egyik irányba. Ha mindegyik jó, akkor a trafó szekunderére közvetlenül kapcsolódó HR79, vagy a panelon lesz valami kontakt hiba. Máshol már nem lehet gond. (Ennek az áramkörnek egyébként az a feladata, hogy amikor kikapcsolod az erősítőt, rögtön megszakad a hálózati áram és oldja a relét, mielőtt a végfok kondenzátorai kisülnének, megkímélve a hangsugárzókon megjelenő pukkanástól)
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2020
A kondi nem sipol a HD84 értéket nem mutat csak 1est mind két irányban néztem
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2020
ezeket is meg néztem
HD87 683 HD88 688 HD89 680 ezt az értéket kaptam
Szia! Akkor a HD84 meg van szakadva, az lesz a hiba.
akkor holnap veszek és kicserélem a papiron úgy van irva hogy N125 gondolom csak esztkel mondani a boltban és viszem magamal a roszat is.
Sok boltban már nem fogsz N125-öt kapni
elöször meg nézem a közeli szervizben hanincsen akkor neten keresek. Vagy van hejetesitő?
reloop megelőzött, abban a pozícióban sok mindennel helyettesíthető. Ha bármid van otthon, amiben látsz üveg diódát, akkor elég jó eséllyel találsz köztük 4148-at is. Pl. vezetékes telefonokban, deckekben biztos lesz megfelelő.
rendben köszönöm az edigi sok segitséget amint meglesz az alkatrész nekiis látok és meg irom hogy mitörtént. További szép vasárnapi délutánt.
igazad van épmost egy pc tápot néztem és pont rá van irva hogy 4148
Dimarson DM-R400 táp egységét nem ismeri valaki vagy rajz nincsen valakinek mert a PD163 és PD164 elszált.
Ez nem ebbe a topicba való.
Itt van szöveg, illetve írja, melyik pdfet szedd le.
Olyat találtam hogy PH4148 azis ugyan az?
Jó lesz, valami egyedi gyártói jelölés csak.
Ok köszi
Rendben máris kiprobálom
Sajnos esem járt sikerrel csak világit a piros led a kijelző meg sőtét. Viszont van egy kondi a kijelzőnél egyik felin meg kapja a 22v de nem megy át eddig át ment de akkor sem világított
Ok, próbálok visszaolvasni mindjárt, és gondolkodni, mi lehet még. Ugye végfokok nélkül próbáltad?
Sokat segítene, ha alkatész számot mindig írnál, és a helyesíráson kicsit javítanál.
a vég fok benne van és a helyes írás próbálok oda figyelni.
Akkor szedd ki a végfokokat, ugyanis lehet hibás a végfok, és akkor a védelem nyilván le fog tiltani.
Mielőtt kiszeded viszont, HT92 és HT91 bázisán (B) mérj feszültséget a testhez képest. Először 20V majd 2V dc állásban.
Illetve kijelzőnek világítania kéne, testhez képest B 1 csatlakozón mit mérsz? B4 és B7 között mérsz AC~ állásban 3.1V-ot?
Következőnek HR79-en mérj bekapcsolva fezsültséget, a két lába között.
20v és 2v állásban a HT91 0v feszültséget mértem.A HT92 20v állásban 0v, 2v állásban 042v. Kivettem a végfokokat és megnéztem még egyszer a HT91,HT92-ÖT akkor 0v minden állásban.
Ok, ezek alapján folytasd a mérésekkel, amiket írtam azóta, de a végfokokat ne rakd be.
a 042 az 0.042 vagy 0.42? A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2020
Ellenőrizd 20V, majd 2V állásban, hogy az ND84-es dióda katódjára kerül e váltófeszültség. Fontos! A műszered itt váltófeszültség merésre kell állítanod, mert az ND84 katódján váltó feszültség van.
B1 dc állásban 34v ac állásban 72v.B4 és B7 1,2v ac állásban a HR79 mérését fotóztam ac állásban mértem
Nekem a tizedes vesszőt elöre teszi azért írtam 042
|
Bejelentkezés
Hirdetés |