Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Bocs ... madzagokon/antennákat
Idézet: „4-5 m van 2 kamera, 6-ra a 3. mig kb 12 m-re a 4.” Paraszti eszemmel jobbat nem tudok, ha ezt a konfigurációt akarja használni. De csak bele vau-vau.
Szintén hülye ötlet, ha már komolytalan a topik. Periszkóp a négy sarokra kamerák sem kellenek, központ sem. Vagy száloptika periszkóp helyett.
Ez már önmagában vicc.
Már gyerekkoromban is ez volt a duma, manapság kidobandó szemetet csinálnak, bezzeg régen! ... Ahhoz képest: 13 éve gyártott teherautóval dolgozom, 800 000-nél több van benne, a saját om 19 éves, 980000-el, az is bármikor harcrakész, Miért pont az utána készített dolgok lennének rosszabbak? Csak nem azért, mert azt hiszik emberek, hogy utánuk már nem születtek emberek?
A baj máshol van. Az egész világon annyira felgyorsitották a technologia fejlödését, hogy ma lehetetlen bármit gyártani, ami még évtizedek mulva is müködöképes. Egy 60-70 éves autoba vagy még eredeti vagy ujragyártott alkatrészt kapsz, de probálj egy modern kocsi 5-6 éves fedélzeti computerébe valamit kapni - sem eredetit sem utánnagyártottat nem kapsz, ha mégis találsz valami hentergöt nem találsz embert aki azt be tudja épiteni. (Nem lesz hozzá müszerezettsége).
De nézd meg a méregdrága computereinket, 6-8 évente kell cserélnünk, de nem azért mert rosszak, hanem mert nem kompatibilisek már a korral. Ugyanez van a TV-vel is. 30 évvel ezelött egy család az egész életében átlagban 2 TV-t, 1,5 hütöt, 2 mosogépet vett. Manapság kb ennyi cuccot 6-7 évente vesz egy család. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2020
14 éve vettem a nejemnek TV-t. Egyszer kellett javítani, most is azt nézi.
16 éve megy a monitorom. 2 éve a hűtőm. Most ezek jutnak eszembe, amiket vadonatújan vettem. A pár évvel azutáni rosszabb lenne? Mondom, már a 80-as években pont ez volt a duma... Ésmég most is hasraesnek egy Pannóniának, de nég egy Danuviának is... Amit most is újan veszel, nem csalódhatsz -általában. Csak hangosabban kiabál az egy ezreléknyi rosszul járt, mint a 999 elégedett.
De már hanyadik külsö dobozt vetted hozzá? Én drága müködö 16:9-es CRT TV-ket dobtam ki ( senkinek nem kellett) mert már 6 távvezérlö hentergett valahol - soha nem ott, ahol kellett volna.
Nemsokára ujra egy dobozt kell szerezned ( hacsak nem vagy kábel elöfizetö). Ez nem duma, erre kényszeritenek. Persze ma is nézheted egy sereg primitiv fekete fehér DunaTV-n valamelyik lekonvertált HD adást. Vagy probálj a 16 éves monitorodon mondjuk egy 3D alkatrészt rajzolni a nyomtatohoz. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2020
4 éve ugyanaz a UPC doboz és "tányér" van. Előtte 1 dvb-t doboz volt, igaz egyszer javították. Mivel garanciálisan, ezért nem is érdekelt, mi baja volt. Előtte nem kellett doboz. De volt hamarabb, mint kellett, mert 7 csatorna több, mint három
![]() És most komolyan: azt hibának kell tartani, hogy neked vagy nekem támadnak új igényeink? (Pl az említett 3D alkatrész) Hát akkor mégsem a tartóssággal/tartósságtalansággal van a baj, hanem új igények támadtak A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2020
Persze ugy mehet, mert ott az UPC átvállalja az elöfizetöitöl az átalakitási berendezések beszerzését, de hidd el ennek is elöbb után vége lesz, mint az UPC-nek, ami már Vodafon, de a müholdat talán még az UPC maradéka üzemelteti egy darabig....
Nem csak nam tudom mit fogsz csinálni pl az én esetemben, 91-ben vetem egy drága CAD programot, az utoljára még WXP-n ment. Amint az megszünt kidobhattam a programot is, mert uj verzioja nincs, uj XP PC nincs, a W7-n még egy kis büvészkedéssel ment de nyomtatni a rajzokat már nem lehetett stb, a nyomtatáshaz egy modern CAD programot kellett vennem az uj PC-re. Azaz gyakorlatilag 3 PC kellett a régi rajzaim modositására meg nyomtatására.
Az még hozzátartozik, hogy a SetTop box, vagy az új kis dobozka a szolgáltató tulajdona, és mi csak béreljük, mikor mennyiért. (az ára az előfizetésben van) Ha kell még egy azért már külön fizetni kell.
Tehát a javítás, vagy csere (korszerűbbre is) a szolgáltató érdeke, hogy a szolgáltatását igénybe tudd venni. Az megint más kérdés, hogy az elavultat nálad hagyja, cseppet sem önző érdekből, ne neki kelljen adminisztrálni, megsemmisítéséről gondoskodni.
Magentaszinüék visszakérik az eszközöket ha lejár a szerződés, az elavultat, hibásat se hagyják ott, sőt kötbért fizettetnek ha nem kerül vissza az eszközük. Nagyon helyesen méghozzá.
Ezt vajon honnan vetted, hogy a UPC direct Vodafon? Nem a UPC Magyarország-al téveszted?
De lényegtelen is, hát ha nem adnák a dobozt, hát nem fizetnék náluk elő. Nem kötelező nekik sem az én oénzem elfogadni, mint a hogy nekem se az ő műholdjukat fogni. De a mai gyártmányok tartósságától jól elfordultunk már ![]() Folyamatosan oda lukadsz ki, hogy mások lettek az igényeid, ezért új eszközöket kellett beszerezned. De hát ez nem azt jelenti, hogy a vas volt rosszul, kevéssé tartósra készítve. Hogy te 3D tervek csilogásával akarod elkápráztatni a vevőket, azt megértem, de nálunk 3 iparit végzett kőművesek 2d tervrajzokból bármilyen palotát felépítenek, mert ezt tanulták.
Éntőlem még egyet sem kértek vissza magentáék, így már van három DSL modemem, meg két modemrouterem. Kérdeztem mi legyen velük, azt mondták tartsam meg.
Igazad van, elfelejtettem hogy csak a set-top boxra vonatkozik.
Lehet, hogy nem mond semmit, de a nejemnél a harmadik mosógép és a harmadik villanybojler megy 16 év alatt. Nálam kiválóan működik 2 db villanybojler, mosógép, centrifuga; mind a négy min. 40 éves Hajdú. Öcsémnél még a hengeres gázbojler megy. Már akkor "öreg" volt, mikor '78-ban odaköltözött. Most cserélt kazánt benne, mert az oldallemeze szétkorrodált (nem a kazán!).
Az UPC (Liberty media) szinte már kiszállt az europai média piacbol , s már csak az idö kérdése mikor adja el az UPC direktet is. A földi hálozatábol is már csak némi maradék maradt.
Sajnos nem lesz vicces.
Én nem lyukadok ki sehova, csak valahogy nem értjük egymást. A globuszunkon immár 7 mlrd ember él mindenki csinál valamit (a jelentös többség) aminek az eredményét el kell adni, mert pénzt szeretne azért kapni. A gazdaság csak akkor müködik a mostani rendszerben, ha forog a pénz, azaz ha megfizetik a dolgozot, de el is várják töle, hogy a keresetét elköltse. A pénz a vánkus alatt a legrosszabb ami lehet. Sokan elégedettek vagyunk a régi dolgainkkal, de mindenkinek van valami vágya valami érdekeset venni látni utazni. Pár évtizede ez a globalizácios nyomás átbillent a vevök javára,, amikor nagyon sok terméknek, szolgáltatásnak a pincébe vitték az árát, hogy még a szegényebbek is meg tudják venni. Persze ez csak akkor müködhet, ha van olyan hely a világon ahol ezt nagyon olcson elö is tudják állitani. Sajnos ezek a helyek nem mifelénk vannak. S láthatod mit jelent az, ha 2 honap járvány alatt alig tudsz költeni. Az emberek millioi mennek tönkre. Igy most megint választás elött leszünk - megvegyük a termékeiket, azaz kenyeret adunk nekik, vagy majd az állam levonja a jövedelmünkböl az ö eltartásukat. Gyakoraltilag mi ist azt várjuk el, hogy a munkánkat el tudjuk adni és abbol meg tudjunk élni. A harmadik lehetöseg - szintén gyakori - senki nem törödik velük, igy nem igen legális modon fognak majd a betevö falathoz jutni. Dönthetsz, hogy továbbra is a 30-40 éves fekete fehér kasznidat nézed, vagy a 16 éves autoddal rontod a levegöt, vagy egy készülék, auto vételével egy tucat ember megélhetéséhez hozzájárulsz. És sajnos azt is látni fogjuk, hogy sok mindennek nagyon fel fog menni az ára. A fiam ma volt fodrásznál és simán dupla annyit fizetett mint januárban. A 9 Euros repülöjegyeknek is vége lesz meg a 2-300 Euros all inklusiv heti utazásoknak is. A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2020
Én újabban már nem is azt kérdezem fizeteskor hogy "mennyi?" hanem "hol tartunk?"
A válaszokra pedig "a 0 százalékos volt az infláció" és erőteljes szem kiesés-el reagálok //az utóbbit gyakorolni kell
Tudod ki volt Középeuropában a Covid elsö áldozata?
- A 80 éves Marcsi néni Piripocsrol, amikor rádölt a polc a spájzban, 70 kg liszttel, 100 kg cukorral, 40 kg soval és 600 csomag száraztésztával. A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2020
Idézet: „Most cserélt kazánt benne, mert az oldallemeze szétkorrodált (nem a kazán!).” ![]()
"Hosszú". Valami összefüggés van a kettő között; ő a szakember.
Mert az uj oldallemezhez nem passzolt a régi kazán.
![]()
A klotyópapír bálát kifelejtetted.
Nincs értelme ezen vitázni, meg magunkat hergelni, csak arra próbáltam rávilágítani, ha így folytatjuk ezt a pofozóversenyt (engem pofáncsapnak - én is visszacsapok) akkor soha nem lesz vége. Lehet a "maradj otthon" szlogent ki kellene egészíteni "waze ne emelj már"!
Na jo a klozetpapir valoszinü nem csapta volna agyon az asszonyságot....
![]()
Ezek tényleg "Vicces - mókás történetek".
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2020
Akkor itt van a zseb, hogy veszekedés ne legyen:
Két macska elmegy bevásárolni, az egyik megáll a szupermarket parkolójában: - Henry, van nálad százas a kocsihoz? - Nem tudom Cilli, de mindjárt megnézem a zsebemben.
Már a zsebes macskák is hozzánk jönnek vásárolni.
Ebben az otthonülös karanténban az ember hall annyi egetverö dolgot, hogy az sem tudja mi a vicc meg mi nem.
Csütörtök a nejem barátnöje ( 3 gyerekes tanitonö) csörög a telefonon. Én veszem fel ( aki mindent megeszik, amiben hus van), mert a nejem éppen valahol el volt. Nem tudod mit kell rakni a vegás pizzára - googleban talált receptet csináltam, de nem irták meg mit kell rátenni...... Sajnos nem tudom, de néhány gyomot meg homokot vihetsz a kertünkböl. Hallom a rádioban, hogy egy unatkozo celeb gyökérlisztböl kenyeret süt. Hogy az mi a franc, azt elfelejtette elmondani. Ismét a nejem barátnöje ( a szuper fözögép boldog tulajdonosa, amibe bele kell rakni mindent nyersen és ugy 1,5 ora mulva valami ehetö is kijön - minket még nem hivott meg egy ilyen robotcheftorra ![]() Elfelejtettem a gépbe berakni a 4 tojást......valoszinü még a diszno is felfordult volna a szuper ételtöl. A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2020
Apám már rég ki akarta dobnirégi Babettáját, mivel most egy picit több a szabadidőm, gondoltam megmentem. Kemény 2 ezer forintból helyrepofoztam (gyertya, tömítés, benzincső) a karburátor apapos tisztítása után pöccre ...küllőre indult a babett.
![]() Na, jöhet a próba.. Mivel ez a kiskerekű, gyártási éve 1994, úgy tudtam ez 2 sebességes. Tolom neki nyégázzal, kb 40km/óra, de üvölt, de nem veszem észre, hogy túlzásba vinné a sebességváltást. Na mondom, belekukkantok az áttételbe, már akkor kezdett gyanússá válni a dolog amikorlátom, hogy eléggé direktbe hajt. Rákeresve a neten, olvasom, 1983 óta gyártják kétsebességes motorral, videokat nézek, hát köszönő viszonyba nincs a belseje az enyémmel. Miután beleástam magam a témába, mert már nem bírtam aludni a fajsúlyos kérdéstől, hát kiderült, hogy a gyártó 1992-ben feladta a 2 sebességes technikát, mert olyan sok probléma volt vele és egyetlen huszárvágással direktere kötötte a váltó tengelyét. Na mondom ez gen, ez aztán a prima megoldás ![]()
Hölgyeim és Uraim itt a végzet kezdete.
Most mutatták be az egyik német televizioban a legujabb intelligens WIFIn kapcsolhato mezei LED égöt. De nem ez az ujdonság benne, hanem az hogy frissiteni (update) kell majd a használat közben! Ráadásul a TV szerint csak alig drágább mint a többi ilyen égö, igy várhato, hogy a félhülye sznobok majd tömegesen meg is veszik. Azután majd csodálkozhatnak a szolgáltatok mi a francnak kell akkora sávszélesség és a laikus is csak bámulni fog míért nem müködik az adott pillanatban a szoba világitása - mert a LED égö éppen frissiti magát. ![]() ![]() ![]() Nem tudom, hogy tényleg ilyesmire kell elpazarolni kortársaink agyi kapacitását.....meg mi van, ha esetleg majd valamilyen virust is felszed az a hülye égö.... A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |