Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszönöm az elismerő szavakat!
Földhurok topic Ez a téma nagyrészt ilyesmikről szól. Pl. ebben a témában ha rákeresel reloop felhasználó tanácsaira, akkor sokmindent tudsz olvasni róla ami hasznos. Persze más kollégák is írnak jókat a témáról! A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2020
Van egy kis keverőm, ami 16 csatornás de csak 4 mikrofon bemenete van. Bár csak kis rendezvényeket csinálok - azt is csak hobbi szinten - előfordul, hogy 4-nél bőven több mikrofont kell használnom, így ezzel az előfokkal már 10 mikrofon csatornám lett, ami így már elég lesz.
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2020
Én nem látom át miben rejlik a képi talány. Segíts, mi nem volt könnyű?
A kerámia lapig eljutottam önerőből is. De néhány fúrás tapasztalatának birtokában az ilyen "kis" furatok szinte semmilyen gondot nem okoznak. A 3-5 cm-es furatok a problémásak, főleg ha a kerámia lap éle elvágja azt valahol (nem teljes kör a furat).
Nem mindenkinkek van akkora tapasztalat a birtokában, hogy egy ilyet becsukott szemmel is megcsináljon.
Ügyes szakitól láttam régebben, hogy gyűrűfűrésszel hátulról mázig kivette, utána keményfém tűvel és kalapáccsal habosított gumilapon kikocogtatta előlről szép finoman. Mintha körzővel rajzolták volna...
Nekem is kellett ilyet csinálni a mosdó csapjának felszerelésekor, bár ott már gyárilag ki volt könnyítve. A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2020
Hát igen, akinek van tapasztalata, az mindig minden kondenzátort kicserél.
Ceisler úr mondta nekem annó, hogy: - Szobafestő és mázoló, valamit érdemes lyuk készitő vagyok. - ??? - Három lányom van. Meg az a gyémánt szerszám is sokat tud segiteni... A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2020
Sosem jöttem volna rá, hogy házszámtáblát alkottál.
Én alternatív busó álarcnak néztem...
A városrészt és a házszámot már tudjuk! Már csak az utcát kell kitalálni! Vigyázz GPDR!!
Nekem ehhez egy cső kell és egy hegyes kalapács. A cső fölé tartod a csempét, hogy felfeküdjön és tetszőleges formát lehet kikopogtatni a máz felől. Általában, ha szerelvényeknek kellett lyuk, akkor egy picit csináltam csak rá, aztán ha fel lett ragasztva a falra és meghúzott, akkor régi, lapos ágyrugóból köszörült 1cm széles és nagyon éles vésővel faragtam a doboz méretére. Mindig tökéletesen pontos volt a végeredmény. A lényeg, hogy mindig kicsit kell fogni a vésővel. Láttam burkolót, aki egy szem harapófogóval megoldotta ugyanezt, bár messze elmaradt a szépsége az én megoldásomtól. Igaz - türelemjáték. Egy dolog szivatott meg eddig csak - a mázas greslap. Na ahhoz üvegfúró kellett.
Miket lehet itt tanulni?!?
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2020
Idézet: „Miket lehet itt tanulni?!?” Igazán nagyon sokat. Én legalábbis szoktam, mert vannak itt bőven, akiktől lehet.
Ezt mondom én is! Éppen csempét tanultam formázni, pedig csak kimitépíteni akartam Az ember a legváratlanabb helyeken botlik hasznos infókba!
Ha valami olyan elektronikát kellet próbálni, amihez órajel kell, mindig az NE555-ös generátor volt az első lépés.
Megelégeltem, és Vettem egy ilyet. Ezt viszont használhatóvá kellett tenni. Ilyen lett.
Szép munka.
Arra gondoltam, lehetne így órát is gyártani. Minden számot egy-egy csempére felszerelni, majd ez kerülne fel a falra. Ja, a lényeget majd elfelejtettem. A zasszonyt megbíznám hogy percenként cserélgesse a számos csempét, különben se bankkártya, se kocsikulcs. Bár kicsit belegondolva nekem is lenne veszteni valóm. Se ebéd, se más se. Inkább csinálok ledeset.
Üdv mindenkinek.
Készítettem egy kis kapcsolást. Ez egy PWM modul, amivel törött Laptop kijelzők, ledes háttér világításának a fényerejét lehet leszabályozni, egészen nulláig, fokozatmentesen. A kapcsolási rajzot Proli007-től kaptam, köszönet érte, remekül működik.
Sziasztok!
A rázós órát újragondoltam, és így csináltam meg. Ez az eredeti működése Ilyen lett. A videó nem jó, mert lassú a fényképezőgép. A tápellátást légmagos trafóval oldottam meg, mint a Propeller óránál. Kettő db. 2032 elem van a forgórészen, így áramkimaradásnál tovább jár az óra. Nincs benne motor, a forgórész csapágyazva van, csak meg kell forgatni (rázás helyett). A videó nem adja vissza, de jól néz ki a kijelzés is.
Van még egy kapcsolás.
Ez egy (illetve kettő) PIC-es szúnyogriasztó. Az első ilyen kapcsolás amit építettem 9Voltos telepről működött, amíg működött. Igazából nem sokat használtam, mert elemre nem költök, a nikkel akkumulátorokat pedig mindig kivégeztem, ezért most az egészet hengeres powerbankokról fogom üzemeltetni (mert a lítium még a barátom). Amint megérkeznek bedobozolom, az az elképzelés, hogy a powerbank egy csőbe fog becsúszni, aminek a másik végébe bele lesz ragasztva egy USB-A csatlakozó. Ezt majd rögzítem a jelenlegi "dobozoláshoz", ami egy Biotech usa c-vitaminos doboz menetes vége, amibe pont belemegy a KEMO L10-es piezo (kis átalakítással). A kupakon van egy nagy furat, a kettő közé pedig pont beszorítottam egy rácsot, ami védi a piezo-t, de az ultrahangokat teljes egészében átengedi. A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2020
Arról van tapasztalatod, hogy valóban elkergeti a szúnyogokat?
Hogyan állítod be az időt? Honnan tudja az óra, hogy mikor forgatod meg? Tudja-e az óra, hogy hol van rajta az ablak, hogy a kijelzés a megfelelő helyen történjen?
Üdv.
Sajnos még nincs. Mint írtam, az eredetit nem sűrűn használtam, a mostani pedig még csak építés alatt áll. Kipróbálva már ki volt, de csak ennyi, a teszteléssel megvárom míg megérkeznek a power bankok, és be tudom dobozolni.
Egyik ilyen és ehhez hasonló sem kergeti el a nyavajásokat. Szén-dioxidra és szagokra jönnek, a fényt nem szeretik, füsttől menekülnek de kb. ennyi is.
Ha végiggondolod, nem is nagyon lehetne másként. A szúnyogokra soha nem vadásztak olyan élőlények, amelyek messziről figyelmeztető hangokat adtak volna, ilyen irányú kiképzést nem kaptak az evolúciótól. A sokaságra bízzák a túlélést, nem a cselszövésre. |
Bejelentkezés
Hirdetés |