Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
Szia! A tartály az így néz ki. Jól látható rajta alul a bekötése a kazánba és a felül a szelep ahol majd pótolni kell a gyári nitrogén töltetet levegő utánpótlásával (pumpával fel kell fújtatni kb. 1.2 bárra).
Akkor ehez le kell szedni a kazán felső takaró lemezét, és ott tudok csatlakozni hozzá, ha jól értem. Köszönöm a segítséget!
Többsége kazánnál ezt a tartályt felülről meg lehet közelíteni ez ügyben, nem kell levenni a burkolatot. A hátfalon van felszerelve, korong vagy téglalap alakú bordó színű, tetején az autó szelep. A szelepsapkát le kell venni és ha onnan víz szivárog akkor az a tartályt ki kell cserélni vagy másikat applikálni a rendszerhez (az nem kerül annyiba mint a kazánhoz való).
Köszönöm, VIM, a füstgáz cső mögött egy lecsavarozott lemez van, és attól nem látszik a kiegyenlítő teteje és a szelep se. Ma ezt leveszem és megnézem.
Sziasztok, jó estét!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Westen Pulsar 240 Fi típusú kéményes kombi gázkazánom van. A kazán bekapcsolását követően kb. 30 másodperc elteltével kb. 5-6 percen keresztül sivító hangot hallat. Ezt a hangot a fűtés bekapcsolásánál észleljük, illetve amikor a meleg vizet engedjük, akkor csak egy pillanatig van ilyen hangja. Majd szépen elhalkul, és teljesen normálisan működik. 2008-ban lett beüzemelve, soha, semmilyen problémám nem volt vele, tökéletesen működik egyébként. Megnézte egy szerelő, nem találta a hibát. Semmilyen hibaüzenetet nem ír. Tisztelettel várom a hozzászólásokat, tippeket, esetleg a tuti megoldást.
Szia!
Vedd fel a hangot. Halljuk csak.. Mert lehet a gázszelep/gáz süvítő hangja, mert teljes gőzre kapcsol. Majd lemodulál. Ez normális. Meg lehet, hogy tiszta vízkő, és megforr a primer hőcserélőben a víz. Na ez már baj. Szóval jó volna hallani, de legjobb látni, hogy a sivítás hogy viszonyul a gázláng méretéhez.
Szia!
Szerintem ez a turbo ventilátor csapágya. Ha leakasztod az előlapot, (a zöld előlapi panel felső sarkában a két csavart ki tudod tekerni félig.. előlap leemelhető. ) Beindítod. A hang forrásának fentről kell jönnie... Valószínű a turbó lapátjai sosem voltak megtakarítva. A ráégett kosz, mocsok miatt excentrikusan forgott, megkopott a bronz csúszócsapágy. Ki tudod próbálni. A turbót kivéve az alsó/felső csapágyra 1-1 csepp wd40 kell. Jó lesz 2 hétig. Értelmetlen kenegeti. Tartós nem lesz. Csere. De drága... Esetleg keresni felújítós csapágyast, vagy átalakítani görgős, laza illesztésű porvédett csapágyakra.. (gépműhely, katalógus böngészés..) De ha erre a szaki azt mondta, ez ilyen, többet be ne engedd...
Szia!
Nagyon köszönöm.
Sziasztok!
Egy hónapja költöztem albérletbe, a fűtéssel van gondom. ( a tulaj megbízottjaval már beszéltem de semmit nem lépett) . Tehát a probléma az, hogy egy Westen 240i típusú gázkazán van ( elvileg ez kondenzátor, nem értek hozzá) és a radiátor csak akkor lesz meleg ha folyatom a vizet, alapesetben nem, és 18 fok van a lakásban...a termosztátot hiába kapcsolom pl 24 fokra, ugyanúgy 18 fok van, sőt, van hogy visszaállítódik az általam beírt 24 fok mondjuk 17-re. Valakivel beszéltem telefonon, ő azt mondta nem ért ehhez a típushoz de szerinte a szelep nem jól vált át a kazánban. Mit tudnék tenni? Megoldható ez pár gomb nyomással?
Szerintem hívj szakembert, gyanús hogy több hiba is egyszerre fennáll.
Szerintem... A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2020
Szia!
Hát az szerelőt zavard el kb.. Ez egy sima kondenzációs kombi kazán. Meg kell nézni nem lehet tippelni hogy mi a nyűgje, lehet csak alacsony a víznyomás a fűtési körön azért nem indul el az a része. Ha meleg vizet csinál baja nem nagyon lehet. Nem jellemző ezekre. A termosztát más kérdés, az lehet hibás is de valószínűbb hogy csak valaki be programozta és azért áll vissza. De van amelyik csak pár másodpercig mutatja a be állított hőfokot és utána csak azt látod rajta hogy épp mennyi van a lakásban. Üdv.
Szia! Arra kérnélek, hogy pontos típust írjál, mert amit megadtál az nem kondenzációs kazánra utal ha csak "i" van a teljesítmény adat után írva. Így nehezen lesz kideríthető a problémád. A másik dolog pedig a termosztátot is nevezd meg, fontos lehet a működtetés szempontjából.
A kérdésedet IDE is feltehetted volna.
Westen energy 240i ennyi van ráírva
Köszönöm az eddigi válaszokat
Nekem is van az egyik szobában egy olyan termosztát ami (már) nincs bekötve...
Így nyugodtan lehet tekergetni.. Következmények nélkül...
Szia két ötletem van:
1: Téli, nyári kapcsolót nézd meg, hogy hol áll. Balra tekerve van téli állásban. Akkor megy csak a fűtés. 2: A vízkör nyomását ellenőrizd. Hideg állapotban 1-2 bár között kell, hogy álljon. Ha ennél kevesebb akkor fel kell tölteni a rendszert. Bővebben: Link
A téli, nyári kapcsolónak illetve a fűtés hőfok gomboknak így* kell állniuk.
A Termosztátról jó lenne legalább egy fotó. Lehet, hogy napi programos.
Értem én, hogy kérdések vannak a működést illetően de az internet is nagyon sokat segítene néhány dologban ha használnád és elolvasnád az ott leírtakat, például a termosztáttal kapcsolatban. Ebből a Delta termosztátból többféle is van. Nekem kell kinyomozni, hogy Nálad melyik van felszerelve, persze nem probléma de pontosíthattál volna, hogy nem programozható digitális a termosztát. Ennek az érték bevitelét az "Ó" jelű nagy hosszúkás gombbal kell megerősíteni, különben nem fogadja el az új értéket (S2301). Ha pedig S2302 van felszerelve (heti programozható) akkor a változást a plusz-mínusz jelekkel kell léptetni és ezek az értékek addig maradnak amíg a beírt program lépéshez nem ér, ami más értéket határoz meg. Szóval léptess oda a kívánt értékre a plusz gombbal és nyomd meg a nagy gombot az elfogadtatás érdekében. Delta S2301 és a heti programozhatóságú S2302
Sziasztok!
Van egy Westen Star 240 fi kazánunk. Fűtés leállás és Hálózati melegvíz vételezés Után néha leáll. Fűtes termosztat lekapcsolas után még keringet a szivattyú. 60 fok hibakod villog. Nyomás jó. Használati melegvíznél és fűtésnél is gyujt a kazán De utána ha már nem teker a szivattyú. Kijön a 60 fok hiba. Viszont a nyomásból ha le engedek picit is. Elmúlik a hibakod. Van amikor reseteni nem lehet de a nyomás picit leengedése elmulasztja a hibakódot. Szivattyú két éves. Hmv ntc új. Lehet benne valami hőmérő szenzor még ami okozhatja a hibát? Vagy ennyit bírt egy Honey well szivattyú. De gondolkoztam azon is , hogy a nyomas mérő Manométer fals értéket mutat és valójában alacsonyabb a nyomás mint a beállított 1,5 bar. Segítségeteket előre is köszönöm.
Szia! Találsz alul a hidroblokkon (bal oldalon) hátul egy piros vezetékekkel csatlakozó mikrókapcsolót. Az a mikrókapcsoló felel a "vízhiányért". Szerintem a tágulási tartály nyomásoddal lesznek majd problémák ezért kapcsolhat bizonytalanul az a nyomáskapcsoló. Persze az is lehet, hogy csak vízköves a membrán rúdja és nem tud kintebb jönni, nyomvatartani a mikrókapcsolót vagy maga a mikrókapcsoló hibásodott meg.
Üdvözlöm!
Sajnos csak most tudok válaszolni. A mikrokapcsolóm megfelelően működik. A membrán előtti tengely külső része nem vízköves. Bár gondolom ha vízköves lenne akkor a szimeringet Tömítéseket is kikezdené és lenne folyásom is. A kiegyenlítőt töltöttem de a nyomás elveszett. Felpumpáltan most ritkult a hibakódok száma. Valószinűleg a benne lévő szelep ereszt. Nem tűnik lyukasnak a (gondolom gumi zsák van benne) tehát a szelepnél veszítek levegőt de sajna a szelepet Nem tudtam kicserélni mert nem engedte a lazítást a viszonylag szűk helyen. Valószínű ki kell szerelnem a tartályt és könnyebb lesz a csere .. Aztán majd meglátjuk. Ismételten köszönöm a segítséget. Amúgy nem spórolásból nem akarok szerelőt hívni. Hanem mert a kornyeken nehezen ernek rá valamint az a szerelőaki a szivattyút cserélte az mondta asszonynak, hogy picit zajos a szivattyú lehet cserés lesz. Mondta ezt egy évvel a szivattyú csere után. Mikor a hmw ntc-t cserélte Nem feltétlen gondolom , hogy mindenki le akarja húzni az embert de utólag olvasva itt is és masik fórumon is megúsztam volna 3250 forintból.(másikat már magamnak cseréltem.
Ha a tágulási tartály töltésről van szó akkor ITT van leírva a mikéntje. Ha eddig nem jól csináltad volna, mert nem elég csak úgy utánfújtatni a tágulási hiányzó nyomását.
Hát igazából nyomás nélkuli rendszeren töltöttem fel.
Leengedtem a rendszerem es hagytam, hogy a bemupált levegő tolja ki maga előtt a vizet. "Szerencsés" vagyok mert a cirkót lezárva tudok üzemelhetni egy nyitott rendszert is (vízteres kandalló) Oda tudom tolni a vizet. A szelep eresztését sajnos pumpálás után lehet hallani. Picit szemez azért gondoltam, hogy tűszelep csere jót tenne. Picit ereszt nem ereszt. Sajna sok kicsi sokra megy még a tomítős szelepsapka ellenére is. De ha nem olvasom itt eszembe sem jutott volna ránézni. Bár házi vízmű is elengedgetheti a nyomást . Neha fel kell pumpálni. De itt nem gondoltam volna , hogy évente egynél többször rátoltsek levegővel.
Szia!
Nem zaklatásból de szeretnék még egy kérdést intézni hozzad . Köszönöm a segítséget. Sok ötletet adtál a válaszoddal. Picit jobban le tudtam szűkíteni esetlegesen a hibát. Volt időm figyelni a kazánt működés közben. Hibakódra futott szokásos 60 kód észrevettem pont a tanácsodból kiindulva, hogy bár a mikrokapcsolóm műkodik. Viszont a keringetés utan egyszer megcsinálta(vagyis nem csinálta ) Hogy a hátsó mikrokapcsoló nem kapcsolt mert nem tudott. A szelepen lévő kazán leallas után nem ment vissza a fészekbe így nem kapcsolt és hibakód lettem. A nyomás hirtelen elengedése után a tengely beült a fészekbe és így eltűnt a hiba is. Mi lehet az oka ennek. Hmv es fűtésnél is produkálta. Segítséged előre is köszönöm.
Szia! Szerintem a nyitott rendszered összeköttetése a gázkazánnal lehet a probléma okozója. A nyitott rendszer nyomása nem képes a gázkazán vízhiány nyomáskapcsoló membránjára megfelelő nagyságú nyomást gyakorolni, ezért lassú annak a működése ha más, pl. tömszelence szorulása nincs. Ha azt a tömszelencét kicsavarod és esetleg megkened egy kis szilikonszírral, talán könnyebben fog járni vagy érzékenyebb lesz, mint most. Ha nem akarod kiszedni akkor wd40-et használj átmentileg. A tágulási tartály nyomás beállítása az rajtad múlik, hogy jól csináltad-e meg. Ha pedig a szelep ereszt és úgy is szökik a nyomás ha le van zárva a szelepsapkával, akkor nem sok van neki hátra.
Nyitott rendszer alapból zárva van.
Ha a vízterest használom akkor a kazánon lévő fűtés előre és visszatérő ágak zárva vannak. A vízteres kandallo csak biztonsági tartalék ha valami nagy baj van. Három gyereket nem lehet megfagyasztani télen. Viszont kipróbalom mert lehet a szelep műkodne csak lassan mozog a tömszelencében.(kézzel ellenállás nélkul kis erővel vissza ült a fészekbe) Megkenem mikor kint van. Marad még kenőzsírom a volt munkámból. (Vízvágó nagynyomású henger gumi simering kenéshez való ipari zsír.) Lehet csak az a baja hogy ellenáll picit. A szelepnek gatya van a kiegyenlítőben. Viszont ki kell szednem a szelep cseréhez mert ott nem adja. Koszonom a tanácsot. Első körben megkenem mikor kint van. Ha meg ugy van szét szedem. Nem bonyolult . Csak hibát akartam behatárolni de neked hála sikerult. Mélységes tiszteletem. Köszönettel Botosjeti.
Szép napot! A minap belefutottam egy hibába a következő kóddal : E03. Kézikönyv szerint : Kémény hőfokszabályozó érzékelő leoldott / Füst nyomáskapcsoló leoldott - Hívja a hivatalos szervizközpontot
A kazán pontos típusa : Westen pulsar 240 fi A kazán nagyjából 10-11 év körül lehet. A lakás néhány hónappal ezelőtt került a tulajdonomba, ezért a kazán történetét sajnos nem ismerem. 2-3 héttel ezelőtt voltak a lakásban a kéményesek kötelező ellenőrzésen. Folyamatosan használatban van a kazán, probléma nélkül fűtötte a lakást. A fürdővíz megfelelően melegít, csak a fűtéssel van probléma. Valaki találkozott már hasonló problémával? Üdv, Róbert
Szia! Ha gondolod utána nézhetsz a problémának. A kazán tetején ahol a ventilátor van, találsz egy nyomáskapcsolót amihez szilikonos csövecskék csatlakoznak. Azokat kitisztítod (kifújkálod) és ugyan oda visszadugod őket ahonnan lehúztad a nyomáskapcsolóról és a ventilátorról. Talán csak a kosz miatt nem kapcsol a nyomáskapcsoló. Ha koszosabb akkor a ventilátor lapátjait és annak házát is ki kell tisztítani, hogy az megfelelően tudjon "huzatot" csinálni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |