Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv Bern 4110 magnóról hallott valaki vagy egyáltalán a Bern márkáról?Semmit sem találok róla
A hátulján nem ír valami egyéb márkanevet? A guglis keresés nálam is nulla eredménnyel járt.
Üdv CT 506-nál a stopot vezényli miért nem forog ha rajta van a felszedő orsó szija? Persze szíj nélkül is nehezen forog, szétszedtem tucatszor... ha valaki tudja a megfejtést
Próbáltad grafitporral "kenni"? Hihetetlen jól csúszik és nem csepeg!
Azt még nem de adtak egy tippet hogy az ékszijtárcsa alatt van egy közdarab ami elreped így lefogja a tárcsát az meg a szijon át a felszedő orsót mert onnan indult az egész, hogy megállt a felszedő lejátszás közben de a 650-es is ezt adta elő 2 hete, lehet ott is ez a bibi?
Ha Ferenczi Zoltán itt nem érhető el, tudtok-e megbízható embert, aki felszíjazná és átnézné az Aiwa AD R460-amat?
Nincs tapadás az idler-felszedő orsó közt, új gumival is próbáltam semmi... esetleg rugó húzóerőt növelni? Olyan nincs, hogy nem lehet megjavitani.Fotón a problémó.
Szia!
Teflonolaj, vagy fehér zsírspray.? Hagyd rajta egy kicsit aztán töröld le. A közlőkereket meg szesszel tötüld át csipeszre tekert pzs csíkkal míg eredeti nem lesz. Ha kirepedezett csere. A hangtengely nyomógörgőjére is jó. A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2020
Üdv megoldva,remélem tartósan:végálláskapcsolót raktam bele másikat az könnyen jár de,hogy miért forog nehezen,passz.rugó,közdarab a helyén volt.A felszedő orsóban meg kicseréltem a rugót elmentem a Kun utcába a rugókészitó szakihoz az kiboritott 2doboznyit találtam kb olyat itthon meg belevarázsoltam cca.pár órányi kisérletezés után...Sárközy asszonta'az idler okés akkor ámenKösz mindenkinek aki álmatlanul forgolódva töltötte éjszakáit ez miatt...
Új feladvány Dual c812:play,ff-rw esetén beesik a vu-mérők és a kazettafészek világitása minden más megy rendesen,cseréltem 2200-as kondit a motornál,tápnál pótoltam 42mikrósat és egy 42 ohmos ellenállást amik elégtek -de tényleg-de a fényerő még mindig elhalványul.
Sziasztok, adott egy Sony TC-D505 deck, nincs saját tápja, gondolom az erősítőtől kapná a delejt, ami viszont nincs birtokomban. Tudna valaki segíteni, hogy ne főzzem meg a gépet? A rajzon a System control 1 nevű csati bemenetei láthatóak, illetve a táp rész eleje. Ha jól veszem ki, akkor 2x12 volt megy bele, váltó, amiből a gép +-12-t csinál. Jól sejtem?
A másik nagy kérdés, hogy elindul-e a gép az AU Bus levegőben hagyásával, vagy ott mi a görcs történik? Ad valami jelet, vagy ott vesz valamit, ami engedélyezi a működést? Esetleg az csak a rendszer többi részével való szinkronizáláshoz kell? Köszi A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2020
Sziasztok!
Lenne egy Akai cs-m3 deck, melynél a kazetta megvilágításhoz szeretnék ledet használni. Sajnos az eredeti nem volt benne. Milyen típusú kellene ide? Előre is köszi!
"Új feladvány Dual c812:play,ff-rw esetén beesik a vu-mérők és a kazettafészek világitása"
Hová esik be? Ha látható, hogy hova esett be, nem lehet onnan valahogy kipiszkálni? Küldj képet róla, hátha találunk megoldást! A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2020
Excuse moi...nem a helyéről esik ki hanem úgy értettem,hogy a
a világításuk ereje lecsökken
Sziasztok!
Van egy Aiwa AD-F700 magnóm, nagyon fapados, de anno szerettem. Jó sokat pihent, most átnéztem és a szíja kenőcs állagúvá vált. Egy öröm volt letisztítani. Valaki tudja mekkora szíj lehetett benne? Service manualt nem találok, bár azokban sem adják meg mindig. A kerületet 240mm körül mérem, a maradékok 4,5mm szélesek körülbelül. Bármilyen tanácsnak örülnék. Köszi!
Ez esetben viszont a tápegységgel lehet probléma.
Sziasztok!
gépromboló említette a grafitport mint kenőanyagot. Meg tudná valaki mondani hol lehet beszerezni. Előre is köszi!
4 - 6 B -s ceruza. De barkácsboltban kapható többféle grafitos kenőanyag.
8,2Vac az izzók tápja. A gyári 8V 55mA specifikációjú volt. Ha LED-et akarsz ide rakni, célszerű azt megtáplálni egyenirányított feszültségről (motor 12 V például), hogy ne vibráljon rondán.Az ablak narancs színre festett, célszerű borostyánsárga LED-del megvilágítani.
És minek az ellenállása volt az a 47 Ohm? Nem kellene az annak elégését kiváltó okot felderíteni? Mert láthatóan terhelt a táp továbbra is. Ötletem is van, ha külön van, a csévélő motor szénkefepora, ami beült a kommutátorok közé.
Még egy apróság. A műszerek izzói, ha még eredetiek, nem könnyen beszerezhető típusok (halványzöld, mattított bura). Azokra a LED-re váltással valamivel nagyobb feszültség fog jutni. Ez a 220->230 V váltás miatt már eleve problémás, így érdemes sorba kötni a két műszer izzójának tápjával egy ellenállást, amin kb. 2 V esik (az izzók áramát nem ismerem, meg kell mérni).
A ceruza nem felel meg kenési célra, még a legpuhább sem, mert vagy agyagot (attól lesz megfelelő keménységű a hegy), vagy műanyagot adnak hozzá. Egyiket sem akarjuk a gépben látni. A barkácsboltos grafitkence jó lehet pár helyre, de amit én ajánlottam, az a grafitpor, amit én vagy ebayről, vagy aliexpresszről vettem. A graphite powder szavakkal kereshet rá bárki. Az enyém úgy néz ki, mint amit a képen láthattok. Kb 1000ft a tubus.
Ja és BUÉK mindenkinek! A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2021
Ha tippelhetek, a tipikus Dual hibajelenség, hogy a hálózati oldali RC szűrőben először elpukkan a kondenzátor, majd elégeti az ellenállást. Gyakorlatilag az összes Dual-ban cserélni kell, akkor is, ha még nem robbant fel (és füstölte tele a szobát).
Igen, a fotó alapján az lesz az. De én már el is vesztettem a fonalat, azoknak semmi közük a táp terhelhetőségéhez, meg 42 (47?) mikrós biztosan nem lehetett.
A rajzon ekkora értékek voltak kicseréltem újra
Üdv tegnap kaptam egy Hitachi cx w800-at és a hangerő szabályozó csúszka helyére valaki tekerős potit tett de ezzel meg nincs teljes hangerő csak kb a fele-poti csere?
Szerintem igen. Jelen esetben már mindegy, hogy tekerősre cseréled-e, vagy keresel az eredeti helyébe egy tolóst, a lényeg, hogy a jelenlegi poti értéke túl alacsony, szóval ha nincs rajz semerre a neten, akkor mért ki a potit és keress egy olyat, ami a többszöröse. Pl 10KOhm helyett legyen legalább 22K, vagy 47.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |