Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Jawa Babetta gyújtás MZ TS-re
Témaindító: Monster1991, idő: Jún 22, 2008
Sziasztok!
Segítséget kérék a témában megjelölt gondban! Ha valaki tud segítteni akkor írjon Előre is köszi !
Szia!
Itt mi is a kérdés? A gyujtásnak van egy pár "alkatrésze" fél szavakból nem értünk semmit :yes: Olyan mintha mondanám hogy egy jól felszerelt műhelyből hozd ide azt... azt sem tudnád h mit hozzál üdv!
nem fogod tudni tölteni az aksit ha rárakod a babeta gyujtását
Szia!
Teljesen más a Jawa- Babi generátor+gyújtás mérete, ha ezt mégis sikerül áthidalni a 3db 20W-os sorba kapcsolt tekercs még a világításhoz is kevés a töltést nem is említve. Üdv
Szia!
Nekem volt MZ-m télen-nyáron használtam munkába járáshoz (napi 60Km), és az energia ellátás nem a kötelező nappali világításra volt méretezve ( a gyári könyv is hivatkozik rá). Megoldás =a használat függvényében tölteni az aksit. Üdv
egyetlen egy értelm van mégpedig, hogy lecsökkentse a főtengelyen lévő súlyt, emiatt sokkal gyorsabb reagálású, harapós lesz a motor, jobban túrja majd a földet, ennyi
persze emiatt meg kell válni világítástól...
Sziasztok!
A félreértések miatt akkor leírom h miről lenne szó! A babetta gyújtást nem a töltés meg a világítás miatt akarom átrakni! Nekem csak a gyújtásrész a fontos! És ez az MZ blokk nem az eredeti vázában van! És már kb.3 aksit kinyírt pedig rendesen be van kötve a visszatöltés meg minden! Szóval én csak ezt akarom kiküszöbölni meg egy pár paci is jól jönne! Na meg már láttam ilyen motort ami ezzel a megoldással ment! Csak nem tudtam megnézni a gyújtását!!
Helló
Én értem mire is akarsz gondolni. Csak a tirisztoros gyújtását akarod átrakni bele. De hogy ennek mi köze van ahhoz hogy az aksit kinyírja, azt nem tudom.
Oké már vágom, neked egy egyedi nem országútra hivatalos motor kell, ha van egy jó esztergályos ismerősöd, akkor összejöhet a gyújtás Nem kell neked aksi, a babi mágneses "önfenntartó" gyújtással rendelkezik. Üdv.
Na csá én most csinálok egy kroszmoci áttalakítást!!!
Babetta gyujtás lessz rajta . Ehez a babetta lendkereket egy esztergályossal ki kell esztergáltatni széppen és ékpályát bele (vésetni) maratni. Az álórész alá pedig kell egy felfogató közdarabot csináltatni. A többi már gyerekjáték!!! Bekötöd és kész!
Sziasztok!
Nem a babetta gyuszi tette tönkre az aksikat, hanem a régi! Dobo, kössz a segítséget erre voltam én kíváncsi!
sziasztok
szeretnék feltenni babetta gyújtást az etz 150-re Az a gondom hogy a jeladó nem csinál semmit akárhogy próbálom semmi a töltő tekercsből jön a nafta. (semmi világítást meg ilyeneket nem akarok a gépre csak simán 1 tekecsel hogy rugásra induljon és ne kelljen bele akksi)Szóval ez amit próbáltam ez már a 2. jeladó ami nem jó mekkora ellenállása kell legyena tranzisztoros jeladónak? mitől mehet tönkre? mert az egyik új volt. ha valaki tudna segíteni minden jó ötletet szivesen fogadok.
hali!30 Ohm körül a jeladótekercs ha jolemlékszem.
üdv a http://www.szocimotoros.hu/veboldalon rengeteg ifó van ezekről a dolgokról
és ezt a jeladót házilag nem lehetne helyettesíteni valami mással?
sziasztok
vettem babetta gyújtás álló részt (újat ) szóval most a jeladó okés. vettem egy tirisztort is az is új! de akkor most nem értem hogy miért nincs még mindig szikrám!! akárhogy próbálom semmi. szerintetek mi lehet a probléma??
Hello! Arra figyelj h nehogy kétszer testeld le mert akkor biztos hogy nem fog működni! Meg ugye a forgórészen van egy picike mágnes annak a jeladóval azonos "pályán" kell lennie mert ha nem akkor biztos h nem fog szikrát adni!
hy
Nekm úgy van megoldva. ha kell segitek? fullra van tuningolva trabi dugatyu, fuvokák feletek furva, 15 fogas elsö lánckerék hátso eredeti, künyitet kuplung,viz hütéses, könyitet titánium fötengely,sárkányrepülö gyeretya, 1500lada karbi szelepje van a karbi elöt hogy a benzint ne tudja vissza fröcskölni. meg eegy kicsit a sötétbe a látvány kedvéért vastalpazok meg nitrohigito vagy könyü benzin a kipufogo könyékhez befecskendezve hogy láng jöjön a kipufogobol. Ha kell segitenem levesze e méretet az enyémröl a tied mz etz 250 ugye üzenj :akiygan@freemail.hu ra
Hello! Nekem mz ts 150em van. De már sikerült átalakítani úgy ahogy szerettem volna de azért köszi a segítségedet!
Sziasztok.lenne egy kérdésem.Hanyas közdarab kell a 250 - es etz-m hez h rátudjam rakni a babetta állórészt?Ha valaki tudna rajzot méretekkel esetleg az küldjön.Előre is köszönöm. Üdv.
Szia, ebben sajnos nem tudok segíteni, viszont van a simson.hu-n az adok veszek rovatban a gyújtás témánál egy srác aki ezzel foglalkozik. Talán meg is csinálná neked
Heló én felraktam a 150-es etzmre a babetta gyujtást szikrát ad de csak tolásra indul és durrog nem lehet vele normálisan menni mitől lehet ez?
Durrog?
Amúgy megy a motor, mikor durrog?
Helló! Nekem már szintén fent van a mocimon a babetta gyuszi, és nekem is hason ló gondjaim voltak amíg rá nem jöttem, hogy úgy kéne beállítanom hogy a forgórészen lévő jelölés meg az alaplapon lévő jelölés akkor essen egybe amikor a dugattyú felső holtpont elött van 1,5mm-rel kb! Remélem tudtam vamait segíteni!
Sziasztok!
Nekem is egy ts 150em van. Cross motorba került a ts blokk, igy lámpákra,töltésre ninsc szükségem. Milyen átalakitások kellenek hogy a gyujtást rátudjam tenni? MEnnyibe kerülnek ezek az átalakitások, a gyujtás alkatrész árai nélkül persze.?
Helló pisti217!
Én csinálok ilyen átalakításokat, ha érdekel akkor vegyél fel MSN-re vagy írj emailt és megbeszéljük. Este keressél ha ma írsz. E-mail és MSN: aadam1@freemail.sulinet.hu
Helló!
Most néztem meg itt az üzeneteket! Felvettelek msnre. |
Bejelentkezés
Hirdetés |