Fórum témák
» Több friss téma |
A kapuműködtető kapcsolók alaphelyzetben nyitva vannak és a megnyomás idejére zárnak.
A "mikrokapcsoló" nálad van(nekünk meg sem mutattad!)...állítsd vissza az eredeti állapotba és méricskélj...
A Hörmann-nak van külön fóruma...ott kérdezz! Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2021
Ez így nem is fog menni.
a 230-at adja ki, és amit a kapcsolónak, relékimenetnek gondol az a manuális kapcsoló bemenete. Nincs neki szabadon felhasználható NO/NC kimenete. Nem nézte meg a kolléga a bekötési rajzot..? A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2021
Cseréld le 1 shelly1-re. Ez erre nem lesz jó.
Nem kell.
Vagy fog egy picike 230-as behuzotekercses relet, vagy ha mar diy, szetszedi a Sonoffot es a rele NO labainal elvagja a nyakot es kihozza 2 szal drottal. A megfelelo tavolsagok es erintesvedelem betartasaval. En ezt csinalnam, ugyse lesz soha mashova hasznalva a modul. Opcio meg optocsatolo is, nalam cirkot kapcsol 6 eve, Hormannhoz is jo lehet, szerintem a kapcsolon par mA folyik. A polaritas betartasaval es kapacitiv led elotettel orok elet es erintesvedelmileg is a legjobb. Meg folytathatnam mert a lehetosegek tarhaza vegtelen de a kollega ugy eltunt mint nagyapam zseboraja***. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2021
Moderátor által szerkesztve
Persze lehet fabrikálni, vagy készet venni.
Idézet: „Meg folytathatnam mert a lehetosegek tarhaza vegtelen de a kollega ugy eltunt mint nagyapam zseboraja ***” A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2021
Moderátor által szerkesztve
...az orosz fronton... az biztos jó.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2021
Köszönöm, már másra hasznosítottam.
Sziasztok!
SONOFF-al szabályokat állítottam be. Bizonyos szabályokkal a másik szabályt szerettem volna ki és be kapcsolni automatikusan. De valamiért nem hajtja végre. Ha viszont manuálisan futtathatóval indítom el a szabályok ki és bekapcsolását (nem mondjuk mozgásérzékelővel), akkor végrehajtja. Találkozott már valaki ilyen problémával? Mi lehet a probléma?
Ezt fejtsd ki bővebben légyszíves.
HA manuálisan idndítok efy pár szabályt akkor működik, ha pedig beállítom, hogy mozgásérzékelésre induljon, akkor nem történik semmi.
köszi
Vagy nincs jól bekötve, vagy nem kompatibilisek egymással.
Sziasztok!
Megpróbálom részletesen leírni a problémám a sonoff szabályokkal kapcsolatban. 1. Sonoff-os hőmérő mérésének értékét figyelem. 2. Egyik szabály hogyha, 37 fok fölé megy a hőmérséklet akkor lekapcsoljon a Sonoff MINI Smart-hoz csatlakoztatott fűtőfóliát. 3. Másik szabály hogyha 33-fok alá megy a hőmérséklet akkor bekapcsoljon a Sonoff MINI Smart-hoz csatlakoztatott fűtőfóliát. Van két mozgásérzékelő egy macska által használt folyosó két végén. Azt szeretném egy szabállyal beállítani, hogy ha egyik mozgásérzékelő előtt elhalad a macska, akkor engedélyezze a (2;3-as) szabályt, a másik mozgásérzékelő előtt elhaladva pedig kikapcsolja kapcsolja ki a (2;3-as) szabályt. Ha „Manuálisan futtatható” szabállyal indítom a (2;3-as) szabályt, akkor működik. Ha viszont a mozgásérzékelő mozgásérzékeléséhez állítom be, akkor nem engedélyezi, illetve tiltja a (2;3-as) szabályt. Ehhez netán már kell a SONOFF-os előfizetés, hogy szabállyal automatikusan szeretném szabályok aktív illetve inaktív állapotát állítani!? Remélem ez így érthető, és tudtuk ebben a problémában segíteni nekem. Köszönöm
A mozgás érzékelő és a relé között milyen kapcsolat van? Ha tápot adsz rá, akkor nem működik. Kapcsoló bemenete pedig nincs a TH10/16-nek.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2021
Szia, Ahogy látom folyamatosan kűzdésben vagy a Nice Robo 1000-el. Nekem is ilyen van és kicseréltem az elektronikát ROLLER 230V-ra. Nekem bemászott egy hernyó vagy mi az elektronikába és olyan zárlatot csinált, hogy csak részlegesen lehetett az elektronikát megjavítani.
Mechanika maradt és az elektronikát a motorból áthelyeztem fali dobozba így "állat mentes" lett. 18.000 pénzért megkapod, vevő is benne illetve lassítás a végállások előtt. Max távirányítót kell hozzá venned.
Szia,
gondolkodom ilyesmin is persze, a héten a lehűléssel megint visszatért a probléma (előtte jó ideig megint rendben működött). Teszek még egy próbát a héten a maradék kondik cseréjével, mint utolsó lehetőség, aztán remélem a legjobbakat. Ha cserélek, én biztosan maradnék a dobozban, mert a fal elég messze van (és oda kéne vinni a motor kábeleit, a végálláskapcsolókat, a tápot...), szóval kb. ugyanakkora helyre kéne beférnie. A távirányító-cserével az a baj, hogy a garázst is ez nyitja a másik gombbal, két távot semmiképp nem szeretnék, szóval akkor vagy a garázsban is mókolni kell, vagy olyan távirányítót kell vennem, amire azt is be lehet állítani. Megnézem addig a Rollert, kösz a tippet.
Szia, Nem akarok bele kontárkodni. A Rollerhez való távirányító 4 gombos. Azt programozol rá amit akarsz. A garázsom Hörmann és egy Roller 2 csatornás vevővel lett kiegészítve. Így 1-es gomb kapu teljes nyitás, 2-es gomb kapu gyalogos nyitás ( kb 1 méterre nyit csak ), 3-as gomb Garázs nyitás-zárás, 4-es gomb Garázs világítás kapcsolás. Csak azért mondom mert korábban a Hörmann "régi" vevőimmel gondok voltak hasonlóan időjárás függvényében ( esős, ködös időben minimumra csökkent a vétel ). Valószínű valamelyik szomszéd kínai csengője zavart be mert mind a kapu mind a garázs Hörmann vevője ugyanazt produkálta egyszerre. Száraz időben minden flottul ment. Sok időmet ( 2-3 év ! ) és szerelgetést öltem bele a próbálkozásokba míg végül ez a "hernyó" ami rövidzárat okozott adta meg a kegyelemdöfést a cseréhez. Azóta pöpec és 2 szomszéddal messzebb is nyitja a kaput igaz külső antenna is kellett hozzá. Szerintem mérlegelj és add össze az anyagokat ha úgyis ki tudod cserélni. A kapuáruházban ( Rétság ) a legolcsóbb.
Hali!
Van egy kétszárnyas saját kapum. A képen látható vezérléssel. Mostanában, a második szárnyat nem mindig nyitja ki. Főleg reggel. Meg sem mozdul. Napközben semmi gond. Át forrasztottam a panelen az összes forr. pontot. A jelenség ugyan az. A relék cseréje segíthet rajta?
A motor kondiját mérd meg/cseréld szerintem
A DC 12V motoroknak nincs "kondija"... Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2021
Felcserélve a motorokat ugyanaz a helyzet? Kenegeted rendesen a teleszkópos csöveit a motoroknak?
"Újratanítást" próbáltad...működik az még? Lasssítás OK? Ez a fajta vezérlő engem is szivatott már... azóta se lassítás, se tanulási hajlam.
Hali!
A kérdés nagyon sok, próbálom sorba szedni. Motor cserét még nem csináltam, de ez lesz a következő, ahogy az időm, és az idő engedi. Természetesen, mikor kísérletezgetek vele, olyankor minden tökéletes. Nem teleszkópos, itt, a csavarorsón megy egy menetes dió, egy csappal, ami kapcsolódik a kapuhoz. Újra indítás/tanítás többször is megtörtént. Tökéletesen betanul, a leírtak szerint. Ennél a primitív szerkezetnél, lassítás nincs, nem is volt, nem is lesz. Ma, pl. du.tán sem működött. Gondolom, a hideg miatt. Ki várom a hét közepét, jön a jó idő.
Úgy néz ki, én a fenntarthatóság jegyében tovább halasztom a cserét merthogy működik, legalábbis egyelőre. Kicseréltem a benne lévő 3db kondit, egy pár forrasztáson még átmentem újra, és tegnap este -6°C-ban meg ma reggel a -2-ben is simán végigment. A kondik pedig tökéletes értéket mutatnak, csak hát nem a fagyasztóban mértem őket...
Külön köszönet 444Tibinek az ötletért. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2021
Sziasztok!
Came ZF1 vezérlés. Idáig működött rendesen a kapu, ma reggel nyitás után nem volt hajlandó zárni. Áramtalanitás után visszakapcsolva szapora villogást produkál a "visszajelző" LED. Gondolom valamilyen hibajelzés, de nem találtam róla semmit. Mire panaszkodhat? Illetve kétszárnyú a kapu, Krono motorokkal. A relék kattognak, de motorok nem indulnak. Biztositékok jók. Pillanatnyilag nincs ötletem.
A leírásod erősen hiányos!
Came: fotocellák vannak? Megvizsgáltad...átkötötted azokat próbaképpen ? Krono: Vezérlés típusa? A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2021
Came-nál a gyors villogás úgy emlékszem, fotocella probléma.
Fotocellák ugyan vannak, de pillanatnyilag ki van kötve, mert elrágta a kutya a vezetékét ;s valamelyik szomszéd meg megprobálta többszor lerugdalni az oszlopról. Fotocella hatástalanitva van a vezérlő dobozon belül. Már eléggé régen igy használtuk, nem most piszkáltam bele...
A Krono az a motor, ZF1 az meg a vezérlés. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2021
Lemaradt...1-2 szárny, toló-nyíló, de saccra ez lehet.
A motornak is van típusszáma... Bővebben: Link A 230V-ost közvetlenül ki lehet próbálni, hogy az rendesen működik, de valószínűleg az rendben van... Az automatikuos zárás időzítőjének aktiválása az veszélyes fotocellák nélkül ! A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2021
Közben okosabb lettem.
1.) A villogó LED-el kapcsolatban, végül találtam egy "apróbetűs" mondatot: Idézet: „Amennyiben az automatikus zárás be van kapcsolva, nyitott állapotban a 10-es jelű LED villog jelezve, hogy a vezérlés számolja a zárási időt.” 2.) De azért leellenőriztem a fotocella és a stopgomb kiiktatását, azok aztán nem csinálnak semmit, minden "szakszerűen" rövidre van zárva. 3.) "Kikuplungoltam" mindkét motort, kézzel középállásba nyitottam, "visszakuplungoltam", majd mindkét irányba meg tudtam mozgatni mindkét kaput. Tehát maguk a motorok jók, a vezérlés is működik most. Közben eleredt az eső, szépen be lehetett csukni a kaput, vezérlés teteje visszarakva, áramtalanitva, kapu bedrótozva, én meg nézik ki a fejemből. |
Bejelentkezés
Hirdetés |