Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Itt a legfelső hozzászólás - április 11-én - Bakmannak írtál választ és példaként beraktál egy linket, az az én weboldalam, ezt köszöntem meg.
Műhelyem új lakója egy Extol forasztóállomás.Remélem megérte!
Látom nem járnak erre,megtöröm a csendet,teszek fel képeket a műhelyemről elméletileg végleges formája,kisebb igatítások még elképzelhetők.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2021
Még képek.
Szerintem teljesen jó a berendezés. Bármit letenni csakis egy kihúzott fiókba lehetséges. Nálam is ugyanez.
Műhelyt említesz, és a raktárad fotóit mutatod. A műhely nekem inkább azt a "teret" jelenti, ahol lehet dolgozni.
De abban nem lehet vita, hogy bármit is csinál az ember, ahhoz eszközökre is szükség van, amiket szintén kell valahol tartani/tárolni.
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot, gondoltam meg osztom veletek én is, a helyet ahol szerelek. Mindig változik a felállás, mindig van valami újítás, de ebbe biztos vagyok, hogy másoknál is így van.
Szuper.
Bárcsak az én asztalomon is ilyen rend lenne.
Mekkora szabad hely az asztalon.
Mekkora a szabad hely de még egy luk sem nincs kifúrva rajta...
Igaz az én asztalomon nincs hely semminek de kb 40 éves na meg aztán van rajta luk is bőven... Egy kökorszaki képet találtam róla. A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2021
Nálam nincs hol lukat fúrni rajta. Persze van, és luk is van bőven az egyik asztalomon, az a durva munkáké. Mi az a sárga dobozos nagy kijelzős?
Ez csak egy részlet ,egy sarok.
A sárga az egy asztali multi, /vakoknak/ Jó csak vicceltem ,igaz ami igaz ,félelmetes kijelzője van.
Azt nem írtam le, hogy 2 hete cseréltem az asztal lapot újra, a kép meg rendrakás után készült, általában kupi van ám
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2021
Szia Alkotó!
Nem raktár,ha ismered azt a könyvet,hogy Rádió Amatőr Műhely sarok akkor más lesz a véleményed,vagy a Rádió Amatőrök Műhely Könyvét.Mellesleg az mh boxoban alkatrészeket tárolok.
Sziasztok!
Gondoltam teszek fel képet az én jelenlegi állapotomról. Volt ez jobb is csak egy költözés után vagyok és még ennyire állt össze.
Pont akkora kupi van az asztalon mint nálam szokott lenni de ha így is tudsz alkotni akkor nem baj az.
Látom páka mindenhol van, na de mi szívja el a füstöt? Az enyémről mondjuk sajnos hiányzik a rács.
Ez nem füstelszívó ..... Füst elfújó ! De jó !
Szívó is lehet, ha szívóoldala van az elszívandó füst -páka- felé. És fújja tőlem távolodva. Nálam is így van.
Sziasztok!
Új szerzemény!!! A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2021
Amíg használtam ilyet, nekem működött rendesen. Rendszeres és alapos tisztítás (különös tekintettel a menetes részekre), valamint szilikon spray, mint kenőanyag a belső részekre, a hosszú élet titka.
Tekerj a menetre 1-2 réteg teflon szalagot (amit a vízvezeték szereléshez használnak). Még egy pár évig jó lesz.
Nem mondtam, hogy emiatt kidobom.
Szia!
Azon kívül, amit Bakman írt, javaslom még, hogy a cső végére tegyél egy 10-12 mm hosszú szilikoncsövet, kb. a fele hosszban ráhúzva. (Más típusú ónszippantónál is bevált.) Én 0,5 mm falvastagságút használok, a belső átmérő 4,5 mm. Egyrészt nem fog így elolvadni a szívócsonk vége, másrészt a szilikoncső tökéletesen rátapad a panelre, sokkal jobb lesz a szívóhatás. Időnként ezt is kell cserélni, de filléres tétel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |