Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm szépen,futok egy pár kört a témában
Üdv Siemens RM 840-ről tud valaki valamit? Egy vagy 2motoros,lenne egy zsír új dobozban.
A másik meg egy Dual Pcr 150 lenne, erről sem találtam semmit
Üdv Mindenkinek!
Vettem egy AIWA R450 deck-et. Az vele a probléma, hogy tekeri a kazettát mindkét irányban, de csak 3 másodpercig, majd leáll. A lejátszásnál is ugyan ez van mindkét irányban. A magnót újra szíjaztam, levettem a jobb oldali orsót, a fényes felület tiszta fekete volt v.miVALAMI anyagtól. Megtisztítottam de semmi változás. Van valakinek esetleg tapasztalata evvel kapcsolatban? Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2021
Moderátor által szerkesztve
Az a fényes nem kockás volt véletlenül? Mert sok gép optikai alapon működő autostopot használ, fekete és fényes részekre osztott koronggal. Ha csak fekete, vagy csak fényes, akkor úgy értelmezi a dolgot, hogy a tárcsa áll, tehát kikapcsol. Ez esetben megpróbálhatod egy erős fekete filccel 6-8 egyenlő részre osztani a korongot.
De igen, gyárilag fel van osztva fekete és ezüst színekre! Állítólag valami opto LED figyeli, vagy mi.
Igen, az figyeli. Ha érzékeli a fekete és fényes részek váltakozását, akkor küld egy váltakozó jelet, amit a vezérlés értelmez. Ha valami miatt nem érzékeli, akkor a vezérlő stopot parancsol a mechanikának.
Előfordulhat, hogy az opto érzékelő is koszos lett, egy alkoholos vattával érdemes megtisztogatni. Ha utána sem változik a helyzet, akkor jobb esetben valami szakadás van az érzékelő és a vezérlés között, rosszabb esetben nagyobb gond van.
A fekete anyag a szerkezetbe belerohadt számláló hajtószíj lehetett. Kellemetlen dolog, mert mire levakarod alkohollal a tárcsáról, a gyári festék egy része is lejöhet. A filces megoldás talán segít. De igen, valószínűleg az érzékelő is kapott legalább annyit belőle. Azt is alaposan le kéne törölni valami műanyagot nem roncsoló oldószerrel, ami tipikusan denaturált szesz.
Sziasztok! Sony TC-K deck fogaskerék beszerzésében kérném a segítségeteket. Valami forrás, vagy vki anyagi ellenszolgáltatás fejében nyomtatna 5 db-ot ( ennyi magnóm van, azaz egy kétkazettás). Egyenlőre csak a TC-K 320w adta meg magát, de felkészülnék a többire is. Előre is köszi.
Szia! Köszönöm, megbízható minőség? Ha igen, akkor rendelek tőle, elég normális árnak tűnik. Az igaz, hogy a két fogaskerék kb. a deck teljes értéke, de meg szeretném javítani, éppen ezért nem szeretnék vmi vacakba nyúlni. Ha valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban, megköszönném. Ha nincs, akkor megszerzem én...
Én rendeltem ugyanettől az eladótól. Ha millió százalékban biztos vagy benne, hogy csak egyszer fogod a tengelyre felhúzni és ott marad örökre, akkor valószínű, hogy nem fogsz benne csalódni. Én sajnos felrakás után leszedtem, majd amikor visszaraktam, már körbeforgott a terhelés alatt, hozva a tipikus hibát, amit a törött is művel. Van még az ebayen mástól is, azt nem próbáltam, de a fixyouraudio-tól másvalamit már rendeltem és meg voltam elégedve. Az anyaga is keményebbnek tűnik, mint az, amit én rendeltem.
Szia!
Hát ennyiért, mint az eBay-es, majdnem kettőt tudsz itthon gyártatni. Bővebben: Link Igaz, rá fog jönni egy oda-vissza postaköltség, mert ő minta alapján tud dolgozni, de kifogástalan a minőség, és tartósabb a gyárinál az alapanyag. És nekem legutóbb max. 2000 Ft volt darabja, szóval 5-nél már szállítással együtt is belül marad az eBay-es áron. ui.: Egyeztetni inkább telefonon érdemes vele, az e-mailek gyakran elvesznek nála sajnos.. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2021
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Felvettem a kapcsolatot az úrral, nagyon készséges volt. Küldöm neki a mintát, 1500-2000 Ft között mondta. Inkább neki csengetem ki jó magyar forintjaimat, mint a cseh vitéznek . Beszámolok a végeredményről, és mégegyszer köszi. Esetleg még valami, szintén jó ár-érték arányú szíjforrást megköszönnék.
Szíjat az arwill.hu-ról szoktam rendelni, de van a hqelektronika.hu-n is.
Sziasztok! Egy fb csoportban javasolták, hogy látogassak el Hozzátok.
Én is éppen a TC deckjeimet javítgatom. A cseh fogaskerekekből rendeltem dettó, úton vannak. Kíváncsi vagyok rá, mit tud. Egy K511S-ben van megfejelve egy korábbi javító által, és egy KE300-ban repedt meg. Ez utóbbiban gyanúsan lassan csévél, mintha szorulna a szalag. A lejátszás rendesen megy. A K511S-ben egy nagyon halk kattogás jelentkezik, mióta görgőt cseréltem (határozottabban továbbítva a szalagot). Gyanítom, hogy a reel gear "gyűrűzött" fogaskereke adja ki ezt a hangot. Ezeket cseréltem már a KE300-ban: Görgő, Lapos szíj, Szögletes szíj Illetve várom ezt, hogy megérkezzen: reel fogaskerék
Olvastam a facebookon, hogy megtaláltad a lassú csévélés okát, szerintem itt is kíváncsiak rá.
Idézet: „Ez utóbbiban gyanúsan lassan csévél, mintha szorulna a szalag.” Több oka lehet: Csúszik a reel kerék. Orsózók szorulnak. Fékek nem megfelelő működnek.
Meg lett az oka még tegnap este, ahogy gépromboló írja. A kép csatolva a hiba okáról. Hazudtam magamnak, mikor azt gondoltam, hogy mindent kitisztítottam a több éven át kátrányos kenőccsé olvadó gumik maradékát. A reel tárcsája alá ment. Emiatt lassította a forgást. Sikerült alaposan kitisztítani 70-es alkohollal és sok papírtörlőkendővel és fülpiszkálóval.
Ezután több kazettát áttekertem, meghallgattam, és nagyon jól szólt. A repedt fogaskerék itt még tartja magát, de ha megérkezik az új, akkor csere lesz. Majd akkor még egyszer teljesen áttisztítom alkoholos kendővel, és egy csepp finom olajjal átkenem az egészet. Utána jön majd a szkópos beállítás. Naív kérdés; ezen mik a fékek? 1872-ben javítottam utoljára magnókat. Faterom kapsából megmutatná, csak hát Skype-on érem csak el, és romantikázásból nézi, ahogy javítom, de annyira nem jó a kép, hogy rábökjön. A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2021
Idézet: „Naív kérdés; ezen mik a fékek?” Orsózókat állítja meg, ne keletkezzen hurok, feszes maradjon a szalag.
Az oké, így tudom. Egy fotón be tudod karikázni nekem? Köszi!!!
Melyik fotón?
Bocsánat, a kép lemaradt. Csatolom. Nem saját fotó. Ez egy K611-gyé, de ezek mindegyike ugyan olyan.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2021
Ezen nem látszik, az orsózók alatt lesz.
A szervizkönyvből:
Szerintem működés közben könnyen megfigyelheted, gyors csévélés majd stop.
Látni fogod melyik kar fékezi az orsózókat.
A fogaskerék cserénél megfigyelem. Jelenleg egyébként patent a gép,. szerencsére. Segítséged köszönöm!
Fékekkel akkor foglalkozz, ha nem jól működnek. Ez gyors csévélés megállításánál látható jól, orsózó nem áll le azonnal, meglazul a szalag és míg nem feszül meg, ingadozó, hullámos a hangzás is. Szalag gyűrését is okozhatja.
Jelenleg patent. Mióta leszedtem a trutyit a reel motor tengelyéről is, azóta hihetetlen finoman fut, kattra megáll, számkeresésnél oda-vissza azonnal reagál.
Köszönöm, utánanézek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |