A privát üzenet rendszerben karbantartásokat végzünk. Lassulások előfordulhatnak!
Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   925 / 1149
(#) antiktelefon válasza golem hozzászólására (») Máj 13, 2021 /

Ingyen elvihetőbe egy nagyságrenddel jobb gépek szoktak lenni, de ha akarod, keresek valami 775-öt neked, ez a gép eléggé szenvedős ma már, hacsak nem direkt retro hardver.
(#) golem válasza antiktelefon hozzászólására (») Máj 13, 2021 /

Egy másik SSD-be bele raktamBELERAKTAM, azzal megyenMEGY tökéletesen. Ccsak anyiraANNYIRA kell ezT a gépet össze rakniÖSSZERAKNI, hogy nyomtatni lehesenLEHESSEN róla.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2021
Moderátor által szerkesztve
(#) xxxyyy válasza golem hozzászólására (») Máj 13, 2021 /

Albatron alaplapokhoz új korukban is volt szerencsém, ipari hulladékok voltak. Ha tényleg csak nyomtatásra akarod használni, akkor kössél rá egy sima HDD-t, úgyis mindegy a sebessége.
(#) Doky586 válasza golem hozzászólására (») Máj 13, 2021 /

Nálam az a trükkje hogy nem IDE, hanem Enhanced módba kapcsolom a biosban és ott Sata only esetére érvényes ez.

Ezen régi lapoknál a DOS vagy win95 kompatibilitás miatt az IDE mód max 4db eszközt kezel, a többit figyelmeztetés nélkül kihagyja, mintha ott se lenne. A te lapodat persze nem ismerem.

Telepítést inkább DVD-RW ről csinálj. USB esetére is trükkös a bios, lehet floppy és hdd emulációra állítani (mai gépeken ez már ismeretlen funkció).
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2021
(#) BZS hozzászólása Máj 14, 2021 /

Sziasztok,
"Számítógép hiba, de mi a probléma?" - Egyelőre köszönöm semmi, és nem is szeretném ha lenne: ezért fordulok a közösséghez tanácsért.
Van nekem egy laptopból bontott kijelzőm, amihez az eBayen vásároltam egy driver boardot. Ezzel egy VGA - DVI - HDMI bemenetes monitort kaptam.
Van ezen kívül egy egykártyás számítógépem: hasonló, mint a Raspberry Pi, csak ezt CubieTrack-nek hívják.
A monitor 12V 2A tápfeszültséget igényel, a CubieTrack pedig 5V 2A-t.
Arra gondoltam, hogy a kettőt beépítem egy elhullott TFT monitor házába, mert szépen elférne minden, lenne hely még egy 2.5"-os disknek, meg a tápegységnek is.
Ami miatt tanácsra van szükségem: kézenfekvő volna az egészet egy kisebb PC táppal ellátni, ott viszont a 12V és 5 V között nincs galvanikus elválasztás, hanem közös a 0. Okozhat ez valamilyen problémát?
(#) Régi motoros válasza BZS hozzászólására (») Máj 14, 2021 /

Nyugodtan egybeépítheted, nem lesz gond...
Sőt, általában elektronikában a testeket illik közösíteni is, hogy még véletlenül se léphessen fel az áramkörök között potenciálkülönbség. Kivéve speciális és egyedi eseteket...

Arra vigyázz, hogy pl a háttérvilágításhoz menő két vezetéket semmi esetre se testeld le,
az pont egy kivétel, és ne kösd máshoz, csak kimondottan a háttérvilágítás vezetékéhez...
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2021
(#) SzilCsong hozzászólása Máj 14, 2021 /

Sziasztok

Win10, új monitort raktam a PC-re, de még mindig a régi monitor beállításokat hozza felbontás terén, meg még a régi tipusa van.
Hol tudom a tipust megváltoztatni manuálisan, hamár nem esik le neki a változás?
(#) villanyipi válasza SzilCsong hozzászólására (») Máj 14, 2021 / 1

Nem feltétlenül támogatja a monitor tipust de a felbontást kézzel be állíthatod, vagy ha nem akkor a szoftverjének a vezérlőpultja biztos tartalmaz egy megjelenítők, vagy ehhez hasonló menüpontot, ott lehet tudod frissíteni.
(#) SzilCsong válasza villanyipi hozzászólására (») Máj 14, 2021 /

Az az érdekes, hogy ez egy újabb monitor, a régebbinek a felbontás beállítását látom, ekkora felbontást nem hoz. Lehet, hogy az a gond, hogy nem hdmi kábellel kötöttem össze, hanem dsub-val? (most csak ilyenem van)
(#) villanyipi válasza SzilCsong hozzászólására (») Máj 14, 2021 / 1

Vannak korlátai a d-subnak az tény, de ha van otthon véletlenül vagy direkt, tv beltéri egység és tv között hdmi kábel egy próba erejére ki lehet venni onnan Ha utána már elfelejti a régi monitort és az újhoz kezd igazodni nyert ügyed van, bár nem szoktam azzal törődni , hogy milyen monitor márkát érzékel, simán beállítok mindent a saját szememhez és élvezem a képeket
(#) vargaf válasza SzilCsong hozzászólására (») Máj 14, 2021 /

A videókártya illesztőprogramja fel van telepítve? Milyen videókártyát ír ki?
(#) SzilCsong válasza vargaf hozzászólására (») Máj 14, 2021 /

Nvidia vezérlőpulton sikerült beállítani egy elfogadható képfelbontást, de még mindig a régi monitort hiszi.
Mindegy, ráhagyom.
Köszi a segítséget
(#) villanyipi válasza golem hozzászólására (») Máj 14, 2021 /

Ezt nem Golem kollégának írom, de SSD-be mit szeretne belerakni a kedves moderátor? Olvassuk már el mire is javítjuk ki a másik irományát, mert ez szörnyen szemet bántó javításra sikeredett :S
(#) antiktelefon válasza SzilCsong hozzászólására (») Máj 14, 2021 / 2

Írj pontos monitort, csatlakozó típust és videokártyát. Illetve a színmélységet állítsd be teljesre, sokszor automatikusan korlátozottra teszi és a feketék mosott szürkék lesznek.
(#) pipi válasza SzilCsong hozzászólására (») Máj 14, 2021 / 1

Eszközkezelőből távolítsd el a régi monitort. És kell egy újraindítás, a leállítás-bekapcsolás nem elég!
(#) Régi motoros válasza SzilCsong hozzászólására (») Máj 14, 2021 / 1

Gépház/ Rendszer/ Kijelző

Ott ha lentebb görgetsz, megtalálod a "Kijelző felbontása" legördülő menüt,
amiben ki tudod választani a kívánt felbontást amit VGA támogat.
Ajánlott a monitorod natív felbontását beállítani rajta, ha szerepel közte.

Egyébként a D-SUB csatlakozón ha régi a kábel nem biztos, hogy felismeri a monitorod...
(#) SzilCsong válasza pipi hozzászólására (») Máj 15, 2021 /

Köszönöm! Így már tökéletes!
(#) SzilCsong válasza antiktelefon hozzászólására (») Máj 15, 2021 /

LG ips fullhd. monitor
Nvidia ge force 630 kártya
(#) antiktelefon válasza SzilCsong hozzászólására (») Máj 15, 2021 /

Azért ez nem a teljes típus, de remélhetőleg egy ips kijelzőhöz már hdmi kábelt használsz. Ott az EDID információ hegyre fogja rakni magát a kijelző típusával.
Most nem tudom a teljes színmélység hol van, Nvidia kontrol panelben kattintgass végig mindent, nem nehéz megtalálni, esetleg google nvidia full color range találatai segíthetnek.
(#) kala1982a hozzászólása Máj 18, 2021 /

Sziasztok, nforce 630a-s alaplapi videómegjelenítővel lenne olyan problémám windows 10 alatt, hogy telepítéskor minden jó, szépen felmegy a 309.08-as nvidia driver, használható jól működik minden.

Újraindítom a gépet, átlátszó lesz a tálca, a win menüvel együtt. Ha a gépházat megnyitom, össze-vissza vibrálnak a gépházas ablakban a menüpontok, maga az ablakkezelő gombok is hol eltűnnek, megjelennek. Windows ikonra klikkelve is hol eltűnnek a menüpontok, hol megjelennek. Ha pl indítok egy TotalCommander, az oké, böngésző is működik. Menthető ez valahogy?
(#) Udvari Zsombor válasza kala1982a hozzászólására (») Máj 18, 2021 /

Esetleg legalább egyel régebbi driverre visszalépni? Vagy esetleg van-e újabb driver? Gyanús, hogy lehet, hogy valami mégsem ment fel jól...
(#) Epu2 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 18, 2021 /

Lehet jó megoldás. Nekem is van egy gépem, aminek a tapija alap telepítésnél jól működik, de más nem. Erre jön a rendszer, veszi a bátorságot és drivert cserél. A mi eddig nem működött, elkezd. A tapi többé nem megy.
(#) bbb válasza kala1982a hozzászólására (») Máj 18, 2021 / 1

Másfél perc gugli után: Bővebben: Link
Még egy link: Bővebben: Link
Ne felejtsd el, hogy ez a cucc már 14-15 éves! Ha csak a kihívás kedvéért teszel rá win10-et, akkor rendben, de csodát ne várj tőle! Én az előző alaplapomra nem tudtam (s végül nem is akartam) rátenni a win10-et, mert közölte, hogy az integrált videokártya az bizony nem kompatibilis vele - hiába volt ott a dedikált kártya a gépben. Az a gép végül maradt win7-tel, dedikáltan egyetlen feladatra, újrakondizva, hogy működjön még tizenX (ahol X nagyobb 6-nál) évesen is.
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2021
(#) kala1982a válasza bbb hozzászólására (») Máj 19, 2021 /

A hozzászólásomban említettem az általad is belinkelt verziójú driverre, hogy szépen felmegy. A fórumot is olvastam, pont a villogásra nem kapott választ a kérdező sem. Nem lett megoldás rá, találtam egy másik alaplapot, A4-es AMD CPU+HD 83xx-es integrált vezérlő, ehhez van támogatás még. Irodai gépbe dedikált videókártyát nem akartam, a leggagyibb kártya is 20000 Ft. Annyit nem ért az egész. Lejárt felette az idő, ez van. Köszönöm, hogy foglalkoztál a kérdéssel.
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2021
(#) kala1982a válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 19, 2021 /

Akárhányszor telepíthettem, az újraindításig tökéletes volt. Semmi tünet, újraindítás után egyből elhasal, de főleg a gépház, a nem Microsoftos alkalmazásokkal nincs baj. Gondoltam már a WHQL-re is, mert oké, hogy felmegy egy olyan driver, amit 8.1-hez írtak, de a listában nincsen benne még a win10, lehet azért hibázik újranindítás után. Mindegy, alaplap csere lett...
(#) Régi motoros hozzászólása Máj 19, 2021 /

Üdv!

Nincs valakinek véletlen ASUS X751MJ laptopja? Megőrit ez a...
Van benne egy Pentium N3540 proci mellékelt Intel VGA -val.
Plusz egy GeForce 920M 3D is.

Az intel VGA működik is, de a GeForce nemigazán, pedig már kipróbáltam vagy négy drivert.
A legszebb az egészben, hogy mikor megvették, akkor is én csináltam, és emlékszem rá, akkor is szívtam vele vagy két három napot, mire rájöttem, hogy kell működésre bírni a GeForce 3D gyorsítót.
A baj csak az, hogy már elfelejtettem, hogy csináltam akkor...

Működött is rendesen mikor visszahozták, win7 x64 -el, ezt kellett újratelepíteni.
Amit megtettem, de most csak nem akarja az igazat.

Pedig előtte DD -vel lementettem a drivereket, és hiába próbálom onnan frissíteni, úgy se jó.
Anno még a drivereket is az ASUS honlapról töltöttem le, de már nem elérhető, legalább is ehhez a modellhez nem találtam Win7 drivereket.

Valakinek valami ötlet?

(Most megint talált vagy 100 frissítést a win magának, ha az se oldja meg, meg vagyok lőve.)

Ui.: Windows update is felment már rá egy szekérrel...
(#) antiktelefon válasza Régi motoros hozzászólására (») Máj 19, 2021 /

43-as hiba az általános hardver hibakód, próbálj meg egy másik feltelepített ssdt, hogy kizárd a hardverhibát.
Ha úgy jó, DDU-val gyaluld le a drivert és próbáld az nvidia oldalán lévővel, ezeket általában könnyű felrakni, mert van rendes win 7 és win 10 driverük is.
(#) Régi motoros válasza antiktelefon hozzászólására (») Máj 19, 2021 /

Itt SSD -ről szó sincs, egyébként csak HDD van benne, de a problémának ahhoz semmi köze...
Az Nvidia oldalról letöltött drivert még kipróbálom. Bár úgy rémlik, anno azt is próbáltam, és nem az volt a megoldás. Meglátom...
(#) antiktelefon válasza Régi motoros hozzászólására (») Máj 19, 2021 /

Nem az a lényeg, hogy ssd vagy hdd, hanem az, hogy másik telepítés, a hardverhibát kizárandó.
920M nem egy túl egzotikus kártya, simán fel kéne menjen a driver, és fel is megy, de hibát érzékel.
(#) Epu2 válasza Régi motoros hozzászólására (») Máj 19, 2021 /

Nem lehet, hogy a BIOS-ban át kell kapcsolni? Nekem egy HP csinál hasonlót, de annak a BIOS-a földönkívüli.
Még az AIDA felismeri, de csak a processzorban lévő megy.
Következő: »»   925 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem