Fórum témák
» Több friss téma |
A lézer ttl- vagy PWM bemenetét vezérelni kell a panelról , vezérlés nélkül 100% on megy .
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2021
Mindenképpen legyen csatlakoztatva a PC-hez és fusson a program. Megkérdezhetem honnan vetted és mennyiért a lézert? Mire akarod használni? 30W az már szép teljesítmény.
Mondjuk én feltételeztem, hogy megfelelően van telepítve a CNC-re
Minden csatlakoztatva van, fut is a program, csak éppen áll a gép, nem csináltatok vele semmit.
Ali-n vettem 129 USD volt, ha jól emlékszem. Lehet,nem kellett volna ekkora,de ahogy a mondás tartja:"A van-tól nem kell félni!"
Lehet itt a gond nálam is. Pontosan mit értesz ez alatt?
Köszönöm. Úgy fest, megoldódott a gondom!
Tudtam én hogy valami nem stimmel a 30W-os leaser modul körül. Feltűnő volt az ára!!
"Technikai paraméterek Modul bemenet : 20-30W Optikai teljesítmény: 7,5 W (7500 mW) Hullámhossz : 445-450nm " Akkor mennyi is a teljesítménye? Valójában 7,5W Bocsi de ez úgy kikívánkozott!
Pont ott van! A határon. Lehet is nem is! Én azért örülnék nekei ha az enyém tudna 7,5W-ot.
Nekem "csak" 2,5w de ez is szépen dolgozik
Gondolom ugyan az, mint a legtöbb embernek -köztük Nekem is- aki megvásárolta.
Instabil szerkezet, ha csak ránézel a 3018 (és nem a PRO változat)-as felépítésére. Nálam eredeti felépítésben a Z tengely konkrétan 5mm-t is képes...nevezzük kotyogásnak? Szerintem nem kotyog, ez szó szerint deformálódik, miközben dolgozik, annyira instabil az eredeti felépítés, és pontatlan is.
De milyen jó videók vannak fenn a neten. Ezekkel a gépekkel nem lehet marni a gyengeségük miatt. Játékok! Leaserrel jól dolgozik.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2021
Üdv!
Olyan kérdésem lenne hogy esetleg azt meg tudom szabni hogy hányszor menjen végig ezen az adott cikluson?
Szia! Ha GRBL-el használod nem sok lehetőséged van. 1. újra lefuttatod, 2. Szövegszerkesztővel copy-zod a ciklust. (A grbl-ben tudomásom szerint nincs ciklus-szervezési lehetőség, de ha van remélem engem is felvilágosít valaki!)
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2021
A lézer csak akkor éget, ha van a fókuszában valami. Emeld feljebb a fejet (Z tengely). Ugyanígy fog dolgozni is. Amíg emel a fejen, addig nincs égetés, ha leengedi - igen. Azt is megteheted, hogy a kezdő g-kódot átírod, hogy ne 0-ról induljon.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2021
Igen leser gravírozásnál lefuttathatod többször is. Vagy a másik lehetőség hogy lassabban csinálod.
A marásnál a menetek számát meghatározhatod. Minden menetnél megadhatod külön a paramétereket. Én az "Aspire" programmal csinálom a GRBL kódot.
Emberünk nem kispályás! Betonból építi a gépét Bővebben: Link
Gondolom, nem lesz problémája a merevséggel
Ahogy elnéztem nehéz dolga lehetett egy ennyire felszerelt gépműhellyel. Már annak és a felhasznált anyagoknak az ára is jól jönne!
Sziasztok!
Nyákmaráshoz vásároltam egy 3018 pro típusú cnc gépet. Candle programot használok az autoleveling lehetőség miatt. Ez a felület letapogatása, majd összegyúrása az izolációs gcode fájllal csak ennek a programnak a kiváltsága? Offline verziós kivitelt kértem. Lehetőségem van egy microSD kártyáról futtatni programokat. Össze tudom valami módon kombinálni a letapogatott felület koordinátáit az izolációs gcode fájllal? Egy fix pc-t nem szeretnék beáldozni, raspberry pi 3-ból van pár használaton kívül. Bcnc-re átváltanék, ha tud valami úton-módon működni az autoleveling. A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2021
Direkt nyákgyártásra találták ki a Flatcam ingyenes programot, az abban generált g code-t fel lehet tölteni chandlerrel, de nagyobb probléma, hogy ez a "cnc" inkább csak lézerre való, a marómotor a rezgés miatt 3-4 tizedeket üt, elvékonyodnak a vezető sávok.....
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2021
Ne ess kétségbe ha a 3018-ra ráköltessz még egy 60 ezret sikerülhet szép nyákot marni.
Én nem vettem meg, de a 3018 mintájára építettem. Az öszes lineális csapágyat kidobtam, Átalakítottam. Olyan csapágyakat tettem fel ami teljes hosszban alá van támasztva. A spindli felfogatás is egyedi. így már lehet nyákkal próbálkozni. Sajnos Az SMD-s nyákot így sem tudom elkészíteni vele. Kd 0,05-0,1 még igy is a rezgés miatti eltérés. Program. Én az "Aspire" programmal készítem el a G kódot. Minden paramétert pontosan be lehet állítani. A furat fájl-t is el tudom készíteni. A Candle elfogadja és tökéletesen megcsinálja A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2021
Második próbálkozásra. Elsőnél valamiért megállt a marás felénél a berendezés. Fúró fájlt még nem sikerült előállítanom (sprint layout 5). Nem tűnik olyan lehetetlennek. Teljesen gyári állapotú 3018 pro verzió. 14 perc alatt készült el a gravírozás. A kontúrt kétszer járta be (nem töröltem). 66x23mm területű nyák. 15 fokos tűhöz készült eredetileg, de 45 fokossal gyártottam. Szóval nem tökéletesek a beállítások, de szerintem nem rossz. Raspberry pi 3 + bCNC páros.
Állj át sprint layout 6-ra. Azzal könnyű gerbert és fúrófájlt generálni.
Szerintem azért látszanak a hibák, szinte nincs is egyenes vonal, a körbekerítésből néha alig maradt valami, szóval működni működhet, de ....... A SL5-el készítsd el a fúró file-t, (vigyázz a tükrözésre) ezt be lehet tölteni a flatcam-be az készít g kódot, és fúrni tényleg lehet a 3018 -sal.
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2021
Sziasztok!
CNC maróhoz keresek valami használható asztalféleséget, amire be tudom fogni a munkadarabokat. Többnyire textilbakelit és GFK lapokat fúrok, illetve a kontúrt néha körbe kell marni. Jelenleg húzott alumínium "nút" van benne, három darabban, két oldalt 1-1 alumínium L profillal vannak összefogatva. A legnagyobb probléma, hogy ezt a három különálló részt nem lehet egy szintbe hozni, és már amúgy is le van amortizálva. Egy esztergályos ismerősöm T-nút asztalt ajánlott, egy másik mezei bútorlapot használ. Persze beszerzési forrást azóta se találok. Ha nem T-nút, akkor mit ajánlatok? A kívánt (magassági) pontosság 5 századmilliméter. A jelenlegi asztal mérete (összefogó idomokkal együtt) 644x440mm, természetesen az egy daraban érkező asztalt már összefogó idomok nélkül tervezem beépíteni. A szomszédban van plazmavágó, így a nagyobb méret nem probléma.
Minden asztal csak akkor lesz pontos ha magával a géppel síkba marod, másként nem fog menni.
A kívánt pontosságban (~0.05mm) be tudom mérni a magasságot, és az asztal rögzítési pontjain (4db.) kihézagolni. Nagyobb pontosságot ezzel a géppel nem lehet elérni.
Eddig is így csináltam, minden egyes munkadarab befogatásnál tengelyirányú beállítás és magasságok hézagolással. Darabonként kb. egy óra extra munka amit egy EGYENES asztallal meg tudnék spórolni.
Ezt értem, de a nagy gyári, ipari gépekkel is így csinálják. A saját asztalukat munkálják síkba gyárilag és szükség esetén is. A gyári asztalok nem véletlenül kisebbek mint a gépek mozgási tartománya. De láthatod lehet kapni kész megoldást, kérdés, hogy megér-e neked 100+k forintot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |