Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Kívánok néked sok-sok "nedvesítő hatású csapadék"-ot.
![]() Én örültem, hogy csak akkor szakadt le az ég, miközben rakodtunk, és vsak pár perces volt. Például biciklizés közepette (volt rá példa) kevésbé kultiváltam a nedvesítő hatást... A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2021
A "nedvesítő hatású csapadék"-ot úgy értettem, hogy csak éppen egyenletesen nedves lett tőle minden, semmi több.
![]() ~18:45 körül akartunk menni a helyi strandra egy jót fürödni, mivel este héttől ingyenes a strand a pénztár zárásával. Mikor megláttuk, hogy már ingyenesen bejuthatunk, a cuccunk lepakolását már nem kezdhettük meg, mert az őrök elkezdtek mindenkit kifelé sípolni a vízből meg a strandról, mivel piros viharjelzés volt, kezdett jönni a szél és kezdtek tornyosulni a felhők is (sajnos nem volt nálunk telefon lefotózni a szép felhő látványt). Hát, ezek szerint most nem jut nekünk strandolás, talán majd valamikor máskor (Balaton mellett lakunk). ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2021
Itt Békés megyében, megszámoltam 6 csepp eső esett. A szememben is elálltam ennyit...
Már ezerrel süt a Nap, pedig amúgy is meleg van.
Nos, a végeredmény kiámbrándító 1mm eső lett összesen.
![]()
Minek neked esővíz, mikor ott van az egész Balaton?
![]()
Például a kerti locsolást jobb az esővízgyűjtő hordóból csinálni, csak hát elég alacsony a vízszint, így jól jönne annyi csapadék, hogy feltöltse.
![]()
Akkor pedig nem marad más, lehet járni az esőtáncot!
Hehe, nem vagyok én indián!
![]()
Én már hallottam olyan emberről, akinek a szomszédja látott már olyat...
![]()
Off az offtopicban:
Idézet: „"Itt Békés megyében"...” Szekszárd (7100) mióta van Békés megyében? ![]() Vagy csak poénból van az adatlapodon? ![]() Kérem, nem személyeskedésnek venni firtató célzatú lingvisztikai formulámat ![]() Idézet: „Szekszárd (7100) mióta van Békés megyében?” Annektáltuk. Kellett egy jó borvidék. ![]()
Már szabadon lehet utazni, minden további nélkül a Dunántúlról a Tiszántúlra. Váltott lovakkal egy-két nap alatt megjárható, ha nem kell sokat várni a révészekre.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2021
Ahogy a múló idő és a történések nyomán egyre mélyebbek a versei számomra, 50 éves csitri koromban talán még nem, de ma már lelátok a mélyére.
Egy estém otthon Soha már A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2021
A link nem működik. Legalább is nekem. De itt egy működő.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2021
Motoros permetezőt kell vennem. A fontos paraméter a permetezési magasság, és a kis méret. Öt méter körül tujasort kellene kezelni. Rendelkezik valaki tapasztalattal, vagy a szomszédjának van ilyen?
5 Méterre egy alap légszállításos gép a megfelelő, a sima nyomás permetező oda nem elég jó, de egy nagy benzinest se szivesen javasolnék. Elég köztes kategória amit keresel....
Sajnos igazad van. De kicsi a sufni, és a csuklóm meg nem bírja.
Kísérleteztem magasnyomású mosóval, de az anyagot nem szívta a Kärcher K2. Egy külön szivattyú gondolatával még játszadozom. Idézet: „Kísérleteztem magasnyomású mosóval, de az anyagot nem szívta a Kärcher K2.” Nálunk az szokott lenni a tavaszi évinditás, hogy a második szomszéd magasnyomású mosóval lemossa a tujasort. Mosószer adagolóból nem hordja ki/nem is megy bele a viz? ![]()
A vizet simán elviszi, de a mosószer adagolója nem szívott semmit, akárhogy hígítottam. Valami intelligens mosószert használhatnak, mert azt vitte.
Szerintem ne vegyél másikat, hanem ezt javitsd meg.
Van neki saját topicja és ismerősnek is tűnik a kérdés...
Agrimotor motoros permetező. Ez akksis, közepes teljesítményű, viszont meg kell azért válogatni mire tudod használni, mert szelektíven permetezni motorossal azért nehezebb, még ha a fúvókát normálisan az adott típuson tudod is szabályozni, de például gyomírtózni szinte lehetetlen vele, arra a kisebb nyomású háti/kézi jobb. Benzines még az akksisnál is durvább.
Szerk: Agrimotor SX-15D A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2021
Itt vidéken, a szomszédok benzinest szoktak használni. Van, aki már hajnali 4-kor.
![]()
Ha van szomszéd, gond lesz. Motoros permetező beterít nagy területet, szomszédokat is.
Gyomirtózásra van egy három literes kézi, de a tujasornak (5-6m) az gyenge. Én 4 barosra tippelek, annyi elég lehet. De a 15 literes tartályos nem fér el, csak ha kiviszem az állványos fúrót.
Esetleg még Kasei de ezek szimpla nyomáspermetezők, bár lehet egy jó szárral ki lehet toldani a magasságát. A Kasei may nyomása 12bar, átlagban inkább 5-9 bar közt tol.
Szakkereskedő vagyok , legalább ragadt rám valami a poron kívül is. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |