Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Már válaszoltam Zsombornak privátban, mert ez inkább a forrasztásos témához tartozik ...
Nos, mindenki esküszik a saját módszerére. Én senkit nem kívánok meggyőzni az én igazamról. Csak el szerettem volna mondani, azt a módszert, ami nekem "bejött". A folyasztószer a felületi feszültséget csökkenti, tehát így a kapilláris erőre van hatással - úgy mint a szappan a vízre. Nem mellékes azonban az a tény sem, hogy egyes folyasztószerek erős oxid-eltávolító tulajdonsággal rendelkeznek. Bizonyára sokan vannak akik tudják, hogy a bádogosok régebben a "horganyzott" acél csatornák forrasztásához sósavban oldott Cinket [Zn] ( NEM CIN !!! ) használtak. Aki még űzi az ipart a mai napig is használja. Olyan fém, hogy "Horgany" nem létezik. Ez a Cink[Zn] paraszti neve. A "cinezés" a német "Tin" valamilyen átvett értelmezése, ami az Ón -t [Sn] takarja. Ez a sósavas oldat eltávolítja a Cink [Tüzi horganyzott acél] felületéről az oxidot és kiválóan lehet forrasztani. Létezik hasonló forrasztó paszta ónhoz is. Nagyszerűen lehet vele forrasztani. Egy gond van vele: forrasztás után le kell mosni !!! a panelt alkohollal, mert az esetlegesen megmaradó paszta ( néhány ohm ) zárlatot okoz/okozhat. Véleményem szerint a legolcsóbb és kiváló forrasztási tulajdonságokkal rendelkező anyag a Gyanta. Lehet venni 100g -os kiszerelésben, de kiválóan megfelel a hegedűgyanta is. Ezt alkoholban ( vízmentes denaturáltszeszben ) feloldva egy könnyen kezelhető folyasztószerhez jutunk. Én egész tömény oldatot szoktam csinálni - idővel, az alkohol párolgása miatt be tud sűrűsödni, de kis mennyiségű alkohol utántöltésével konnyen orvosolható a probléma. Valóban többféle rézszövet kapható a kereskedelemben, méretben és kivitelben, van olyan is ami tartalmaz némi folyasztószert. Döntse el mindenki, hogy neki melyik a jó. A gyanta egyetlen hátránya, hogy forrasztáskor erősen "füstöl". Aki érzékeny erre a füstre, ne használja és ne járjon templomba se ! ( A tömjénfüst is gyantafüst ... ) Ilyenkor elszívó használata indokolt lehet. A füstöt ne fújjátok magatokra, hanem el kell szívni !
Nagyon helyes a kérdésed, még ha nem is pont jó helyen tetted fel.
De ezt a betűméretváltoztatást ne tedd már állandóan, hát kifolyik az ember szem e Pont elég, ha "off"-ba teszed....
RTK gnss. GPS+Glonass+Galileo.
A tetőn lévő bázis napi 24 órában méri a saját pozícióját és a napi mérések átlaga egy 3mm sugarú körön belül van. Terepen pedig ehhez képest tudok mérni valós időben.
Kérjük, hogy az OFF-olást szíveskedjetek befejezni! Van a forrasztási témának saját topicja, abban szíveskedjetek a forrasztásos dolgokat tárgyalni, ne itt! Ez a "Ki mit épített" téma.
Elkészült életem egy legsűrübb nyákja. Egész jól működik eddíg, még sokat kell méregetnem rajta. Sajnos nem árulhatom el egyenlőre mi ez, csak elrettentésképpen két fotót beteszek.
Azt, még nem rajzoltam le értelmesen, de, közzé fogom tenni.
Nem egy atomerőmű, de teszi a dolgát
Kb, mint egy fémdetektor gratula hozzá!
Tényleg sűrű lett. 4 vagy több rétegű a nyák? Ennyire kevés volt a hely, hogy 0402-es alkatrészeket is kellett használni vagy más okok miatt kerültek rá?
A tegnapi nap során elkészült egy 12V-os tápegység aminek a lelke egy MeanWell tápegység. Az egész itthon talált alkatrészekből készült ezért nem kis karos kapcsolók vannak benne amit én nagyon szeretek. A vezetéke meg egy régi Weller pákának a hőálló kábele volt. A doboznak már történelme van mert egy 1987-es magyar gyártmányú akkumlátortöltő volt.
Borzalmas az a melegtakony... Még amatőr felhasználás szintjén is undorító dolog.
Hát igen nekem sem tetszik, de sajnos nem tudtam mással rögzíteni de majd megragasztom kétkomponensű ragasztóval.
A tápban szerintem nincs venti. Ezért jócskán melegedni fog (azok a kis rések nem sokat érnek).
Így el fogja engedni, lágyul, deformálódik, szélsőséges esetben rövidzárlat is lehet.
Ventillátort már raktam bele. 28C°-os szobában 35-38C° fölé nem megy a hőmérséklete.
Az autóiparban és néhány háztartási gépnél LED villogást alkalmaznak hibakódok küldésére. Készítettem egy órát, ami LED villogásssal közli az aktuális időt. Az alapja egy ESP 12, wifin keresztül a netről szerzi a pontos időt, így a hardware elég egyszerű lett, főleg, hogy az ESP saját LED-je a "kijelző".
1 LED-es óra
Miért nyitottál neki témát ? Írj egy cikket róla Ide
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2021
Soros, kétállapotú, humán dekódolásra szánt, nagyon régóta elterjedt jelrendszer a távíró, morse. Ajánlom használatát.
Vagy az idő jelzésére az évszázados múltra vissza tekintő harangozás. Az is impulzus üzemű.
Amúgy szép munka, egyedi ötlet. De én nem használnám éjszaka a hálóban.
Az ötlet tetszik, de felmerül a kérdés, hogy miért nem az ESP-01, mint a legolcsóbb elérhető modul a projekt alanya?
Milyen technikával jelzi ki az időt? Bináris? Morze? A videó alapján nem sikerült rájönnöm.
Nagyon bonyolult: 2 villanás 2 vagy 14 óra, 1 villanás perc tízesek, 5 villanás perc egyesek, tehát a kijelzés 2:15 vagy 14:15.
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2021
Hardcore változatban 1970 január 1 óta eltelt idő másodpercekben számolva.
Sziasztok!
Ma lett kész 6e5p push-pull erősítőm. Tudom, hogy érintésvédelmi szempontból erősen kifogásolható, viszont sem kisgyermek, sem macska nem él velem egy háztartásban.
Szép kis hifitorony
Egy plexi oldallap megoldaná, ráadásul kevésbé porosodna , és az átszaladó szomszéd gyerkőc sem nyúlkál bele. (Ha meleg is van, akkor azért valahol ki kell engedni )
A macskáknak 9 élete van, esélyed sincs ellenük ...
Viszont az a vékonka betápkábel nem kicsi annak a több 10 kilónyi toroidnak ?
0.4 Amperes a hálózati bisztosítéka, úgyhogy bőven elég ez a betáp kábel. A látható toroidok kimenő trafóként funkcionálnak. A hálózati feszültség egy 50VA-es anódtáptrafóta és egy szintén 50-es fűtőtrafóra megy, amelyek egy takarólemez alatt kaptak helyet.
Mi már láttuk Egerben, kezdeti formában.
Valamint az éjjeli lámpát is, de azzal még tartozik a kolléga. |
Bejelentkezés
Hirdetés |