Fórum témák
» Több friss téma |
Tudnak a gyártók érdekességeket... Van egy RX550-es VGA-m, a gyári drivere (adrenalin) folyamatosan figyeli a frissítéseit, rákérdez hogy letöltse-e, meg utána hogy telepítse-e. Eddig ment gond nélkül, most a legutolsónál leszedi a frissítést, elkezdi a telepítést, majd kiáll hibával, hogy nem kompatibilis az oprendszerem, mert a win10 64bit az nem is win10 64 bit. Érdekes, eddig éveken keresztül annak látta...
Vagy egy verzió frissítés után nem működik a fizetős játék.
Akkor ugrottam egy hátast, amikor a Windows-os programot veszélyesnek nyílvánitotta a Windows. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2021
Á, nekem az elején önhatalmúlag uninstallált jó pár programot mondván, hogy nem kompatibilisek a rendszerrel. Azzal a lendülettel újratelepítettem őket, nem meglepő módon hibátlanul működnek azóta is.
Sziasztok!
Ez nem hiba hanem inkább valami user error lehet, mostanában (elmúlt kb 1 hét) a chrome több honlap megnyitása előtt érthetetlen módon karikázik majd jóval később (nem mértem mennyivel, érezhetően és már zavaróan később) nyitja meg a kívánt tartalmat, időnként hibaüzenet is dob (melléklet). Win10, SSD 256GB, Intel(R)_Core(TM)_i3-7100_CPU_@_3.90GHz processzor, asztali gép. Eddig villámgyors volt, de nem tudom semmihez kötni a változást... Más programokon nem látok változást, kivéve mikor egy darab játék szerverre szeretne csatlakozni, az is mintha lassabban tenné, net speedtest nem mutat változást a korábbiakhoz képest. Nod32 antivirus fut rajta. Okozhatja valami beállítás, tűzfal vagy valami? Vagy mit nézzek meg szerintetek, mondom, tudomásom szerint nem lett piszkálva semmi rajta...
Ha régen volt már router restart áramtalanítsd egy pár percre, lehet az lassult be kicsit.Fapados ötlet de ha minden a régi lesz utána nem kell tovább tőprengeni.
Ezt valóban nem írtam, tegnap újra lett indítva a router is, igaz, egész más okból!
A chrome-nak a nyűgje lehet mert nálam is csinálja egy ideje random. Volt a chrome-nak kb. másfél évvel ezelőtt egy frissítése, hogy azóta volt-e és menyi azt nem tudom mert sosem figyelem, de azt pont láttam. Erős hardveren nem volt vészes, de a laptopomon onnantól brutális lassulás lett a böngészésben amit azóta sem tudtam orvosolni. És az a szép benne hogy semmit nem lehet csinálni vele, hiába akarnék visszatenni egy régebbi verziót nem engedi. Elkezd települni, és mire feltelepül már a legújabb verzió lesz belőle.
Pedig előtte nagyon jó volt, a firefox-ról váltottam erre mert az szintén egy katasztrófa lett a frissítései után. Vagy amit még el tudok képzelni, hogy kéne neki valami hiányzó oprendszer frissítés de annak elvileg nem lehetne köze ehhez.
Olyan részegység hibájára, ami csak akkor dolgozik, ha van rendes driver. Olyan is van, hogy egy VGA 3D játékban tökéletesen üzemel, de video dekódolás közben teljesen meghal és így tovább.
Hát nem jóhír ez, amennyire tudom friss a chrome és win10 is... Hátha valaki még mondd valamit...
A fogyasztót ösztönözni kell a fogyasztásra, így működik a fogyasztói társadalom. Ha egy 1 magos proci is tökéletesen kielégítene minden igényt akkor senki nem venné meg a 8 magosat. Csak az a csúnya ebben, hogy régen egy 4 megás VGA-n se nézett ki sokkal rosszabbul egy 3D-s játék, mint ma egy 4 gigáson. És már ez is avul el, 12 gigás VGA-kat gyártanak.
Sziasztok! Azoknak, akik együtt gondolkodtak velem, a problémáról, mesélném, hogy mi lett a megoldás. Lehet én vagyok szűk látókörű, de utoljára, kínomban gondoltam a kábelre és láss csodát, az volt a baj. Ma vettem másik DVI-DVI kábelt és a probléma megoldódott. Nem kívánom senkinek, hogy így járjon, de ezek szerint ilyen is van, köszönöm a figyelmet....
Szia!
A mai böngészők erőteljesen a GPU hardveres gyorsítására támaszkodnak: ha ezt nem megfelelően kapják meg (lehet driver hiba, vagy egy Windows frissítéstől a dedikált VGA-ról átállt a CPU-ba épített gyengébbre), akkor lehet lassulást érzékelni. Vagy próbáltál már másik DNS szervert a saját szolgáltatódé helyett? A Google 8.8.8.8 és 8.8.4.4-e egy ideje eléggé le van terhelve, ott a Cloudflare 1.1.1.1 és 1.0.0.1 is.
De ha nem ez lett volna az első javaslat, hogy más kábelt és kijelzőt próbálj, aztán teljesen más hardvert.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2021
Furcsa problémába futottam bele. Adott egy DELL PC 32Gb DDR3 RAM-al. Ma bekapocsláskor kaptam egy BIOS üzenetet, hogy a memória mérete megváltozott, F1: nyugtázás, F2:setup stb...
A windows az eddigi 32Gb RAM helyett 31,9Gb-ot ír ki. Az alaplap menüjében az látszik mintha csak 2db 8Gb-os modul lenne benne, ugyanakkor össz memóriának 32768Mb-ot ír ki. A windows amúgy fut, nem fagy, látszólag minden működik.... Mi a fene lehet ez? Döglődik valamelyik MEM modul? Vagy az alaplap kezd hülyülni? Találkozott már valaki ilyen hibával? Addig is, megpróbálom felcserélni a modulokat, hátha... Ja még info: AIDA64 látja mind a 4db memóriamodult, gyártási időt, pontos tipust, mindent. A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2021
A szokásos kontakt tisztítás (radírral), elemcsere után nézd meg előjön-e megint a probléma.
Nézd meg, ha a RAM beállítások auton vannak, lehet valami okból mást talált szimpatikusnak. Érdemes beállítani egy értéket, amit a proci, chipset és a ramok is támogatnak, akkor nem mászik el. Aida gondolom a ramon lévő eepromból olvassa ki a gyári SPD információt, sebességnek is a névlegeset adja meg. De haldokló ramtól nem írna ki 31,9Gb-ot.
Nem csinált valami egy rejtett RAMdrive partíciót magának?
Sajna a RAM csereberélése sem segít.
A BIOS-ban: installed memory: 16384Mb available memory: 32719Mb Elemcsere (2,9V a régi elem) után tovább romlott a helyzet: installed memory: 16384Mb available memory: 32685Mb DIMM1: 8192 DIMM2: 8192 DIMM3, DIMM4 eltünt a menüből. SATA3, SATA4 is eltünt a menüből.
Másik gépben a SATA 3-4 meghajtók működnek rendesen?
Javaslok egy BIOS frissítést (magának a BIOS chipnek a cseréjével együtt).
Ha sata is eltűnt, akkor először a biost backupold (lehetőleg SPI porgramozóval), aztán frissítsd.
Nem a meghajtók a baj, (amúgy csak egy DVD író van az SATA3-on) hanem az hogy ott sincs a menüben. minden SATA porthoz volt egy checkbox, hogy engedélyezem-e, és ha a nem használtakból kivetem a pipát akkor azon nem is keresett bootoláskor meghajtót. Csakhogy most nincs ott a checkbox sem.
DIMM3, DIMM4 esetében is hasonló a helyzet, ha nem lenne benne modul akkor is ott kellene lennie hogy DIMM3: empty DIMM4: empty Bios chip-et nem tudok cserélni, de ha csak a bios lenne a gond, akkor a windows detektálhatná jól a memória méretét nem? Elvileg a legfrissebb bios van rajta, de megpróbálom frissíteni.
Megfrissítettem a bios-t (volt egyel frissebb), hibátlanul lement a frissítés, de a hiba maradt ugyanaz.
Ezesetben valami a chipset környékén lesz, próbálj még azért cmos resetet, de ha kiszeded az alaplapot visszarakod és működik, akkor forrasztás hiba lehet.
A biosból konkrétan teljesen eltűnt bármi nyoma azoknak a sata portoknak?
Feladom. Úgy néz ki alaplapot kell cserélni alatta. Ugyan minden egyéb működik a windows sem fagy le rajta, de a memóriát kevesebbnek detektálja, és a négy slotból csak kettőt lát, de a nem láthatóban levő memóriát is kezeli, csak picit kevesebbnek.
A biosból konkrétan teljesen eltűnt bármi nyoma azoknak a sata portoknak? -> Gyakorlatilag igen.
Azért várj még vele, ha átmozgatás hatására változik egy chipset reflowt megér a dolog.
Srácok jól látom, hogy a Ryzen szériából a négymagosok közt nincs egy sem,
ami 3200 MHz -en járatná a RAM -ot? Ahogy nézem, a legelső proc ami ezzel a sebességgel kezeli a RAM -ot, az a 6 magos 3500 CPU. Igaz kapni is alig lehet, mert inkább a 3600 -at forgalmazzák. Annál meg akkor már a 7 3700X is jobb vétel, 8 mag és még olcsóbb is vagy 10 rugóval... A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2021
Az RYzennél nem olyan egyszerű azért, az infinity fabric sebessége cpu és chipset függő és a ram sebességnek pont fele kell legyen.
Én használtan venném a procit, és akármelyik jó lehet, nincs pár százaléknál nagyobb különbség 2667 és 3666 között se (tesztelve 3900X procival).
Sziasztok!
Rákérdezek, hátha méricskéltetek mostanában fogyasztást PC-n. Mondom a konfigot, mert nekem túl soknak tûnik (0 km-es konfig). i3-10105f cpu, B560M chipset (Aours Elite), 32GB ram, ssd, olcsó Nvidia vga (még), és egy 550W táp. Ez tétlen-részterhelésen 0.55-0.75A = 125-170W. (Semmi nem melegszik.) Van egy 10+ éves konfigom (i5-760, 8GB, ATI vga, 460W táp, hdd), ami kevesebb mint a felét eszi, teljes terhelésen 125W. Mindkét gépben szinte minden Gigabyte. Hogy is van ez, hiszen a régi cpu TDP-je szinte duplája az újnak, és a 10 év sem kevés (14nm vs 45nm). A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2021
Nem mindegy mivel méred. Olcsó teljesítménymérők még a PFC-vel ellátott tápoknál sem mindig tudnak valós értéket mérni. Ami tuti az egy ellenállás, rajta a szkóp, az meg kiszámolja az RMS-t akármilyen jelformából.
Az üresjárati fogyasztást mérted csak?
Vagy azonos játékkal terhelted? |
Bejelentkezés
Hirdetés |