Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Őszintén.. Kínában nem mindegy, mit írnak rá? Nem tudom egyébként már.. sok éve volt. De szép polikarbonát búra alatt volt led kijelző, aranyozott csavarok, meg kék LED. ![]()
Beszúrok néhány képet, doboz egy régi UPS volt, töltő feszültséget
Kínai dc-dc konverter állítja elő.
Kár, hogy nem látni a kondin a "számokat"...nekem gyanús a "százezer" 80 volton.
![]()
TR967-500-14 500A-es. Ha Szeged felé járnál, előkeresném, valahol van még vagy 5 db.
Nichicon 100000uf 80v elhiheted. LNR1K104MSE keress rá.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2021
OK...köszi! Már "látom", hogy 290 mm magas a doboz...
A kondi 76,2x140mm a doboz 20cm magas....
Köszönöm az adatot, és a képeket is. Utánanéztem a típusszám alapján, valóban imponáló, főleg a 8kA impulzusárama. Van egy csaphegesztő készülékem, abban van hasonló teljesítményű pogácsa, de egy univerzálisabb készüléket akarnák létrehozni, max 1kWs tárkapacitású kondibankot sütnék ki vele.
Eredeti gyári (német) csaphegesztőben 3*4-es sorokban 120000 µF-os 200 V-os kondik vannak.
Tetszetős!!
Mekkora feszültségre nyomod fel őket?
Mex!
Idézet: „1kWs tárkapacitású kondibank” Itt hogyan számoljuk a a Ws-t??
Szia! 20-30V körül szoktam, anyagvastagságtól függően.
Válaszolok magamnak:
![]()
Sziasztok!
Hozzákezdtem a mikró-trafós ponthegesztőhöz. A szekunder, 2 menet, 25mm2 hegesztőkábel. Az üresjárat 4,5A (lakatfogóval), és 1,9V. Rendben van ez így? Akupak hegesztéshez szeretném használni, a kínai vezérlővel (single pulse)
"Üresjárat 4.5A lakatfogóval" mérve nagyon kevés...
Szevasztok!
Szerintem elfelejtette írni, hogy a primer oldalon. A szekunder rövidzárban biztos tud 850-950A, ha a mágneses shöntöt kivette. Nekem a 35 mm2-es tud alsó hangon 950A-t. Üdv. M.
Bocsánat, vissza olvasva, valóban nem írtam hogy a primer oldal áramfelvételét mértem, és a kérdés erre vonatkozott. Szekunder rövidzárlatot nem mértem. A sönt ki van véve. Nekem soknak tűnt ez a primer üresjárati áram, általában kisebb "áram tartományokban " dolgozom
![]() Most kicseréltem a szekundert 35mm2-re, (hegesztő kábel, H01N2-D, gumi szigeteléssel, nekem csalóka, szemre alig tűnik vastagabbnak...). Bár ez az üresjárati áramfelvételt nem befolyásolja, olvasgatva a fórumot, ez csak a hasznára válhat, gondoltam.
Ha lebontod a gumiszigetelést, és betekered bandázs vagy teflonszalaggal, dupla keresztmetszetű szekunder is belefér, ami igencsak jót tesz a használatban. Ekkor az ablakban még elfér 10-20 menet a primerhez csatolva, ami csökkenti az üresjárási áramot, indulási áramlökést.
Köszönöm a tanácsot. Most nem akarom lebontani a sarukat, először kipróbálom összerakva, és meglátom mire képes.
Nekem az akku ponthegesztom 70mm2 szekunderrel rovidzarban, tobb mint 3000A-t tud.
A primer aramom rovidrezart szekunderrel 22A. A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2021
Sziasztok!
Van valakinek leírása a kínai NY-d02 vezérlőhöz? Bővebben: Link Gondoltam, kipróbálom. De semmi támpont a menü elemek jelentéséhez. Így meg csak tippelek... Köszönöm!
Milyen menü elemeket keresel? ►NY-D02
Szia!
Ez az általános szöveg hozzá, olvastam. Sajnos az, hogy hogy kell a trafóhoz kalibrálni, és az encodert tekergetve melyik kijelzés mit takar, azt sehol nem találtam leírva. Sajnos. Vagyis az első érték az a ponthegesztések száma. A másodiktól fogalmam nincs, mi mi. Meg hogy kell kalibrálni.
https://www.google.com/search?client=aff-maxthon-maxthon4&chann...manual meg volt?
itt pl több mindent leírnak: https://www.aliexpress.com/item/4001192069848.html egyébként ha jól látom mobilról linkeltél, olyankor lehet sokkal kevesebb infót látsz....
Asztali gépen is néztem. Nincs. De mindig is mondtam, az oroszok tették használhatóvá az internetet.
![]() Hosszú gomb: hálózati fesz beállítása V-ban Dupla gomb: a számláló törlése. Jobbra az encoder sorban: első pulzus ideje, majd teljesítménye, majd szünet ideje, majd következő pulzus ideje, majd teljesítménye Viszont ami bibi, hogy nem jó a produktum. A + pólus mindig jó. De a negatív oldalon nem olvad be rendesen. Már kilágyul az elektróda, de nem lesz jó a végeredmény, tök mindegy mekkora teljesítménnyel.. A trafó bazi nagy vagy 30 éves, réz primeres. A szekunder a trafón 3 menet, 50mm2 sodrott réz kábel. Shunt kivéve a mikro trafóból. A kondis hegesztővel minden jó, meg a fusi régi mikróssal is .. ezzel nem. Mi lehet az oka, hogy nem olvad össze, de az elektróda már izzik?
Elég pontszerű a hegy, vagy elnyalt?
Akkor nem kevés az a 3 menet? Első kérdés a primer hány menet/Voltal tekerve.... ennek megfelelően kéne menetszámot választani a szekundernek.
Hiába bazi a trafó, és tudna sok kAmpert, ha pici a szekunder fesz, nem lesz akkora az áram hogy ... |
Bejelentkezés
Hirdetés |