Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv újra!
Valaki tud nekem segíteni a kijelzővel kapcsolatban, vagy tegyem vissza a polc tetejére?
Szia
Az LCD Vo szintjét pótméterrel álítottad be? Mert az csak kis tartományban ad látható kontrasztot. Néha elég, ha csak testre leköti az ember, de néha még azonos típusoknál is eltér a szint.
Köszönöm szépen a segítséget! Addig méricskéltem míg rájöttem, hogy ha a nyomtatóporton én logikai 1-et adok mire a HD44780-hoz ér abból 0 lesz, és így fordítva, tehát mindent negálnom kell, és így működik tökéletesen.
Mégegyszer köszönöm a segítségeteket! Dávid
Kaptam 1 infót, hogy nem lehet bizonyos programokkal megnyitni a képet amit feltettem a kijelzőmröl, ezért hát felteszem mellékletként, úgy talán jó lessz.
Ha esetleg kell magárol a kijelzőröl is valami kép, akkor teszek fel azt is.
szerintem a másik oldaláról meg a kijelzőről is rakjál fel képeket, meg úgy konkrétan mit is szeretnél vele kezdeni?
Feltettem az lcd-röl képeket, de a vezérlőé eltünt
A vezérlő panelröl teszek fel ide akkor mind 2 oldalrol képet. Hmmm, hogy mit is szeretnék belőle csinálni.... PC-re jó lenne valamiféle univerzális kijelzőt, mondjuk hardware monitor,és miegymás,esetleg winaphoz...
Sziasztok!
Tudok egy ilyen LCD kijelzőt szerezni : LC420WX7 Teljesen új. Az lenne a kérdésem, hogy ezt valahogy betudom kötni, hogy rá tudjam kötni a VGA-ra?
Egy AD nélkül felejtős! (nmbeszélve arról, hogy előgösszetett tápigénye van)
üdv!
Értem. Teszek fel róla pár képet azért.
Sziasztok !
Volna egy olyan problémám ,hogy kellene egy grafikus 240 x 128- as lcd kijelző ,amely HD61830B compatibilis ,de sajnos nem találtam céget ahol erről adat lenne az árlistákon . Tudnátok olyan tipusú kijelzőt mondani ,amely compatibilis és beszerezhető kis hazánkban . Előre is köszönöm !
Hali
Szerintem is nagyon nehéz lenne életrekelteni.Két panel van a kijelzőn az egyik a háttérvilágitással foglalkozik általában 24V (nagy energiaigény több Amper) és 5V kell neki és egyébb vezérlöjel ,a másik a kijelzéssel foglalkozik amihez igen bonyolult vezérlés szükséges.Én ugy látom hogy ez egy LCD TV kijelzője talán 42colos, mi is hasonlókat használunk csak más gyártmányut.
Sziasztok!
Egy olyan problémám merült fel egy 16*2 karakteres szimpla LCD-m. Minden szépen működik rajta, saját karakterbevitel is működik rendesen, de : A felső sorban mindent szépen kiír úgy ahogy egy "jólnevelt" kijelzőnek tennie is kell. Viszont ha kiadom a parancsot (PIC), hogy legyen szíves a második sorba átugorni, akkor átugrik, de semmilyen karaktert nem hajlandó megjeleníteni, viszont a kurzor (így van beállítva) shiftel egyet jobbra . Nincs valakinek tippje, hogy mi lehet a gikszer? (a rutin teljesen uaz, mint amivel a felső sorba íratok) Rossz a kijelző esetleg? Blint
Tárgytalan, megint gyorsabb volt a kezem, mint az eszem
Láma módon szimplán 40H címet adtam ki holott a datasheet szerint parancsként a 40H+80H-át kell kiadni...
Ön nyert!
De azért elég bénák ezeknek az LCD-knek a címzési módszereik. (Tudom kompatibilitás... de akkor is) Ja és miért nem lehet az összes karaktert kicserélni? (ma már...) üdv! proli007
Igen, kicsit én is kevésnek érzem ezt a 8 karaktert, de ez van ezt kell szeretni, de jók ezek a kis címzési finomságok, nem engedi, hogy akár egy pillanatra is lankadjon a figyelmünk
Hali
Van egy szines LCD-m. De nem tudom hogyan müködtesem. Mivel nincsen semmi info rola. Sharp LQ323P06 LCd. Tudna nekem valaki segiteni hogyan keresem ki a lábait? Nyomtato portra akarom kötni hogy a pc majd vezéreltese. De igy nem tudom. Sziasztok
hi
a szám alapján semmit nem találtma, illetve azt a képet amit egy másik témába is belinkeltél, meg hogy valami videóba volt. Mint ahogy az ilyen LCD modulon (ált) csak sor és oszlopmeghajtó szokott lenni, ahoz hogy lpt-ről tudd működtetni kell egy elektonika. Ha a videó kapcsolása rajza meglenne be lehetne azonosítani a lábakat, talán még egyéb más infomációt is megtudhatnénk, de sajna ezt se találtam, ill pénzért igen. Ahoz hogy egy ilyet működére tudj bírni sok idő és nem kis elektronika tudás szükséges! üdv
Hát igen
könyeb a sima LCD müködésre birni mivel azzokhoz van info. A videoról lenne info de fizetös. (10dolár) Egyelöre nem tudom mit csináljak most.Kidobni meg nem igazán akkarom. hali
Lehet a rajta levő (ha nem pötty) kontroller ismerete sokkal többet segítene.Ebből szinte minden visszakereshető lenne,csak a szegmensek helye lehetne kérdéses.
Szereztem egy xbox 6 colos lcd-t (Sharp LQ070T3AG02)! D-sub vga kimenetre szeretném rákötni! Tud nekem segíteni ebben valaki? Eddig jutottam:
Bővebben: Link PÜ-t irjatok!
Sziasztok!
Pár napja ráakadtam a Bolymin féle lcd tft modulokra. Bővebben: Link. Nagyon megtetszett, jó lenne beszerezni egy ilyet. :yes: Ha jól értem az adatlapjából, akkor csak 12v-ot és videójelet (composite/s-video) kell neki adni a működéshez. Dolgozott már valaki ilyen modulokkal? Azt lenne jó tudni, hogy fényerőt/kontasztot...stb. hogy lehetne szabályozni. A modul vezérlője tud ilyet is, vagy ezt a beérkező videójelben kell megoldani? (Az adatlapon nem látszik, de gondolom, hogy egy külön áramkör fogadja a videójelet, és vezérli a modult + egy inverter hajtja a háttérvilágítást. (a 16:9-es modul esetében). Ezek is járnak hozzá, nem?) Ha valaki ismeri ezeket tudna írni pár sort, hogy miként lehet (kell) használni őket? A válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok!
Van az autom müszerfalában egy gyári LCD-kijelzös hömérö. A gondom az, hogy szép lassan kezd befeketedni az egész. Lehet ebben valamit cserélni költséghatékonyan, hogy ujra a régi fényében pompázzon, vagy eldobos? :lama:
Bontóban próbálj meg keresni. Az az LCD sajnos már "eldobós".
Szerintem felejtős egy olyan modulért ennyi pénzt adni, amihez nincs normális adatlap, továbbá a gyártó honlapja nem elérhető (legalábbis nálam).
Azért itt a címük: www.bolymin.com.tw hátha...
Hali!
Tegnap nekem sem sikerült elérni az oldalt de most (és ez előtt is) elérhető. Ott keresgéltem róla bővebb információt, de csak ezt találtam. Ezért gondoltam, hogy itt kérdezem meg, mert valóban nem érné meg így pénzt kiadni rá.
milyen autó ez? bontóban sajnos az ilyen műszertömbök igen borsos áron mennek, és korántsem garantált, hogy működik benne az lcd. (sőt nagy valószínűség szerint ugyan így szétfolyt az is)
szerintem próbáld meg szétszedni, és hátha találsz egy feliratot, hogy milyen kijelző van benne. ha sikerült, akkor pedig hasonló kijelzőt kell keresgélni, hátha... végső esetben csak a bontó marad, de egy rendesen működő egységre vajmi kevés az esélyed. de még egyszer fontos lenne tudni milyen autóról van szó, mivel ez valószínűleg nem nálad fordult elő először, és létezhet rá leírás (akár külföldi fanklubok lapjain), hogy milyen kijelzőt lehet beletenni. (éppúgy, ahogy a lexus ls200 klímakijelzőjéhez is lehet külön kapni lcd modult a wheelerdealers tvműsor szerint)
Találtam egy képet az inverterről, itt külön lehet megvásárolni (?).
Többet sajnos nem sikerült megtudnom.
124-es Merciben van. A gond az, hogy mivel extra volt, nem minden müszeregység tartalmazza, igy bontoban viszonylag ritka. Ujban meg nem kérdeztem az árát, az inkább nem érdekel.
A kijelzövel van egybeépitve az elektronikája, arra gondoltam, hogy talán lehet kompatibilis kijelzöt találni, és összeépiteni. Ha van erre némi esély, akkor szétszedem, és megnézem közelebbröl. Köszi a segitséget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |