Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A leggyorsabb talán a DHL választás esetén valósul meg -ezt én még sosem választottam- és talán 3 nap. A lassabbak sokkal olcsóbbak, és kb. 3 hét.
De ha felmész a honlapra, akkor ott minden információt elérsz.
Elég régen volt, emlékem szerint nagyjából 3-4 hét telt el a megrendeléstől a megérkezésig.
Kérjük, hogy - igény esetén - ezt a szálat a "Ki hol gyártatja a NYÁK-ot" témában szíveskedjetek folytatni!
Köszönjük.
Szívesen megnézném ennek a projektnek a további részleteit amennyiben publikus.
Persze, csatolom a terveket.
Megnyitása: Böngészőben az EasyEDA weblap (https://easyeda.com/editor), a zipből kicsomagolt fájlokat megnyithatod a File/Open/EasyEDA menüponttal. A rajzon GD32F303 van, de más láb kompatibilis uC-vel is működik a panel, pl. STM32F103, STM32F303, GD32F103 stb. A boot kivezetéseknek nem tettem fel felül jumpereket, de ha valakinek szüksége lenne soros programozásra, a panel alján ott vannak a tappancsok. Hasonlóan, nem tettem fel felülre a 32kHz-es kristályt (nagyon ritkán van rá szükség), de alul ott van a tappancs.
Játszottunk ... Elkészült a 2 digites "karóra" kapcsolása-és programja
ÓRA A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2021
Sziasztok.
Elkészültem én is a Skori tervezte forrasztóállomással. Bár még ismerkedünk, de jól teszi a dolgát. Köszönet Neki a tervért.
Nekem is tervben van, hogy végre nekiálljak csak sajnos a nagy chip hiány miatt csomó alkatrész nincs raktáron. Én pedig nem fogok a TME-bőn 3-4 szer rendelni 1600Ft kiszállási díjjal. Így még kell várnom míg minden alkatrészből lesz (napi kétszer nézem).
Szia, jól néz ki, hamar meg fogod szeretni. Nekem nagyon bevált.
Érdekes, hogy mindenki más más dobozba, más más elrendezésben építi meg. Van aki a lapos dobozt kedveli, más a magasat. Ez valahol a kettő között egy jó kis kompakt forma. A képeknek ott a helye Skori oldalán. Ami viszont még feltűnt, az a kijelzés. Ahogy látom a legújabb firmware már másképpen írja ki a dolgokat, mint a régebbi.
Nekem is tetszik. Így ahogy még lehet állapítani képről nem túl nagy de ez nem is baj. A dozban nincs sok hely de nem kell szellősnek lennie. Én is majd ilyen doboztípusba szeretném beépíteni az állomás. Mellesleg ez melyik méretű doboz?
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2021
Én sem gondoltam volna, hogy az én szintemen megfogom érezni a chiphiányt. 6-7 helyről szedtem össze végülis az alkatrészeket, s volt pár hely, ahonnan kétszer is rendeltem. A kapcsolási rajz szerinti alaktrészeket forrasztottam be. Az AOI423 most már van a TME-ben, akkor nem volt, Így oda is a Skori ajánlotta helyettesítőt forrasztottam. Az MCP6561RT nekem nem volt jó, csak A T-végű a jó. Az 1600Ft a TME-nél nettó összeg, de a Farnell, a Chipcad, Lomex, Hestore se sokkal olcsóbb futár céggel.
A dobozt Matyi bácsitól, a Fóti mestertől vettem. (Lomexet, Árvillt említette, ahová beszállíit) A mérete 100x80x150 mm. 24V 9A-es tápot vettem bele az Aliról. Éppen belefér. kb. 1-1 centi marad el a doboz oldalainál.
Szia!
Köszönöm. A gombok melletti piktogrammokat Tőled loptam.
Köszönöm a doboz méreteit. Tudom, hogy máshol sem olcsóbb a szállítás de a Lomex, Hestore, ChipCad átvevőpontja nekem közel van.
Megkérdezném, ki ez a "Matyi bácsi"? Hol lehet elérni?
Köszönöm!
Kissé kusza lett a link, de sikerült kibogozni!
Merl Mátyás:
Bővebben: Link
Igen, ebben a szoftverben választható, hogy legyen tizedfok és 1 betűs üzemmód kijelzés (ahogy a korábbi szoftverben is van), vagy tizedfok nélküli + hosszabb üzemmód kijelzés.
A képeket nézve - bár lehet, hogy csak ezeken a fotókon nem látszik - de olyan mintha a hálózati csatlakozó aljzatnak csak két kivezetése lenne bekötve, és mintha a kék vezeték lenne a védővezető helyén. Ugye ez csak rosszul látszik a fotón?
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2021
Bocsi. Mobilról írtam, ezek szerint nem sikerült. De látom Skori javított
Igen, csak úgy látszhat. A képen a védővezető még nem volt bekötve, a kondenzátor lábai is csak ott lógtak a levegőben. Később kötöttem be ezt. Az aljzat biztosítékos, azért tűnhet úgy.
A TME-ből csak egyszer fizeted a szállítást, a többit nem számlázzák ki annyiszor, majd ha megjön, küldik.
J.L.H. 75W-os erősítő .
Ágoston Lajos Audiofil erősítők építése című könyvből építettem 2004-ben . Most újra megépítettem saját tervek alapján . Már csak az élesztés van hátra .
Sziasztok, készítettem egy abszolút pozíció szenzort. 6 fokos felbontású, (óra mániás vagyok,ahhoz terveztem) és beneveztem egy matek versenyre.
Absolute Position Encoder A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2021
Gratulálok.
Nagyon 5letes megoldás.
Gratulálok, szuper lett! Először azt hittem, hogy szögmérő. Az is lehetne.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2021
Hétvégén elkészült a szélerőművem. Na nem igazi, hanem egy játék, papírból és fából a kisfiamnak. De ha már csináltam, akkor forogjon is. Nem volt itthon áttételes DC motorom, így végül kicsit bonyolultabban, léptetőmotorral oldottam meg, ami kapott egy DRV8825-ös meghajtó panelkát. Ennek kellett minimum 8V a motorhoz, amihez egy step-up kovertert is beépítettem, Az STEP jelet pedig egy 8 lábú PIC adja, meg ez villogtatja a jelzőfényt is. (Lehetett volna 556 is, de éppen csak elég lenne neki a 3 ceruzaelem, így maradt a PIC)
Mivel eleve papírból készült, így az áramkörnél is ennek megfelelően barkácsmegoldásokat is bevettem (Na jó, melegragasztó azért így sincs benne), de nem ez a lényeg, nem az örökkévalóságnak készült. Nagy volt a boldogság. Az új büszke tulajdonosnak nagyon csillogott a szeme, és kijelentette, hogy "Ez a világ legjobb szélerőműve." Mellette a fekete doboz az "Energiaközpont", ami "fogadja a megtermelt áramot". 3 kapcsoló van. Turbina, jelzőfény és turbina fél fordulaton. (Fél fordulaton már elég darabos a forgás a léptetőmotor miatt, így kineveztük ezt üzemzavar kapcsolónak) A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2021
Ötletes, bár ez így kicsit "ágyúval verébre" megoldásnak tűnik a feladathoz. Miért nem egy normál villanymotor fordulatát szabályoztad feszültség állítással?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |