Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   966 / 1148
(#) SzilCsong válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 3, 2021 /

Licencet vaterán vettem 2000-ért. Ha legközelebb újra húzom a gépet, akkor figyelek arra, hogy a másodlagos meghajtók le legyenek választva (ezt eddig nem tudtam)
(#) SzilCsong válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 3, 2021 /

Oké, értem, hogy nem jó az hogy az F-en van egy 100megás rendszer partíció, de mit tudok ellene csinálni?
Kézenfekvő lenne, jobb egérklikk és én mondom meg, hogy hol legyen a rendszerindítás, de úgy néz ki, hogy itt utólagos módosításra nincs lehetőség
(#) SzilCsong válasza Epu2 hozzászólására (») Dec 3, 2021 /

Az még neke soha nem hozott megoldást, de ha lenne, biztos, kipróbálnám.
(#) SzilCsong válasza uniman hozzászólására (») Dec 3, 2021 /

Na, hát az enyémnek is így kéne kinéznie, mindenesetre tanultam a dologból, érdekes, hogy ilyenkor bukik ki egy telepítési hiba
(#) Ge Lee válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 3, 2021 /

Én nem szoktam lehúzni, csak ha sok a meghajtó és nem akarom hogy tetszőlegesen adjon neki beűjelet. Mondjuk nálam most úgy ment, hogy MBR-re települt a tároló vinyó meg GPT-be volt de partíció nélkül, így nem írt rá semmit.
(#) vision61 válasza Suba53 hozzászólására (») Dec 3, 2021 /

Szia!

Nem konkrétan Neked szól, csak hogy kapcsolódjon némileg a témához, azért megy a válasz. Hátha valakinek jól jön az információ. Én még nem telepítettem saját gépemre W10-et, a munkahelyen pedig nem az én feladatom, ergó nem ismerem az aktiválás módját. Viszont a múlt hónapban hozta az ismerősöm a fiának vett új notit, amin mindössze egy FreeDOS volt előtelepítve. Nyilván szeretett volna egy W10-et, oldjam már meg. A fenti linkről letöltötte, Rufus elkészítette a bootolható pendrivot, ezután telepítettem. Telepítés után még volt üzenet, talán az, hogy próbaverzió? Viszont újraindulás után eltűnt, mint kiderült, a BIOS tartalmazza a kulcsot, aktiválta, amint volt NET kapcsolat. Eszerint akkor a noti árában már benne van egy hivatalos licensz is?
(#) Epu2 hozzászólása Dec 3, 2021 /

Elárulom, soha nem vettem ki a többi meghajtót, ha új rendszert telepítettem. Egyetlen alkalom volt a több tucatnyiból, hogy zavar volt az erőben. Mindig a kijelölt meghajtóra kerültek az indítófájlok. Legfeljebb a meghajtók betűjele keveredett össze.
(#) Suba53 válasza vision61 hozzászólására (») Dec 3, 2021 /

Ez kicsit sántít. Max úgy fordulhat elő, hogy azt a notit már valaki telepítette, aktiválta, majd vissza került a kereskedőhöz, mert talán a korábbi vevő élt a visszaadási jogával, vagy meghibásodott.
Aztán javítás után újra eladták egy free DOS-al. De ilyen esetekben már nem tudják törölni az MS szerverről ennek a notinak az egyedi azonosítóját, talán nem is foglalkoznak vele. Így amikor ismét rákerült a win10, annak első dolga a telepítés után ellenőrizni az aktiváltságot, azt hogy az egyedi azonosító szerepel-e az MS szerveren, és mivel megtalálta, aktivált státuszba került.
Magyarán mázli, azon túl, hogy esetleg már egy szervizelt gépet kapott újként. Bár a gyári szerviz ezt meg tudja oldani úgy hogy nem veszi észre a vásárló.
(#) pont válasza Suba53 hozzászólására (») Dec 3, 2021 /

Tulajdonképpen az alaplaphoz tartozik egyedi azonosító? Alaplapcsere esetén új aktiválás kell?
(#) img válasza pont hozzászólására (») Dec 3, 2021 / 1

Van egy pontszám lista, hogy melyik alkatrész hány pontot ér és amennyiben elérsz egy bizonyos pontszámot, újra kell aktiváltatnod. Ha pl. alaplapot ugyan nem cserész, de CPU-t, RAM-ot és SSD-t igen, akkor is jó eséllyel benéz egy aktiválás.
(#) Suba53 válasza pont hozzászólására (») Dec 3, 2021 / 1

Sajnos igen. Akkor vezették ezt be, amikor ingyenesen lehetett win7, win8-ról frissíteni win10-re.
Mivel nem adtak érvényes win10 kulcsokat ilyen esetekben, csak azt ellenőrizte a telepítő, hogy jogtiszta win7-ed van, és arra simán frissített. És utána arra az alaplapra már akárhányszor újra lehet telepíteni tisztán is a win10-et, mert a szerveren meg van az egyedi azonosító. Ezért amikor alaplapot cserélsz, annak nincs beregisztrálva az azonosítója, így nem aktiválódik telepítéskor, hanem érvényes kulcsot kér.
(#) Suba53 válasza img hozzászólására (») Dec 3, 2021 /

Ez régen volt így. Most csak az alaplap egyedi azonosítóját figyeli a szerveren. Ha az ott van, akkor bármit cserélhetsz, procit, ramot, diszkeket, a win10 aktivált lesz.
(#) img válasza Suba53 hozzászólására (») Dec 3, 2021 /

Köszönöm, eszerint le voltam maradva.
(#) Suba53 válasza img hozzászólására (») Dec 3, 2021 /

Nincs mit. Az ebben a jó, hogy ameddig az az alaplap él, addig akárhányszor, bármilyen kiépítésben telepíthető újra a win10. Egy megkötés van, hogy a verziónak stimmelni kell, de a lokalizáció mindegy.
Vagyis egy win10 Home aktiválása után arra már csak a Home verzió kerülhet vissza. Ha PRO-ra akar valaki váltani, akkor kell újra aktiválni.
(#) Doky586 válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 3, 2021 / 1

Ha az előzőkbel nem jöttél rá hogy kell, akkor inkább e szerint telepítsd újra: (LINK)
És hacsak nem retro gépről van szó akkor teljesen más partícióstruktúrát kapsz ha pontosan követed a leírást. Természetesen nem kötelező a többit lehúzni ekkor.
(#) img válasza Suba53 hozzászólására (») Dec 3, 2021 /

Igen, azt tudtam, hogy verziófrissítésnél újra kell aktiválni.
(#) Ge Lee válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 4, 2021 / 1

Egy javítást azért érdemes még megpróbálni mielőtt új telepítést csinálsz. Ha meg újat csinálsz, van ez a ventoy to disk nevű ingyenes program, bootolhatóvá teszi a pendrájvot, és nem kell a telepítőkkel csinálni semmit, ugyanúgy iso-ban maradhatnak, és annyit teszel rá amennyi ráfér. Nekem pl. most rajta van egy 16 gigás pendrájvon a win10, a win7, a winxp, a linux meg még egy hirens is, mondjuk ez utóbbi valamiért nem akar menni így de a többi az működik, kipróbáltam. A bios-ban beállítod hogy erről bootoljon, utána kiválasztod hogy melyik iso-t akarod telepíteni.
(#) Kovidivi hozzászólása Dec 4, 2021 /

Sziasztok.
Van egy laptopom (Toshiba tecra A50), Win10 van az SSD-n (256Gb), amibe szeretnék az optikai meghajtó helyére egy második HDD-t berakni (a HDD egy keretben van, ami az dvd-író helyére betolható, eddig egy Acer laptopban tökéletesen tette a dolgát).
A toshiba viszont nem akarja előhozni a sajátgépben. A biosban látszik, hogy felismerte a meghajtót, megjeleníti a HDD típusát.
Próbáltam a lemezkelezővel, hátha csak betűjel kell neki, de ott nem jelenik meg semmi. Próbáltam az uefi-t másikra állítani, akkor nem indul a gép. Az acer gépen is Win10 volt. A hdd kereten van egy kapcsoló, próbáltam mindkét állásban, nem jelent meg a sajátgépben az 1T-s vinyó. Visszaállítottam a bios beállításokat alapra, semmi változás. Mit próbáljak még meg?
Köszi.
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 4, 2021 /

Sikerült is, a lemezkezelőben rá lehetett egy felkiáltójeles kötetre kattintani, és ott hozzáadni.
Egyébként a Win10 jól megtréfált, sehogy sem akart a biso-ba belépni! Rákeresve, a leállás során csak gyors leállást végez, és olyankor nincs lehetőség biosra. Kipróbálhatjátok, csináljatok teljes leállást: shift nyomva tartva, és leállításra kattint. Nálam az első kb. 5 percig tartott De lehet valami frissítés miatt. Azután egyből be lehetett léoni a bios-ba. Ezért indul a gépünk 10mp alatt, mert le se áll! Jó trükk.
(#) img válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 4, 2021 /

Cselezd be a MediCat USB-t: az is a Ventoy-ra épül és van benne minden is, többek közt a Hiren's.
(#) SzilCsong hozzászólása Dec 12, 2021 /

sziasztok
Ismeritek az ISOTOUSB programot?
Szeretnék léterhozni egy boot lemezt és ezt a hibaüzenetet dobja kb 99%-bnál.
Amit a program ajánlott, új kötet létrehozása, ezt már eljátszottam, de ugyanaz.
Mi lehet a gond?
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2021

hiba.png

(#) bbb válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 12, 2021 /

Ha biztos vagy benne, hogy az ISO fájlod jó és el is fér a lemezen, akkor használj másik programot! Az ISO2USB esetében előfordul, hogy hülyéskedik.
(#) SzilCsong válasza bbb hozzászólására (») Dec 12, 2021 /

Jónak kéne lennie, másnál működik. Acronis hdd klónozó lenne, 300MB az iso, a pendrive 4Giga.
Próbáltam nem bootolhatóra csinálni, akkor is ugyanaz a hiba.
Rufust is kipróbáltam, az pedig a "képfile nem támogatott" hiba már a betallózáskor.
(#) Suba53 válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 12, 2021 /

Javaslom, hogy használd a Rufus progit. Nagyon sok ISO file-t írtam már ki vele USB pendrive-ra..
Jellemzően bootolható oprendszer telepítőket, mind simán ment, bootolt.

Ja, hogy már próbáltad. Próbáld egy korábbi verzióval. Én a 2.15-öst használtam.
(#) Suba53 válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 12, 2021 /

HDD klónozására kiváló a Minitool Partition Wizard. Win10 alatt is működik.
A Disk Copy funkcióval lehet klónozni. Saját rendszerdiszkjét is tudja másolni.
(#) SzilCsong válasza Suba53 hozzászólására (») Dec 12, 2021 /

Ez egy picikét nem ingyenes, ahogy elnézem
(#) bbb válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 12, 2021 /

Én pont két napja csináltam acronis "lemezt". Nem szórakoztam ISO-val, az acronis programja elkészíti. Sajnos az ISO2USB szeret néha kiakadni, vannak olyan ISO fájlok, amiket nem eszik meg és változatos készültségi foknál adja a hibaüzenetet.
Esetleg próbáld meg ezt: easy usb creator
(#) SzilCsong válasza bbb hozzászólására (») Dec 12, 2021 /

Köszi Kipróbáltam, ez is hibával leállt, most úgy néz ki ezek szerint, hogy a ISO file a hibás.
(#) Doky586 válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 12, 2021 / 1

Nem is értem. Miért hiszik azt az emberek hogy minden másoláshoz másik program kell..

Pedig az uefi feltalálása óta simán csak filekezelővel rá kell másolni az iso tartalmát egy fat32 pendrivera.

(LINK) vagy (LINK)

>4GB sources/install.wim esetén már nem jó a fat32, de ez csak win esetén lehet, de ekkor is feldarabolható a wim két swm-re.
(#) Régi motoros válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 12, 2021 /

Talán mert olyan telepítőt akar készíteni, ami UEFI -t nem támogató gépeken is működik...
Következő: »»   966 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem