Fórum témák
» Több friss téma |
Hidd el, teljesen normális, sok gput tesztelek és időbe telt, amíg találtam olyan lapot, ami minden kritériumbak megfelel és áramtalanítás után elsőre indul. Semmi baja nincs annak.
Rendben, akkor nem aggaszt a dolog. Nem tudtam, hogy ez gyárilag ilyen.
Köszönöm Neked és a többieknek is a válaszokat.
Mondjátok már, Win10 Pro -ban hol lehet megnézni, hogy aktiválva van -e?
Én úgy emlékszem, mintha a névjegynél kellene mutatnia, na de itt én nem látom...
Beírod a keresőbe, hogy aktiválás és feldobja, de az alsó sorban a termékkulcs módosítás erősen arra utal már van egy. Aztán ha törve van akkor mit ír ki, az jó kérdés...
A termékkulcs módosításra kell kattintani,az az aktiválás....
Gépház, frissítés alatt:
Intéző -"Ez a gép" >jobb gomb, -"Tulajdonságok" -"Rendszer"
Jobb alsó sarokban írja, "Ez a ... nincs aktiválva" Ha nem írja, akkor a másik lehetőség... A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2021
Pont ezt kerestem, köszi...
Kifogytam a lehetőségekből. Még mindig indításnál 3 rövid beep hiba. Foglalatok tisztítva, Memória cserélve, proci cserélve. Hiba maradt 3 beep , de több reset után elindúl és tökéletesen működik a következő inditásig vagy reset-ig . Már biztos az alaplappal van gond, de nem értem akkor miért működik még is.
Eszközkezelőbe is nézz bele időnként. Lehet néha valami sárga felkiáltójeles. (Néha meg nem)
Ha nélkülözhetetlen a gép akkor ne kikapcsold, csak alvó állapotba tedd (sleep), ezáltal nincs több csipogás/reset. Persze néha lehet áramszünet, úgyhogy altatás elött ments le minden munkát. Én így használok egy laptopot már egy éve legalább ( torrentre), mert ha leáll, ismét csak századikra indulna el kb. Jó volna pedig talpra állítani..
A laptop az némileg más, de egy normál tápot ha úgy használsz elég hamar kiszárad a standby elkó benne, normál esetben egyszer majd csak nem indul el, rosszabb esetben meg viszi magával a fetet meg a többi alkatrészt ami körülötte van.
Na meg az alvósos üzemmódban a régi gépem nekem csinált párszor olyat, hogy nem volt hajlandó ott folytatni ahol abbahagytam, oldal nem töltődött be rendesen, stb. és újra kellett indítani hogy észhez térjen.
Nekem a sima PC-m is ugyanígy volt 11 évig (mert új kora óta napjában elsô induláskor memóriahibával kifagyogatott, de ha elindult (akár csak 5s-re), leállt, ismételt indulás után jó volt (erre beépítettem a 2 HDD-nek kapcsolót hogy azok ne fáradjanak ilyenkor, ezt gyorsan le is fotóztam). Sajnos a PCX-es szerviz sem tudta kitalálni mi okozta, mindent cseréltek az i5-760-as procin kívül, azt meg azért nem mert "túl drága" és nem rendelnek be másikat...ehh), és most hogy lecseréltem az új konfigra ( aminek itt dilemmáztam a tápjával) sem teszek másként, és altatom. Táphibám még sosem volt pedig van körülöttem pár gép.
De ha a laptop (Lenovo Z50-75) hibájára valakinek van épkézláb ötlete, azt szívesen venném. Külön piros pontot érdemel a fórummotor írója: telefonon elkezdtem írni a hsz-t, de eluntam, felébresztettem a PC-m, és amit telefonon addig írtam a szerkesztô-dobozban, itt várt! Meg volt a WOW érzés.
Szia hdd lekapcsolása üzemközben történik ? Melyik 5 vagy 12v ágat szakítja meg?
Bízom benne, hogy előbb leválasztja az oprendszerről a hotswapra kötött HDD-t, majd mindkét tápágat megszakítva kapcsolja ki.
Nagy valószínûséggel a 12V ágat szakítom, (de majd belenézek, ki emlékszik pár 10 éves forrasztásra, ezzel sosem volt gond). Kizárólag áramtalanított gépen kapcsoltam ki/be. Ha valamiért ki kellett a gépet kapcsolni (elutaztam napokra) akkor legközelebbi indításkor lekapcsoltam, elindít, azonnal leállít, majd vissza. (Illetve két Win között szintén ezzel váltottam. ) Nem hot-swappos alaplap, mi értelme lett volna üzemelô gépnél kapcsolgatni?
Kibontottam. Az egyik kapcsoló 12V/5V is kapcsol, a másikat néhány éve cseréltem mert "nem vezetett eléggé". Mivel nem volt kéznél két-ák. kapcsoló, így tesztelés után arra jutottam hogy az 5V kapcsolása elegendô, hozta az elvárt eredményt.
Az 5 volt lekapcsolása mellett a motorvezérlés még megkapja a 12 voltot, nem szerencsés.
Az idô engem igazolt, volt bô egy évtized rá hogy elromoljon valami, de még most is megy ha monitorra stb. dugdosom a gépet, ha valamiért azok a Win-ek kellenének.
szerk: gondolom nem ejtették a fejükre a HDD tervezôket hogy elromoljon egy kábel lecsúszásától valami. A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2021
Meg kell nézni a BIOS típusát, és a hozzá tartozó BEEP hibakód táblázatot.
Abban benne van, mit jelent a három csipogás... Érdemes BIOS szerint is keresni, mert abban van több információ is. A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2021
Amiket én láttam belső fiókos IDE HDD dokkolókat, azok egy kétpólusú kapcsolóval az 5 és a 12 voltot egyaránt megszakítják. Feltételezem, hogy a fotón a gépben látható is olyan.
Általános tisztítás csereakatrészeken túlvagyok , de nem vezetett eredményre. Base 64k memory error. 2 slot mindketőnél ezt csinálja. Balami ritka hiba lehet.
Pedig nem. Ez a kulcsos kapcsolós nem kapcsol semmit, egy 3mm-es pálcikát fordít be a fiókba, "lopásgátlás". De volt sok a gépeimben régen, ezek elég hamar halnak (már ez is csak dísznek van benn). Volt ami két eret kapcsolt, és volt ami csak egyet (de hogy melyiket?), egyszerûbb volt kipattintani.
Klasszikus kapcsolós változat errôl fotót is alig találni.
Ha kijebb húzza a lemezt biztos megszakad a táp is. Mindkettő.
Amiket én láttam, azokban egy egyszerű kétpólusú kapcsoló van, ami 5 és 12 volt egyik pólusát szakítja meg, valamint egy kis műanyag pecket tol oldalról a fiókba, hogy ne lehessen kihúzni, míg be van kapcsolva. Persze HDD-t cserélni csak gép leállítást követően szabad, nehogy gond legyen belőle. Délután lefotózhatom az én dokkolómat, ha szükséges.
Akkor már csak azt kell eldönteni, hogy ugyan az a RAM jó -e másik gépben.
Ha másik jó RAM ugyan ezt a hibát produkálja ebben a gépben, akkor meg alaplap vagy ritkább esetben proci hiba lehetséges.
Ha Bpn vagy, hozd el, letesztelem neked a lapot. Meg a többit is, mindenből van másik.
Hibát keresni nem érdemes, max egy chipset reflowt ér meg egy ilyen korú lap, ha nem kondi hiba. A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2021
Kivéve, ha integrált videókártyád van, aminek az alaplap a memóriából vesz el pontosan 512MB-ot, mivel az integráltnak nincs saját memóriája (pl.).
Acer AL1716 monitort használok és próbaképpen megemeltem a felbontást 1280×1024 értékre. Igen ám, de a rendszer csak 60 Hz képfrissítést mutat, viszont ez nekem roppantul zavaró!
Hogyan tudnám rávenni, hogy beállíthassak 70 Hz képfrissítést?? |
Bejelentkezés
Hirdetés |