Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VF2 végerősítő
Szerintem a teljesítmény nem változott az eredetihez képest.
A beültetési rajzon pedig gyakorlás-képpen nincsenek értékek feltüntetve. Feltételezi az alkotója, hogy aki nekiáll, az már megüti ezt a szintet.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az ne5534et hogy lehetne kiprobálni hogy jó e. van több is amik nem tudom, hogy jók e és nem merem berakni őket a kész erősítőbe nehogy elküldjön mást is. Előre is köszi a választ!
Kötsz rá tápfeszt!
+ és - tápfeszt. Aztán majd kiderül! Ha a féltápfesz megvan a 2,3 és 6-os lábon, akkor jó!
Szerintetek 2x20v-rol műkődne vagy van valami őtletetek!(vf Végfok)
Az a 2×20V az AC vagy DC ??
ACDC rulz
Hello! Meg lehet ugyis csinálni, csak alra figyelj hogy jó izmos diodákat, és minnél nagyobb pufferkondit használj. A kimeneti egyenfesz kb 2x59-62V lesz. Így csak az IRFPs változat jöhet szoba, és csak 8 ohmot bír így.
dc és 2x20v és nulla ez egy másik erősítőnek a tápja volt,de lehet hogy tőbbet is ki tudnék belőle hozni mert van rajta jumper 127,110,220,240voltraképek rola
szerintem 100-150Wos lehet az a trafo. Azokat a jumpereket ne bántsd, az a primer feszt állítja. Ha pl átállítod 110Vra akkor 2x40V jönne ki belőle, de csak 5 másodpercig mert utánna elfüstölne. Több fesz max ugy tudsz kiszedni belőle ha áttekered, vagy ha kétutasan egyenirányítasz akkor +-40Vot is tudsz, de én nem szeretem azt a megoldást.
Míért nem szimpi a megoldás??
Kapcsolás vagy link rá?
Vegyél egy rendes trafót,aztán nem kell tökölni vele.
Mert zajosabb és kétszer annyi puffer kondi kell. Télleg nem valami jó megoldás.
Kár ,na mindegy akkor kell egy másik trafo csak azért lett volna jo mert ebbe a dobozba akarom megépíteni és már ki van alakitva a helye!!!!
Kőszi
Ez hypersil (nem tom pontosan hogy kell leírni)? Mert azt szinte a legkönyebb áttekerni vagyis nekem azt volt a legkönyebb.
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy szerintetek a zp012-t vf2-es kapcsolásban mivel tudom helyetesíteni mivel katolgusban sem találom???!!
Az ZPD12 >12 voltos zener dióda.
Ja kőszi jolelnéztem teljesen o-nak vagy 0-nak nézetki
a d-betű !!!!
Üdv.Mostanában akarok építeni VF2-t de a táp 2x45-46V nyugalmi állapotban.Az szeretném megtudni hogy ehhez jó lesz-e a 2x40v-os VF2 verzió?
45VDC vagy 45VAC?
Én inkább a 60V-os verziót ajánlanám ehez a feszhez. :yes:
Bocsi hogy csak most válaszolok am 45-46.5V DC-ben 2X6800uf pufferekkel nyugalmi állapotban.Előtte 2dbSTK4036X-et hajtott a táp...De STK-t nem akartam venni mert nincs is ilyen meg szerintem a mai STK-k már nem olyan jók mint még a régi eredeti tipusok voltak,persze ez csak az én szubjektív véleményem...Am te már építettél VF2-t ha igen akkor mi a véleményed észrevételed vele kapcsolatban?
Ebben nincs 2x40V-os verzió mert nekem 2X45-46.5 ad a táp DC-n.Akkor inkább célszerűbb ezt építeni mert a VF2-est akartam de ha ez jobb akkor inkább ezt kellene...
Megépítettem a 40Voltos verziót a 60Voltoshoz való FET-ekkel és a táp +-37V lett. Szóval szerintem is a 60Voltos verziót építsd meg. Az észrevételem eddig hogy szépen néz ki mert még nem készültem el vele... Viszont 1000 Ft egy panel...
Bővebben: LinkItt vannak a legutóbbi módolásaim a VF2-vel. Komplett építési leírások.
Bár azóta a conductoron finomítottam két ellenállást. De az előző is teljesen jó (11K-ellenállatot könnyebb beszerezni, mint a 9,1Kohm-ot). Ennek van két rajza is. Az egyikken kicsit gyagya ellenállásértékek vannak (én ezeket használom), de akinek ez probléma, annak ott van az alacsonyabb értéksorból a "hétköznapibb" értékekkel is. A 2x120W-os verzió még nincs kész, majd nemsokára meglessz. Addig ne vegyetek rá mérget... Most egy nagyobb teljesítményű (400W-os) rá sem lehet majd ismerni dolgot csinálok a VF2-ből. A VF5-öt ugyan is még a saját tervezője sem készítette el, nyák terv sincs hozzá, meg szerintem lehetne még rajta mit finomítani. Majd én elvégzem ezt is, mert most éppen ráérős vagyok VF-eket fejlesztgetni...
Ja a conductor elmegy +-40V-os tápról 8Ohm-ra. Legalább 80W-ot le is ad. De ha kivárod az IRFP-s verziót (most kezdtem el beültetni ), akkor lehet, hogy azzal mégjobban jársz. Aztán egy hónap múlva elkészül a +-90V-ról üzemelő "VF clone" szörnyeteg is... ...
Udv KD mester,
Reg nem hallottunk feloled. A VF4-el nem kiserleteztel? Engem inkabb az erdekelne. Na majd talan adok neki egy eselyt ha keszen leszek a masodik B5-el Mi a helyzet a B szeria fejlesztessel? Tervben volt vmi B8 is. Nem probaltad FET-es veggel a B szeriat?
Üdv. Az lenne a kérdésem hogy a Conductor-ban lévő háromlábú zener diódát nem lehetne helyettesíteni valami egyszerűbb módon?Mert én még a normál VF2-höz rendeltem a cuccokat és az miatt nem szeretnék mégegyszer rendelni... AM miben jobb a Conductor mint PL a VF2?
Enyhén szólva nekem nem tetszik a VF4!!...
Nem foglalkozok vele. A "B" szériába mindenféle fet végfokot kipróbáltam amit csak el tudok képzelni. Vagy egy tucatszor írtam is róla, hogy mit, hogyan és miért, nemcsak itt, hanem az audiodiy-en is. Mondanom sem kell, hogy egyáltalán nem jött be. Itt az utolsó variáns:
Szia!
Sokkal stabilabb a nyugalmi árama, ezért megbízhatóbb is. Nem kell diódákat ragasztgatni, gányolni, mindenféle leszorítóidomokat vagdalni-fúrkálni. Egyszerűbb az elkészítése. Ezenkívül egy kicsit mintha kifinomultabb hangja is lenne. Bár ezt már néhány oldallal ezelőtt leírtam... A "három lábú Z-diódát" szinte mindenhol meg lehet venni, nem egy ritka alkatrész és szinte minden PC táp tartalmaz néhányat...
Szia!
Hogy érted azt hogy Idézet: .„egyáltalán nem jött be” Jó páran megépítettük, és mindenki elégedett, sőt dícsérték, ajánlották is a fórumon utánépítésre. A legjobb építési leírása ennek az erősítőnek van, és innen merítenek ötleteket más konstrukciókhoz, probléma megoldásokhoz is. Szerintem nyugodtan állíthatom hogy bejött. :yes: |
Bejelentkezés
Hirdetés |