Fórum témák
» Több friss téma |
Keresztkérdés, de egy 17 inches 10+ éves 500:1 kontrasztarányú monitornál miért nem mindegy 60 vagy 70Hz?
Amúgy nem látok adatot arról, hogy támogatna 70Hzet hivatalosan. szerk: ezek szerint támogatja, de gondolom egyedi felbontást próbáltad mielőtt írtál A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2021
A monitorod max. 1280 x 1024/ 75Hz-et ismeri. A hardvered előttünk ismeretlen...és mi mondjuk meg, hogy hogyan kell egy képernyőfelbontást beállítani!?
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2021
Ha támogatná a 70Hz-et akkor lehet is.
Találtam egy driver-t innen, ezt manuálisan feltelepítve már megjelent egy 1280×1024 @75Hz opció is, úgyhogy megoldottnak tekinthető, csak annyi volt, hogy a Windows nem ismerte fel a monitort. A dolog onnan fakad, hogy eddig 70Hz volt a képfrissítésem kisebb felbontáson több évtized óta, és ahhoz képest a 60Hz elég zavarólag tud hatni nekem.
Nem létezik, hogy egy ilyen régi lassú pixelfrissítésű monitoron megmondod vakteszten hogy 60Hz vagy 70Hz. Az egér meg a gyorsan mozgó ablakok utánvilágítása egy nagységrenddel zavaróbb.
pixel response time amiről beszélek, MPRT teszt kimutatja, de ilyen régi kijelzőn szemmel látható. A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2021
60Hz esetén kezdtem érezni a fejemet, mert nem azt szoktam meg. Miután sikerült 75Hz-re átállítani, sokkal jobb lett.
De mozgasd az egeret vagy egy fehér ablakot. Látod a fehér csóvát utána? Emiatt nem igazán tudod érzékelni a dolgot, ha valaki vakon átállítja, nem vennéd észre a különbséget. (Amúgy meg a legtöbb mai olcsó lcd és telefon 60Hz-es és nem igazán hal bele senki sem.)
Sziasztok!
Lehet hogy csak helyi szolgáltató probléma, de nálam a GCrome döglott, Explorerről tudtam fejönni.
Egyedi cursor van nekem beállítva, a "mozgás nyomvonalának rajzolása" is engedélyezve van, tehát cursor mozgásnál nem látom az állítólagos "csóvát".
Milyen fehér "csóvára" gondolsz? Próbáltam mozgatni egy fehér Jegyzettömb ablakot, nem észleltem "csóvát" ‒ vagy ez csak sötét háttéren való mozgatás esetén jönne elő? Mindegy, felesleges ezen rágódnunk, 75Hz képfrissítés a jó, nem okoz igen enyhe "fejfájást" sem.
Itt nálam Firefox van, rendesen működik. A vésztartaléknak telepített Google Chrome is működik. A szolgáltatónk "HirSat". Mit produkál nálad a Chrome, hogy nem tudsz ide feljönni?
A rendszerórát állítsd be, töröld a sütiket, frissítsd a böngészőt.
A téma olvasgatása közben gondoltam megnézem azokat amiket írtatok. A képfrissítésem 60 Hz. 4...6 óra után sem fárasztó. (Előfordul, hogy apró szünetekkel egész nap.) A kurzornak meg fekete háttérrel sincs farka, akár milyen gyorsan húzom, csak több van egymás mellett.
Már nem emlékszem milyen monitorról van szó eredetileg. A CRT képes villogni, mert egyszerre egy pont világít, a többi csak utánvilágítás és szem memória miatt látszik.
Régi lcdk lassan tudnak pixel színt váltani, ez a pixel response time, illetve panelek néha túlhajtják a pixeleket, hogy gyorsabban váltson. Mai lcdn nem fogod ezt tapasztalni már, de egy 2012 körülin elég feltűnő, laborban olyanok vannak és elviselhetetlen.
Az, hogy a monitoromhoz a driver (fájldátumok alapján) 2009 körüli, az is sejteti, hogy nem mai LCD monitort használok (az enyémet használtan vettem).
Ha jarsz Bpn adok egy nagyobbat és kevésbé ősit szívesen.
Magától megoldódott a probléma. Kösz hogy próbáltál segíteni.
Mi a probléma az Acer monitorommal? Igaz, hogy csak 4:3 arányú, de nekem elégséges.
Leginkább a kora miatti kezdetleges technológiája és mérete.
De ha nem kell, nem adok
Jelenleg nálam fizikailag nem férne el nagyobb monitor, balról egy bútor, jobbról pedig a számítógépem miatt... Amúgy pedig elvagyok ezzel a monitorral, nem kell nekem nagyobb, 1280×1024 is elég plusz területet ad a képernyőn.
A következő "problémába" futottam bele :
Vettünk egy mikrofonos fejhallgatót. Elfelejtettem ellenőrizni a csatlakozóját - 3.5mm 4 pólusú jack. Egyenlőre nem szívesen vágnám szét ... A(z asztali)számítógépen ugye 2(*2) db jack van ( miki, füles). Ha az előlapi füles csatlakozót kicserélem 4 pólusúra, átkábelezhető probléma nélkül ? (az előlapi mikit, meg ledugózom...)
Szia,
ha tudsz szerezni hasonló átalakítót, barkácsolás nélkül is megoldható. Bővebben: Link
plusz a szállítási költség ...
4 pólusú aljzat meg itt van a fiókban ... a páka meg a műhelyasztalon
Ne cseréld ki az aljzatot, mert lehet, legközelebb nem találsz mást, csak osztott csatlakozósat.
Belepróbáltad hogy tényleg nem mûködik a gépedbe dugva? Nekem mindkét félét megeszi, pedig külön van miki bemenet is, de a 4-pólusú fülest bedugva tudja hogy azt hogyan kell kezelni. Az elôlapi is.
Na betetted a bogarat a fülembe, végigpróbáltam.
Bocs de hülyeséget írtam. A mikrofont nem kezeli egyik kimeneten sem, csak ha bemenetre dugom akkor (bár ilyenkor is beállíthatok kimenetet, ami mûködik is, az mire jó).
Általam elérhető laptopok kezelik a headset (4pólus) jackot. (Official D*LL- 2020,1015 évi modellek).
A gyerek által használt asztali gépen kellene beüzemelni a mikis "gamer" fejhallgatót A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2021
Mondjuk nem tettem fel az alaplap saját gigantikus drivereit, tehát még az is lehet hogy tudná ez is, passz.
Nézd meg, hány vezeték megy a kimenetre. Ha 4, akkor esélyes hogy kezeli, ha 3 akkor nem is érdemes a driverekkel játszani. Én akkor forrasztanék egy átalakítót, az egyébként is jól jöhet később.
mod: Ezt Macsek71-nek szántam. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2021
Ne is próbáld meg kicserélni. Nagyon sok lábú kapcsolós aljzat kell a HD audio funkciókhoz és akármilyen specifikusan keresed, kb képtelenség ennek megfelelő aljzatot találni tme, mouser, ali vagy bármi oldalán.
Van egy elég régi de baromi drága Antec P180 gépházam, egyszer már meg akartam csinálni, de inkább hagytam végül. (ha valakinek van, elküldhetné a linket) 600Ft egy átalakító kábel, azzal jobban jársz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |