Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
kószi, hogy megosztottad! Látom, sokan nem tudják "hova tenni" az alkotást! Lehet, hogy nem is ide kellett volna, mert itt komolyan, müszaki szemmel próbálják értékelni....hi!
Nálunk ez volt tavaly az utolsó projekt És most készül egy progatron "központi óra" meg egy nixicsöves "vekker"
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2022
Szia! A Pragotron központi óráról tervezitek publikálni a dokumentációt? Van itthon 3 Schauer órám, de egyszerűen nincs időm és energiám egy valamirevaló központi órát tervezni hozzá.
Én nem véletlenül véleményeztem úgy és amit. Szerintem,ha igazán egy nem egzakt mű volt a cél, akkor az én viccesnek tűnő ajánlásom nem vicc. Nem is annak szántam. De van aki véletlenszerűen like, dislike-kat osztogat a témára, érdekes...
Még nem gondolkodtunk rajta de megbeszéljük a "kollégámmal"
Sziasztok. A napokban volt jópár elfoglaltságom amiről később kerül ki kép, de a most este elkészültet azért felteszem.
Pixie 2 jól ismert adóvevő, egyszerű kapcsolása. Oszcillátor fokozatban egy sima BC547B szolgál, a kimeneti fokozatban BFY33 lett a választott. Összesen két napig építettem, igaz sok idő elment az első nyákokkal is ( 4 nyáklemez készült, kollégáknak is készítettem belőle ). Csatoltam a képeket igaz még doboz nélkül.
És meddig kell várni a dobozra?
A héten munka után próbálom majd befejezni valami szép igényes kialakításban.
A link alatt a nixi "csörgőóra" a képen a progatron vezérlő prototípusa ...
Mivel hajtod ezt a szerencsétlent?
A "gyári" H-hidas...
H híd volt a terv , de egyenlőre csak relé volt kéznél ...
Hogyne ! Holnap írom a programot hozzá , regisztrálja majd hogy a családból ki mikor jön megy és azt is hogy honnan hová ....
Tán csak nem atomóra?
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2022
Vasúti Pragotron óra? Mennyit javítottunk! Persze nem ezeket, hanem azt amelyiken 1m-es volt a mutató. A legrosszabb az óraátállítás volt, amikor visszafelé kellett léptetni egy órát. Akkor az óraegység előtt ülve "csak" 23 órányit kellett nyomogatni felváltva a páros, páratlan perc gombokat. 2-en csináltuk 2 kézzel az elején, így is vízhólyagos lett az ujjunk. Egyszer. Aztán lett csinálva egy központi léptető hozzá, ami után max korrigálni kellett, ha valamelyik elmaradt az ütemtől.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2022
Üdv!
Egy tervezett "doboz" előlapról kérnék véleményt, változtatásra javaslatot. "Mindent is" eagle-vel tervezek a színek sem véglegesek. Köszönöm.
A kijelző rögzítő csavarokat anulálnám. Amúgy nekem bejön. Igaz egy OpenOffice, vagy Inkscape grafika nem tenne neki rosszat felbontásban és végeredményben sem. Nekem kicsit közel vannak a kivezetések. Én olyan banán aljzatokat használtam, amivel oda is lehet csiptetni a sima vezetéket és menetes. Ott sajnos az emberi kéz és az ujjak helyet foglalnak. Azaz kicsit nehézkes hozzáférni, ha egymáshoz túl közel van két kivezetés.
A csavarok a belső előlapon lesznek . Sajnos elég szűk a hely ,a gombsort egyvonalban szeretném tenni de felfelé már nemigen vihetem a kijelző panelje miatt. 25mm -re szét tudom tolni az aljzatokat ( már megvettem igaz csavaros az eleje is de vezeték rögzítésre nem alkalmas).
Még a DC ON-OFF nyomókapcsolónak nincs helye 17mm átmérő A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2022
A mostani már olyan, hogy beállitod hogy hol áll a mellékóra, és automatikusan utánlépteti az aktuális időre.
Ha lesz rajta DC on-off kapcsoló (ami azért elég fontos lenne...), akkor az áramhatároló fölé esetleg egy zöld LED, ami jelzi a kirakott feszültség meglétét.
Az I-0-II váltókapcsoló mit csinál? (Azzal nem lehet kombinálni a DC on-off kapcsolót?) Nekem logikusabb lenne a feszültség-áram beállítást felcserélni, mert a feszültséget gyakrabban és "finomabban" fogod állítani, ezért annak talán jobb helye lenne a (bal) szélén, messzebb a főkapcsolótól. (Be- és kikapcsoláskor nem állítod el véletlenül a feszültséget, tehát kisebb az esélye annak, hogy más értékű lesz, mint amit vársz. A feszültség állításakor kisebb eséllyel kapcsolod ki.) A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2022
I-0-II lehet hogy a tápegység/páka között vált.
Jobbkezesség gyakoribb, én hagynám a jobb oldalon a feszültség állitást.
Én egy sima 2 tranzisztoros áramgenerátorral meghajtott LED-et használok visszajelzésre, amit a kimenetről táplálok meg, és a LED alapján tudom, hogy van-e a kimeneten ténylegesen feszültség. Pl. ha lekapcsolom a labortápot, a feszültség csak lassan csökken, vagy ha akksit töltök, akkor is világít a LED, ha a labortáp le van kapcsolva. Talán hasznosabb így.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2022
Ezt csak akkor tudod megtenni, ha csak egy óra van rajta. De az állomásokon több óra van így csak a párhuzamosítás járható. Ebben az esetben, meg ha egy óra marad le, akkor ez a funkció nem használható, csak az órahálózat-párhuzamosítás megbontásával.
Idézet: Párhuzamos rendszernél ez hogyan történhet meg ? „Ebben az esetben, meg ha egy óra marad le” |
Bejelentkezés
Hirdetés |