Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » IP kamera
Témaindító: ampervadász90, idő: Nov 30, 2008
Témakörök:
A kínai IP kamerák (a kommerszek mind) felhőn keresztül működnek. Nem kell fix IP, vagy DynDNS és más beállítás, bármilyen hálózatról működik, mert közbe van iktatva egy felhő szolgáltató. Az a para, hogy ezeket a kínaiak meg mások is nézhetik, ha akarják. Illetve addig működik így, amíg él a felhő szolgáltatás. Ezeknél a telefonos APP-ok az YCC365, iCSeem stb.
Viszont ezeknek a kínaiaknak egy jelentős része úgy vettem észre, ha nincs is dokumentálva, de tud ONVIF vagy RTSP protokollon képet adni akár szabványos IP rögzítőknek, kliensprogramoknak is. Kérdés, kinek éri meg a plusz szívást, hogy saját fennhatóságon belül maradjon, és kinek fér bele, hogy kínából is lássák.
Annyi ilyen kamera van forgalomban, hogy nincs annyi kinai.
Másik hogy ha nincs ilyen kamerád, akkor azon nem látnak... látnak helyette a mobilodon, laptopodon, és nyilván hallanak is, és tudják is hol vagy. Összességében tehát 1 híján húsz És aki kimaradna e szórásból az maga jelentkezik megosztva életét a fészbúkon, hogy le ne maradjon. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2022
Igen, az enyémek is mennek más úton is. De amíg ez működik, nem vacakolok vele, a lustaság erősebb annál a félelemnél, hogy valaki pont a mi udvarunkat bámulja.
Sima CMS szofverrel is nézhetőek, meg pár más rendszerűvel is. Mondjuk az jó kérdés, hogy esetleg, ha megszűnik a felhő, nem adnak-e ki utolsó parancsként ezekre a kamerákra egy "66-os parancsot".
Köszönöm a hozzászólásokat!
Hát abban bízunk hogy a mi udvarunkat sem nézegetik majd
Esetleg, ha megmutatod milyen kamerákról van szó, mi is képben leszünk. Az IP kamera igen tág fogalom.
Igen, ezek tipikusan a kínai kommersz, felhős elérésű kamerák. Nincs velük komoly gond, mármint működésileg, képminőségileg. A sok műanyag miatt lehet gond a forgató részével, illetve az időjárás állósággal. Én a sajátom közvetlen esőtől védve szereltem fel. Úgy néz ki a hideget bírja. Én nagyon ritkán mozgatom őket.
Az "igazi" IP kamerák nem ilyen árkategóriát és minőséget, megbízhatóságot, stb. képviselnek.
Értem, köszönöm! de ilyen célra szerintem nem is kell százezres nagyságú .
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Ismerősöm adott 4db GeoVision GV-BL110D kamerát, hogy keltsem életre. Nem sikerült.. Tápellátást ráadva sötétben bekapcsol az infra, világosban kikapcsol. Angol leírás alapján reseteltem majd próbáltam lan kábellel csatlakoztatni laptophoz. Youtub-on látott videó alapján szerettem volna rácsatlakozni, sikertelenül. Ezután bedugtam egy router-ba amihez a laptopot is kábelen csatlakoztattam. Így akartam megnézni milyen IP címen érhető el a kamera, de nincs a listán. Sőt, a kamerát csatlakoztatva még a laptop címe is eltűnik a listából. Próbáltam IP scanner programot is, nem talált semmit. A kamerák előéletéről nem tudni semmit. Kérdésem az lenne, hogy ezek alapján hibásak lehetnek illetve lehet valamilyen módon titkosítani és azért nem férek hozzá? Előre is köszönöm a válaszokat! A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2022
Hozzáférni csak switch / routeren keresztül lehet.
A kamera ip- je 192.168.0.10 Ezt csak akkor éred el ha te is ebbe a tartományba vagy. Nézd meg a saját ip-d az ipconfig parancsal. Ha a laptop ip- je nem 192.168.0.x akkor a routert kell elöször beállitani erre a tartományra.
Értem. Megnézem és megpróbálom beállítani. Az problémát jelent ha közben a router csatlakozik az internethez?
Beállítottam a routert 192.168.0.1 ip címre. Így sikerült elérnem a kamerát. Alapértelmezett felhasználó névvel és jelszóval sikerült belépnem. Internet Explorer 6 vagy annál újabbat kér. Nekem Windows 7 oprendszer és IE 11 böngészőm van. Élőképet nem tudok nézni rajta, ocxdow~1 hibát dob. ActiveX beálításokra sem reagál. A műhelygépemen Windows XP van valami régi explorerrel. Megpróbálom azzal és jelentkezek.
Köszönöm a segítséget!
Azzal valószínűleg jó lesz, az ActiveX kell neki, azt meg már semmi nem szereti.
Szia!
Windows 7 alatt az iSpycam nevű programmal sikerült képet kapnom a kamerától. A műhely gépemen szándékosan van XP telepítve. Néhányszor már jól jött. Pl az AVR-Dopert is csak arról tudom használni.
Sziasztok!
Tudna valaki segiteni??? Foscam IP kamera kültéri., 30GB - s kártya van a kamerában. Élőben távolról betudok nézni bármikor.., mozgásézzékelés megy a benntlévő SD kartyára, amit visszatudok nézni. Ha megtelik a kártya akkor az uj fail nem irja felül a régi már megtellett kártyát!! Törölnom-formatalnom kell távolról és az igy üressé vált kártyára megy tovább a rögzités megint amig az megnem telik. Problémás tud lenni ez a szituáció ha elfelejtem megnézni a kártya állapotát, igy előfordulhat hogy a már teli kártyára valami fontosat kellett volna rögziteni, de arra nem került az elöbbiek miatt. Mit lehet tenni ilyenkor? Lehet ezt valahol softveresen átállitani " folyamatos" rögzitésre? Esetleg egy vadiúj kártya kellene? Esetleg ez ilyen gyárilag?? Köszi minden Választ!
Én egy noname-nél jártam így. Elvileg ha megtelik, akkor a régiekből töröl, de nem, ez is megtelik és nincs rögzítés. Sőt 2x csinált olyat, hogy a visszanézés megkezdésekor a kamera elérhetetlenné vált egy időre. Ez a kártyára rögzítés nem az igazi, de ennyiért ez van.
Venni kell egy NVR-t és egy nagy HDD-vel.
Nekem vannak Foscam kameráim azok fellül írják a régi felvételeket. Szerintem egy böngészővel nézd át alaposabban a menüjét.
Köszi a válaszaitokat
Sajnos 100% megbizhatóan nem emlékezem az előzményekre noha borzasztó regóta megvan ez a Foscam.., de ugy rémlik hogy régebben felülirta a régi felvételeket!!! Most viszont nem!! Belefér ez a képbe?? Ha igen akkor mi történhet ilyenkor?Most kb 15GB- nél tartok, megvárom mi történik.. Sajnos a Foscam forgalmazó elképesztő bunkó volt infókérésemre., CIA mélysegü igazolásokat követeltek a vásárlásról arrogánsan, noha ezer százalék hogy tőlük vásároltam!!! Menüben nem találok --- én legalábbis--- valami erre vonatkozó opciót.., konkrétan mire gondolhatsz?? Üdv C.
Ha ennek is olyan menüje van, mint az egyéb noname kínai kütyüknek, akkor a beállítások között van olyan, hogy mit csináljon, ha megtelik a lemez. Persze "jó magyarsággal" lefordítva, így kicsit tippelni kell, de valahol talán a lemezkezelésnél lehet ezt megtalálni. Minden esetre az se lenne utolsó dolog, ha legalább egy képernyőfotót raknál fel a menüjéről, s akkor könnyebb lenne segíteni.
Nézd meg több féle platformról is megnézni mert nálam máshogy jelenik meg Windows alatt és android alatt.
Ismét nagyon köszönöm a Hozzászólásaitokat...
Más elfoglaltság miatt egyelöre fölfüggesztettem..., mindenesetre a magyar használati mintaszerü szakforditás.., sem Windows sem android alatt idáig nem találtam utalást - opciót arra , hogy mit tegyél ha megtelik a kártya..., Windows alatt sokkal bövebb menű van bemutatva... Egyelöre ennyit
Sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem, használ e valaki Identivision gyártmányú (IIP-L3201VFWP ALLIGATOR ) típusú kamerát? Ha igen, hogyan lehet ezt a típust gyári alapállapotba vissza állítani úgy, hogy nem tudom az ip címét a kamerának? Van e esetleg valami módja a Reset-nek?
Sajnos a router nem mutat róla semmit, annyit tudok, hogy anno fix ip címet kapott, de hogy milyen tartományban, azt már nem. próbáltam ip scanner programmal is, de az sem találja.
De a mac rá van írva a kamerára, nem? Vagy mi akadályoz meg rákösd külön valamire a kamerát meg a géped és egy arp -a parancscal kilistázd? (Nem 100% működik, de pillanatnyilag nem látom, miért ne működne)
Csak a neve, meg a model szám van rajta, semmi más. Sem, ip cím, sem mac addres nincs hozzá
|
Bejelentkezés
Hirdetés |