Fórum témák
» Több friss téma |
Vég és kezdet
Jó hangja volt a FH6-TB300-nak, de most újjá kell születnie, mint FH6-TB300ME, immár Dale ellenállásokkal, hogy összehasonlítható legyen az EVAmp-ME+HD650 jelenlegi hangjával. Véleményem szerint ezek az ellenállások is hozzájárultak az EVAmp-ME hangképéhez. Sajnos még be kell fejeznem egy ismerősömnek készülő tévémodulátort, de alig várom a sziszifuszi munkát e füles-erősítővel.
Szia! A Dale ellenállásokat honnan rendelted? Én is kipróbálnám ezeket a füleserősítőmben, pláne hogy most invertálót építek, ahol ugye a jelútba szívesen tenném a lehető legjobbat.
Amúgy Canamp átdolgozásról van szó, de az eredeti kapcsoláshoz egyre kevesebb köze van. Munkaellenállásnak mi jött be leginkább? Nekem eddig a Tesla TR164 tetszik a legjobban. Próbáltam már Ohmite-ot, Rosenthal-t, Mills-et, Remix-et, ruszkit, meg a kommersz porcelánokat.
A Mouser-től rendeltük. 20.000 felett ingyen szállítanak. Pénteken rendeltük, ma jött meg.
Az ólommentes a drágább. A lényeg a CPF, vagyis Dale CPF. Készülj fel a szókimondóságára. Olyan mint a jó kábel, kihozza a gyengeségeket. A felvételek jó része hátat fog fordítani Neked ezzel a cuccal. De ami jó, az mindjárt más... A Mouser-nél volt a legjobb jelenlegi raktárkészlet esetünkben. Én sem vagyok még 100%-os az audió képességeiben, még tapogatódzom, keresgélem gyenge láncszemeket a rendszeremben. Majd csak kialakul.... Minden esetre idáig ezzel adódott a leghosszabb bejáratási időm. Szerintem ez az ellenállás jobban megmutatta az ezüsthuzalok bejáratottsági hangját, lévén az ígéret szerinti jobb közép-magas linearitása. Szóval egy rendszerben ez csak egy komponens.
Azok az arany színű elkók ott nem Nichicon FW-k?
Igen, azok. 3300 µF/35V
És hogy váltak be? Én katódba tettem be, vártam a nagy csodát de nem jött, semmivel sem volt jobb mint a Hitano.
Nem rossz, de nem is kell tőle csodára számítani. A 2db 6800 µF-os FW -vel jobban szólt mint 4db 3300-assal.
Hitano-ból EXR-t próbáltam 1000µF-t, nem nagy eresztés az sem. Mérve is magasabb esr-t mutatott mint a hasonló kategóriájú Teapo-k. Ami tápban leginkább bevált, az a Nichicon KZ, de a hazai ellátottság kb nulla, TME-nél vettem anno jópárat, de ahogy látom régóta nem pótolják a kifutott készleteiket.
Köszi. Elkókkal én is azt tapasztalom, hogy ugyan a Nichicon az úgy általában nagyon jó tápba, de nem a név a mérvadó hanem a mérés. Általában az lesz jobb amit jobbnak mértem, kisebb a veszteségi tényezője, névtől függetlenül.
Ezt én is valószínűsítem, bár komolyabban még nem kerestem párhuzamot mérés és meghallgatás között.
Na nem a vitáért, mert azt értelmetlennek tartom, csak elgondolkodtatónak...
Hányszor mértél rá, és mekkora üzemóra eltéréssel ezekre a kondikra. Az említett Nichicon ugyan audió kategóriás, de 1000 üó-s a gyártói tájékoztatóban, és 85Cº-os. A Hitano EXR 105Cº és 5000 üó-s. KT hívta fel a figyelmemet, hogy formázzam egy kicsit az EVAmp-ME pufferjét, ha a fióban volt egy darabig. E közben mérhető volt adott töltéshosszra a feszültségnövekedés a kisütéseket követően. No meg szerintem nem véletlen olvastam régen, hogy egy nagyobb kapacitást szerencsésebb kisebbekből kivitelezni. És a párhuzamosítás csillagpontosan szerencsésebb, a dekadikus osztókról nem is beszélve. És egy huncut gyártó meg tehetné, hogy egy elkó esetében, több párhuzamos kondit rak egy tokba, és ezzel javítaná fel egy kondi használhatóságát.
Ez nagyon-nagy ötlet! Hihihi... De a huncut felhasználók abból is többet kötnének be egymással párhuzamosan
![]()
Ja kérem az élet kifürkészhetetlen, és a kíváncsiság nagy úr!
Csak vicceltem, hogy nagy ötlet
![]()
No meg sorba kötve a feszültség tűrés is a duplája.
Elegendő alacsonyabb feszültségű kondi is, ami a pénztárcának jót tud tenni. Csöves áramkörben alkalmazom ezt a megoldást, így az általam preferált hangkarakterű olcsó Rubycon kondit tudom használni, és nem kell attól félnem, hogy mikor pukkan el a 450v-os kondi 448V-on használva. Itt persze a közös pontot egy feszültségosztóval stabilizálom.
Hiába erőlködsz, nem foglak meggyőzni semmiről. Elpancsikálok én magamban...
Akkor azt mondod, hogy az EVAmp-ME visszacsatolásában kétszer annyi kondit tettem, mint amennyit beforrasztottam? Kész nyereség... A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2022
Csak a beépítés előtt, szűz állapotban mértem őket, a szokásos ellenőrzés és válogatás céljából.
Az általad írt üzemóra eltéréses tesztet nem végeztem el és nem is formáztam egyiket sem. A mért eredményektől függetlenül több fajta készleten lévő elkómat is kipróbáltam meghallgatva és amelyik így jobbnak hangzott, annál maradtam. A 4db 3300µF-os elkó csillagpontba van kötve, ahol a csillagpont a négy kondi gnd lábai által bezárt négyzet alakú mező.
Ilyen a bipoláris elkó. Nincs plussza meg mínusza, de mégis elkó mert ki tud száradni
![]()
Akkor az négyzetpontba van kötve nem csillagba
![]() Jobb ha kilépek, mert sírás lesz a vége ennek a nagy jókedvnek.
Fotóztam a "négyzet" csillagpontomat.
Csak poénkodtam, remélem nem bántottalak meg. Gondoltam, hogy szuper és valóban az.
Eleknél az ilyesmi így néz ki. Úgy hogy, jó munkát!
![]()
Nekem mondod... Régen a futballpálya réme voltam, most meg alig tudok menni. De legalább nem vagyok még bipoláris.
Jó minőségű alkatrészek mellé azokat a buta sorkapcsokat biztos nem tenném be a helyedben.
Dobozkészítés közben nagyon zavart tudok lenni, pedig a háttérben az asszony jó érzékkel szokott vokálozni. Szóval a korrektségedért ment a mancs.
Régen szokták mondani az oskolában: tanulj meg olvasni kisfiam.
Csak csendben jegyzem meg, nekem írtál. Aztán, mi a problémád a tehermentesítő sorkapcsokkal kis Sanyika?
Olvasási probléma nem nálam van a jelen példa szerint, mivel Én Suba53 képére reagáltam!
A sorkapoccsal csak egy a bajom, plusz anyagot, plusz kontaktust visz be a jelútba. Sokan, köztük Én is ezüstözött vezetékkel dolgoznak, a jobb minőség elérése érdekében. Ha a minőség a cél, akkor a közvetlen panelre/alkatrész lábra forrasztott vezeték az értelmesebb megoldás, mint egy kadmiumozott vas sorkapcsot közbeiktatva butítani a hangminőséget. Kérlek javíts ki, ha tévednék..
Kedves Sándor, szedd már össze magad....
A Subi szeret más tollával ékeskedni. Már majdnem levett a lábamról, hogy az én építésemmel példálódzik. Tán mancsóltam is volna neki, de még valakik félremagyarázták volna eme eseményt, hogy egyszerre ily jóban vagyunk a "csúnya" előzmények után. Olvastalak is téged, láttam az építéseidet is, a Te dolgod, nem szeretek prókátorkodni. Egy panelre nem szerencsés 2 mm-es tömör vezetéket direktbe forrasztani kis felületre. Ezért használtam ehhez tehermentesítőt. Javaslom e témában olvass vissza, és talán, ha látod, meg is érted amit írtam. Elfogadni viszont nem kötelező! Az meg viszont magánügy!
Pardon nem ismerem az előzményeteket, Én csak egy feltett képre adtam egy építő jellegű megjegyzést.
Sajnálom, ha ezzel megbántottalak, de ezt a beszédmódot szerintem nem érdemeltem ki vele.. A nagy keresztmetszetű vezetékek közvetlen panelra forrasztásához egy ügyes megoldást alkalmazok, amit CHZ fórumtárs jóvoltából tanultam, valamint Ő adott hozzá alapanyagot. Réz szegecset teszek a panel kötéspontjaiba. Erős, stabil kontaktust ad, mindkét oldalról forrasztható. Ez is plusz kötéspont, de ez réz, nem kadmiumozott vas, kevésbé ront a helyzeten.
Sanyi!
Azt írtam, hogy "ELEKNÉL" aki mek-elek amúgy, vagyis ez az ő munkája. Én sem akarom nagyon agyon dícsérni, de a befektetett munkája, energiája, ideje ( meg a pénze is gondolom ) ebbe a project-be lenyűgöző. Amiben meg nem értünk egyet, az egy más tészta. ![]() ( csak Bassmester csillagpontja mellé akartam mutatni egy kontrasztot. ) A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |