Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Hello
BD 250 és BD 249 tranyóval lesz tuningolva. A táp egyenlőre egy sima számítógéptáp. A panelt nem én vágtam (suliból van9 ) A tunung verzióhoz meg veszek egy toroidot csak kicsit drága 6400 Huf
Ja értem.
Én is toroidról fogom hajtani, de kell majd neki lágyindító, szóval jó kis munka lesz.
Már sztereóban dübörög a kicsike. A kábeldzsungelt ne nézzétek majd dobozoláskor elrendezem méretrevágom.
Megy PC tápról a TDA2030-as erőlködöd??
Akkor csak engem szo... szivatott az élet, hogy 2 mp után leállt és meghalt??
Hello
2 db Tda végfok+TDA 1524 előerősítőt visz a masina Te nem a szimetrikus tápút akartad rákötni a számmítógéptápra?
Íme életem első mikrokontrolleres áramköre:
Forrasztási oldal Alkatrészoldal Bekapcsolva Nem működik, de legalább jól néz ki! Egyébként induktivitásmérő szeretne lenni. Üdv.!
hello!
Szép lett sőtt , garatula, miért nem működik? Ha működne akkor tényleg profi lenne!
Még nem tudom hogy miért nem működik. Azt írja ki ami a belinkelt képen is látszik. Ezen felül semmi mást nem csinál.
Vagy nincs felprogramozva, vagy nem indul a PIC az oszcillátor (kvac, két kondi) miatt. Többször is jártam így.. a kerámia pikofarádos kondik nagyon érzékenyek a forrasztásra.
Szép lett!
Nem ártana egy 100n-os kondi a PIC táplábai közé (5, 14 ) a forrasztási oldalra. Néha az is segít...
Már megvan, az volt a baj hogy a kvarcnál 220p-s kondik voltak beforrasztva 22p helyett. Most már értelmes dolgokat ír ki, de mérni még most sem akar...
Az LC mérős fórumban ezt már tárgyalták. Valószinüleg nálad is a relével van gond, hogy nem tudja meghúzni.
Amúgy, igazán szép lett, gratula!
Köszi!
Nem a jelfogóval volt a gond, hanem az induktivitás egyik lába nem érintkezett rendesen. Kijavítottam, utána mért egy darabig szépen. Most meg hülyeségeket csinál...
Én is építettem egy mikrokontrolleres áramkört de nem tudom eldönteni hogy működik-e vagy nem.
Vagy az adóval nem stimmel valami vagy a pll-lel (nem tudja behúzni a beállított frekire).
A következő tápomnak megépítettem a B-paneljét is. Néhány kép hogy eddig hogy néz ki:
B-panel forrasztási oldal (Most forrasztottam SMD-t először!) B-panel alkatrészoldal B, C, D panelok összeillesztve 1 B, C, D panelok összeillesztve 2 B, C, D panelok összeillesztve 3 B, C, D panelok összeillesztve 4 Még néhány alkatrész nincs beforrasztva a B-panelba, de be lesznek... Üdv.!
Szép, precíz munka. Bár ezt már megszoktuk tőled.
Gratula. :kalap:
hawer eez igen, gyönyörű munka !!
minden elismerésem
Hali
én is csak gratulálni tudok, nagyon penge, 1 apró észrevételem lenne, hamár úgyis 2 oldalas Nyák-al dolgozol, az alkatrészoldalon miért nem hagyod meg a forrszemeket? Ha ott is beforrasztod akkor nagyon megnöveli az alkatrész stabilitását. Sokesetben ez nem megoldható, pl IC, relénél, de egy nagyobb kondi, led, vagy csatlakozónál már sokat jelenthet, strapabíróbb lesz. üdv
Elkezdtem összerakni a digit. terepasztal központi vezérlőjét. Az áramkör meg a nyák is egy kicsit összecsapott lett, köszönhető annak hogy nagyon kevés az idő már hátra a kiállításig.
Mivel nem szoktam utánépíteni, így nem kell szerintem mondanom, hogy saját tervezés, stb... RS485-el, aka. XpressNet USB-vel, PC felé, Mega162-vel IRF végfetek. TL082-vel a curr. sensing és az overcurrent. Mivel szeretem ha egy készülék optikailag is ad visszajelzést, ezen is szépszámmal vannak LED-ek. Sajnos még nincs minden alkatrészem meg hozzá, főleg az RJ12 az XpressNet-hez lesz probléma.
Ja, hogy nálad ez az összecsapott?!
Ha én hasonlót bírnék építeni...
Hú, nagyon szép!
Ez itt off, de mitől ilyen szép zöld? Ez valami lakk tán? (bocsi, kezdő kérdés...) Thomy
Hát ilyen ha tud valaki. Gratulálok
|
Bejelentkezés
Hirdetés |