Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
AMTECH NC-559 ASM , PCB UV photosensitive inks, Mechanic HX-T100, Mechanic XG-Z40 - elég nagy légüres terek vannak a pasztákban, Kapton szalag, bár ez utóbbi gyanús, hogy gagyi mert hőkamera alapján nem volt eget verő különbség a fedett és a fedetlen terület hőmérséklete közt.
Még annyit, hogy tavaly december 20-án rendeltem őket.
Csak hogy vigasztaljalak, nekem karácsony előtt volt ilyen, naponta halasztottak... Aztán azért csak megérkezett
Nincs itt a világ vége. A futárszolgálat nem tudta egy napon belül kiszállítani a pakkot. Feltételezem, hogy a legközelebbi munkanapon megkapod a csomagodat.
@ pipi, nedudgi: nem az a bajom (vagyis az is), hogy 5 napja nem tudják kiszállítani erőforrás hiány miatt (idáig sem hoztak semmit házhoz, hanem csak letették egy közeli felvételi ponton), de akkor azért rendesen összekócoltam a szemöldököm, amikor azt láttam, hogy közben még el is vesztették a csomagot (aztán szerencsére megtalálták). Itt van teljes méretben a kép, talán jobban látszik a hullámvasút útja.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2022
Dehogy vesztették el. Csak valaki melléklikkelt, amikor a legördülő menüből kiválasztotta a késés okát/aktuális hazugságot...
Ilyen futár kapacitás hiánnyal már én is találkoztam... Oka: lerobbant gépkocsi volt., de ez belföldi küldeménnyel történt.
@ mcc, uniman: kezd "itt a piros, hol a piros" érzésem lenni. Remélem ennek nem az lesz a végkifejlete, mint annak a játéknak.
Sziasztok
Az utóbbi időbe megint rendelgettem kínából. 15-20 ezer forintos tételek jöttek, mindenféle vámkezelési költség nélkül. Erre ma jött egy zacsi led 1000ft rendelési összegre rá kellett fizetnem 800 forintot a postman-nak. Ez, most hogy van? Nem kezdtem faggatni, mert aztán visszamenőleg azt is fizetnem kell, csak nem értem a logikát...
Nem vagy egyedül, aki ezt nem érti.
Valószínű, hogy a korábbi csomagjaid amire nem kellett fizetned semmit, azok Hollandián, vagy Belgiumon keresztül jöttek. Ez a mostani meg direktbe Mo.-n lépett be az EU-ba. Mondjuk ha 800Ft-tot fizettél, akkor érdekes hogy az ÁFA-t nem kellett utána fizetni.
Végül tegnap meghozta a futár azt az eltűnős csomagot.
A 800 Ft a posta vámkezelési szolgáltatási díja. Ha kaptál volna e-mail / SMS értesítőt, akkor bankkártyával fizethetted volna online felületen, akkor csak 400 Ft -ot számolnak fel.
Mivel ez nem került befizetésre két napon belül, automatikusan a magasabb összeget kérik. Áfát meg azért nem kellett rá fizetni, mert nem haladja meg a 150€ -t. Állitólag akinek van ügyfélkapu regisztrációja, saját maga is beküldheti a vámkezeléshez szükséges dokumentumokat, ekkor ingyenes minden 150€ -ig, ha vásárláskor megfizetted az áfát. 150€ felett + 1-2% (pontosan nem tudom) vámot kell még fizetni.
Lehet, mert azokat nem postás, hanem futár hozta ki és az is mind kínai rendelés volt és gyorsan ideért.
Egyből leírhattad volna, hogy csak a postásnak kellett fizetni, a futárnak nem! (De azért jattot adtál, ugye...?)
Egyből megvan a magyarázat...
Bocsánat, rosszul írtam korábban: ez az ExpressOne volt és a Packeta az, amelyik házhoz szállítás kérése ellenére mindig máshol (átvevőponton) teszi le.
Ma kaptam (előzetes értesítés után, az előre megadott időablak közepén) egy hatalmas borítékot az ExpressOne közvetítésével. A küldeményben két, különböző rendelés tartalma volt, mindkettő szállítmányozója a Cainao volt. 18-20 nap a rendeléstől, a kínai újév elején rendeltem.
Visszatérnek a régi, szép idők, az előző évtized elejéről, amikor két hét után aggódni kezdtünk a csomagért?
Tegnap kaptam a Express One futártól kínai csomagot, 6db különálló tétel volt benne. Külön becsomagolva, megcímezve. Nulla Ft. Majd, később, jön a Postás. kettő db csomaggal, kb1000-1000 Ft/db, amiért fizettem db ként 800-800 Ft ot. Ha ezt valaki érti, akkor ...
Pont úgy történt, ahogy leírtam!
Bár te sem árultad el a feladó országok helyét...CN, NL,BE ? ...mert nem mindegy.
Én ugyanígy jártam. Amit az Express one hozott, az EU-s raktárból jött valószínűleg, attól függetlenül, hogy kínából vetted.
Más Srácok! Óvatosan a rendelgetéssel! 340 Ft fölött a dollár! Nagyon durva a helyzet!
Idézet: „Srácok! Óvatosan a rendelgetéssel! 340 Ft fölött a dollár! Nagyon durva a helyzet!” Még szerencse hogy az Alin Ft-ban néztem az árakat!!!
Update: 353Ftépeszű ember semmit nem vesz
Hát hatalmas ovatosság kell ahhoz, hogy vegyél 1 dolcsiért (353Ft) pl 5 darab DC-DC konvertert
mikor bármelyik europai boltban ugyanenyi pénzért még 1 darabot sem kapsz. Idézet: Valóban akkor kellett volna megvenni mindent, mikor még csak 240Ft volt a dolcsi... Amire szükséged van, úgy is megveszed, függetlenül attól, hogy mennyibe kerül - legfeljebb máshol húzod meg a határt, ami azt jelenti, hogy mi a "szükséges".„épeszű ember semmit nem vesz” Viszont ezt ha tovább folytatjuk, akkor az vérremenő politizálásba torkollhat, szóval inkább hagyjuk abba, mielőtt elkezdenénk!
Ez jó alkalom arra, hogy megosszam a tapasztalataimat. Javaslatom az, hogy bele kell törődni, többe kerül minden, mint tíz évvel ezelőtt. Nem csak forintban, dollárban is.
Az AliExpress 5-6 dollár fölött előírja az eladóknak a csomagok követhető módon történő feladását. Ez -gondolom- többe kerül az eladóknak, így nekünk is. Ha európai követéssel (például BE végű követési kóddal) adják fel a pakkot, szinte biztos, hogy a szállítmányozó központilag intézi az ÁFA/vám megfizetését. Ha kínai (például CN végű) ragszámot kapsz, akkor a NAV becsukott szemmel fizetteti meg az ÁFÁ-t. Ebben az esetben ajánlatos megnézni, hogy a számla tartalmazza-e a "VAT included" szöveget, és ha igen, akkor feltölteni az e-VÁM oldalra a számlát, termékleírást, meg amit még tudsz. Ha nem így teszel, akkor kétesélyes a dolog, vagy kapsz értesítést a pakkról, és 399 forintért rendezheted az ügyet, vagy nem, és akkor ráteszik a kézbesítéskori fizetés 400 forintos díját. Az ingerküszöb alatti pár dollár értékű küldemény meg lutri, csak kristálygömbbel lehet megtudni a költségeket. Én azt tudom javasolni, hogy követhető postázást érdemes választani, akkor a sarc kisebb lesz.
Sziasztok!
Az Aliról rendelt valaki LM35DZ hőmérő ic-t? Fordított S, vagy inkább N betű szerű van a típusjel előtt. A tokban npn tranzisztor van, tehát sikerült a szemét eladónak a nyomdatechnika !!
Sosem rendelek félvezetőt kínai eladótól pont az ilyenek miatt. Itthon is kapható és talán nem is olyan vészes áron.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |