Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   227 / 257
(#) img válasza helektro hozzászólására (») Feb 9, 2022 / 1

AMTECH NC-559 ASM , PCB UV photosensitive inks, Mechanic HX-T100, Mechanic XG-Z40 - elég nagy légüres terek vannak a pasztákban, Kapton szalag, bár ez utóbbi gyanús, hogy gagyi mert hőkamera alapján nem volt eget verő különbség a fedett és a fedetlen terület hőmérséklete közt.
(#) img válasza img hozzászólására (») Feb 9, 2022 /

Még annyit, hogy tavaly december 20-án rendeltem őket.
(#) helektro válasza img hozzászólására (») Feb 9, 2022 1 /

Köszönöm!
(#) img hozzászólása Feb 18, 2022 /

Azért az ExpressOne tud alkotni.
(#) pipi válasza img hozzászólására (») Feb 19, 2022 /

Csak hogy vigasztaljalak, nekem karácsony előtt volt ilyen, naponta halasztottak... Aztán azért csak megérkezett
(#) nedudgi válasza img hozzászólására (») Feb 19, 2022 /

Nincs itt a világ vége. A futárszolgálat nem tudta egy napon belül kiszállítani a pakkot. Feltételezem, hogy a legközelebbi munkanapon megkapod a csomagodat.
(#) img válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 19, 2022 /

@ pipi, nedudgi: nem az a bajom (vagyis az is), hogy 5 napja nem tudják kiszállítani erőforrás hiány miatt (idáig sem hoztak semmit házhoz, hanem csak letették egy közeli felvételi ponton), de akkor azért rendesen összekócoltam a szemöldököm, amikor azt láttam, hogy közben még el is vesztették a csomagot (aztán szerencsére megtalálták). Itt van teljes méretben a kép, talán jobban látszik a hullámvasút útja.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2022
(#) mcc válasza img hozzászólására (») Feb 19, 2022 /

Dehogy vesztették el. Csak valaki melléklikkelt, amikor a legördülő menüből kiválasztotta a késés okát/aktuális hazugságot...
(#) uniman válasza img hozzászólására (») Feb 19, 2022 /

Ilyen futár kapacitás hiánnyal már én is találkoztam... Oka: lerobbant gépkocsi volt., de ez belföldi küldeménnyel történt.
(#) img válasza uniman hozzászólására (») Feb 19, 2022 /

@ mcc, uniman: kezd "itt a piros, hol a piros" érzésem lenni. Remélem ennek nem az lesz a végkifejlete, mint annak a játéknak.
(#) SzilCsong hozzászólása Feb 22, 2022 /

Sziasztok
Az utóbbi időbe megint rendelgettem kínából.
15-20 ezer forintos tételek jöttek, mindenféle vámkezelési költség nélkül.
Erre ma jött egy zacsi led 1000ft rendelési összegre rá kellett fizetnem 800 forintot a postman-nak.
Ez, most hogy van?
Nem kezdtem faggatni, mert aztán visszamenőleg azt is fizetnem kell, csak nem értem a logikát...
(#) mraulajos válasza SzilCsong hozzászólására (») Feb 22, 2022 / 1

Nem vagy egyedül, aki ezt nem érti.
(#) helektro válasza SzilCsong hozzászólására (») Feb 22, 2022 /

Valószínű, hogy a korábbi csomagjaid amire nem kellett fizetned semmit, azok Hollandián, vagy Belgiumon keresztül jöttek. Ez a mostani meg direktbe Mo.-n lépett be az EU-ba. Mondjuk ha 800Ft-tot fizettél, akkor érdekes hogy az ÁFA-t nem kellett utána fizetni.
(#) img válasza img hozzászólására (») Feb 22, 2022 /

Végül tegnap meghozta a futár azt az eltűnős csomagot.
(#) Régi motoros válasza SzilCsong hozzászólására (») Feb 22, 2022 /

A 800 Ft a posta vámkezelési szolgáltatási díja. Ha kaptál volna e-mail / SMS értesítőt, akkor bankkártyával fizethetted volna online felületen, akkor csak 400 Ft -ot számolnak fel.
Mivel ez nem került befizetésre két napon belül, automatikusan a magasabb összeget kérik.

Áfát meg azért nem kellett rá fizetni, mert nem haladja meg a 150€ -t.

Állitólag akinek van ügyfélkapu regisztrációja, saját maga is beküldheti a vámkezeléshez szükséges dokumentumokat, ekkor ingyenes minden 150€ -ig, ha vásárláskor megfizetted az áfát.

150€ felett + 1-2% (pontosan nem tudom) vámot kell még fizetni.
(#) SzilCsong válasza helektro hozzászólására (») Feb 23, 2022 /

Lehet, mert azokat nem postás, hanem futár hozta ki és az is mind kínai rendelés volt és gyorsan ideért.
(#) uniman válasza SzilCsong hozzászólására (») Feb 23, 2022 /

Egyből leírhattad volna, hogy csak a postásnak kellett fizetni, a futárnak nem! (De azért jattot adtál, ugye...?)
Egyből megvan a magyarázat...
(#) img válasza img hozzászólására (») Feb 24, 2022 /

Bocsánat, rosszul írtam korábban: ez az ExpressOne volt és a Packeta az, amelyik házhoz szállítás kérése ellenére mindig máshol (átvevőponton) teszi le.
(#) nedudgi hozzászólása Feb 24, 2022 /

Ma kaptam (előzetes értesítés után, az előre megadott időablak közepén) egy hatalmas borítékot az ExpressOne közvetítésével. A küldeményben két, különböző rendelés tartalma volt, mindkettő szállítmányozója a Cainao volt. 18-20 nap a rendeléstől, a kínai újév elején rendeltem.
Visszatérnek a régi, szép idők, az előző évtized elejéről, amikor két hét után aggódni kezdtünk a csomagért?
(#) mraulajos hozzászólása Feb 25, 2022 /

Tegnap kaptam a Express One futártól kínai csomagot, 6db különálló tétel volt benne. Külön becsomagolva, megcímezve. Nulla Ft. Majd, később, jön a Postás. kettő db csomaggal, kb1000-1000 Ft/db, amiért fizettem db ként 800-800 Ft ot. Ha ezt valaki érti, akkor ...
(#) uniman válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 25, 2022 /

Pont úgy történt, ahogy leírtam!
Bár te sem árultad el a feladó országok helyét...CN, NL,BE ? ...mert nem mindegy.
(#) SzilCsong válasza mraulajos hozzászólására (») Márc 2, 2022 /

Én ugyanígy jártam. Amit az Express one hozott, az EU-s raktárból jött valószínűleg, attól függetlenül, hogy kínából vetted.

Más

Srácok! Óvatosan a rendelgetéssel! 340 Ft fölött a dollár! Nagyon durva a helyzet!
(#) img válasza SzilCsong hozzászólására (») Márc 2, 2022 /

Az Euró is 382...
(#) Lamprologus válasza SzilCsong hozzászólására (») Márc 2, 2022 /

Idézet:
„Srácok! Óvatosan a rendelgetéssel! 340 Ft fölött a dollár! Nagyon durva a helyzet!”

Még szerencse hogy az Alin Ft-ban néztem az árakat!!!
(#) SzilCsong válasza Lamprologus hozzászólására (») Márc 5, 2022 /

Update: 353Ftépeszű ember semmit nem vesz
(#) Massawa válasza SzilCsong hozzászólására (») Márc 6, 2022 / 3

Hát hatalmas ovatosság kell ahhoz, hogy vegyél 1 dolcsiért (353Ft) pl 5 darab DC-DC konvertert
mikor bármelyik europai boltban ugyanenyi pénzért még 1 darabot sem kapsz.
(#) bbb válasza SzilCsong hozzászólására (») Márc 6, 2022 /

Idézet:
„épeszű ember semmit nem vesz”
Valóban akkor kellett volna megvenni mindent, mikor még csak 240Ft volt a dolcsi... Amire szükséged van, úgy is megveszed, függetlenül attól, hogy mennyibe kerül - legfeljebb máshol húzod meg a határt, ami azt jelenti, hogy mi a "szükséges".
Viszont ezt ha tovább folytatjuk, akkor az vérremenő politizálásba torkollhat, szóval inkább hagyjuk abba, mielőtt elkezdenénk!
(#) nedudgi válasza bbb hozzászólására (») Márc 6, 2022 /

Ez jó alkalom arra, hogy megosszam a tapasztalataimat. Javaslatom az, hogy bele kell törődni, többe kerül minden, mint tíz évvel ezelőtt. Nem csak forintban, dollárban is.
Az AliExpress 5-6 dollár fölött előírja az eladóknak a csomagok követhető módon történő feladását. Ez -gondolom- többe kerül az eladóknak, így nekünk is. Ha európai követéssel (például BE végű követési kóddal) adják fel a pakkot, szinte biztos, hogy a szállítmányozó központilag intézi az ÁFA/vám megfizetését. Ha kínai (például CN végű) ragszámot kapsz, akkor a NAV becsukott szemmel fizetteti meg az ÁFÁ-t. Ebben az esetben ajánlatos megnézni, hogy a számla tartalmazza-e a "VAT included" szöveget, és ha igen, akkor feltölteni az e-VÁM oldalra a számlát, termékleírást, meg amit még tudsz. Ha nem így teszel, akkor kétesélyes a dolog, vagy kapsz értesítést a pakkról, és 399 forintért rendezheted az ügyet, vagy nem, és akkor ráteszik a kézbesítéskori fizetés 400 forintos díját.
Az ingerküszöb alatti pár dollár értékű küldemény meg lutri, csak kristálygömbbel lehet megtudni a költségeket.
Én azt tudom javasolni, hogy követhető postázást érdemes választani, akkor a sarc kisebb lesz.
(#) tursaba hozzászólása Márc 9, 2022 /

Sziasztok!
Az Aliról rendelt valaki LM35DZ hőmérő ic-t?
Fordított S, vagy inkább N betű szerű van a típusjel előtt.
A tokban npn tranzisztor van, tehát sikerült a szemét eladónak a nyomdatechnika !!
(#) mcc válasza tursaba hozzászólására (») Márc 9, 2022 /

Sosem rendelek félvezetőt kínai eladótól pont az ilyenek miatt. Itthon is kapható és talán nem is olyan vészes áron.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2022
Következő: »»   227 / 257
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem