Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
A Digikey egyébként is problémás. Igaz, hogy a szállítás ingyenes, de VÁM és ÁFA van, ami még nagyobb probléma nekem az a 6000Ft vámkezelési díj volt, amit a DHL elkért.
A Mouser sokkal barátibb.
Biztos vagy benne? Szerintem rosszul tudod. Az a 6000 a posta lehetett, ÁFA meg nyílván van, de ugyanúgy a mousernél is, ami mellesleg szintén az USA-ból jön (rendeltem már tőlük is). Az IC meg ami kellene kizárólag csak a digikeynél van raktáron, szóval sok választásom nincs. De hátha más is van hasonló helyzetben...
mcc jól mondja, mert valóban 5xxx Ft-ot kér a DHL vámügynöki díjként.
Ezt én is megerősítem, évek óta 6000 körül van a vámügynöki díjuk, amit kérdés nélkül rátesznek a szállításra és a futárnál kell kifizetni. Utoljára 2015-ben jártam így velük - egy hangot nem kérdeztek, akarom-e magam intézni, csak jöttek és kifizettették velem a díjat, ha kérem a terméket.
Rendeltem az Aliről néhány cuccot $12 értékben. Tehát nem egy nagy összeg. Valami ViddL futárszolgálat hozta ki (még soha nem hallottam róluk) az Express One megbízásából. Az Áfa-t az Alin kifizettem a vásárlásnál, és a csomag egyből Mo.-ra jött. Semmilyen vámkezelési díjat nem számoltak fel. Kapott más így csomagot? Az hogy lehet, hogy ők nem kértek vámkezelési díjat? Mondjuk nem mintha bánnám, örültem neki, hogy nem a posta kezelte, mert ezek alapján nekem nagyon úgy tűnik, hogy a királyi posta lehúzza az embereket 400, ill. 800Ft-ra vámkezelés címén akkor is, mikor az Áfa már a vásárláskor meg lett fizetve.
Ill. nekem (Bp.) a posta az utóbbi időbe (1-1,5 év) ki sem hozza a csomagot, függetlenül attól, hogy beférne-e a postaládába, vagy nem. Úgyhogy nálam a plusz sarc ellenére még a szolgáltatást is csak részben teljesítik, mert mindig nekem kell bemenni a csomagért.
Igen többet is. Eddig csak egyszer kellett az Ali cuccokért fizetnem tavaly összel.
Akkor viszont jó hogy szóltatok, köszi, nem gondoltam volna hogy ennyire pofátlanok. A fedex a mousertől simán el tudta hozni "ingyen", érdekes...
Én ma azon lepődtem meg, hogy a DHL akkora úr lett, hogy a Magyar Postával szállíttatja ki a csomagjait.
Alitól rendeltem én is, márc.21-én hozta ki a ViddL - egy fillért nem kellett fizetnem (Csak az Alinak azÁFA-t)
Remélem ez egyre általánosabb lesz (mármint, hogy nem a postán keresztül jönnek a csomagok), így talán majd a posta is elgondolkodik rajta, hogy mennyivel nyúlja le az embereket vámkezelés indokkal.
Mostanában egymás után több postai vámbekérő (400ft) levelet kapok, ismeretlen tracking numberrel. Hogyan lehet azt megtudni, milyen termékhez tartozik? Beírtam a nyomkövetőbe, hátha, de amikorra az indulást datálja, nem történt még közeli értékben/időpontban sem megrendelésem ( több csomag együtt is szinte biztosan kizárva) , illetve az Dubai Sorting Centre, United Arab Emirates-ig követhető vissza. Lehet ezt valahogy manipulálni? Felmerült a gondolat, mi van ha más helyett fizetgetek lelkesen? Egyáltalán az emirátusokból mit postáznak nekem? Vagy az orosz háború miatt ez is felborult, mint minden a világban? Kíváncsi leszek a következő héten mit hoz a Posta. ( egy 800 ft-os csekket már hozott, előzetes levél nélkül, van függőben három leveles, de a csomag értéke nem stimmel..., igaz van 3-4 függőben lévő csomagom is.)
Itt már javasoltam valamit. Újabb ötletem nincs.
Működik a telefonos ügyfélszolgálat. Hívd fel a postát és érdeklődj náluk a nyomkövetési számokról, meg fogják mondani, hogy a tied-e egyáltalán.
Nyilvánvaló, ha csak két csomagot rendeltél, de öt fizetési felszólítást kapsz, hogy abból három felszólítás 100% kamu. Egy csomaghoz maximum egy értesítést küld a posta, nincs ismétlés.
Az email cím amiről a hivatalos értesítés jön kozponti.ertesites@posta.hu. Bárhonnan bármi más jön, az csak kamu... A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2022
Minden szabályosnak tűnik, elvileg csomagom is van annyi, de mióta a munkatársam befizette más villanyszámláját, ( rendes MVM-es levél, csak a felhasználó azonosító volt másé...) másképp nézek ezekre a levelekre. ( szerencsére az MVM utólag rendezte a dolgot) Ki tudja mit találtak még fel az okosok az elmúlt időben.. Hirtelen túl sok jött belőle, pedig ugyan azon szállítási módokat választom mint az elmúlt időszakban, amikor azért vegyesebb volt a kép.
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2022
Hali!
A hamis leveleknek a feladója is árulkodik, arra nem veszik a fáradtságot hogy azt is hamisítsák, csak a levél kinézete/formája tűnik eredetinek. Aztán ha a fizetős linket nézi az ember lehet benne van valahol hogy posta, de nem a posta domainjára mutat... A "jobb" levelező progi a linkre egérrel csak rámutatva megutatja hová menne el a kattintásra, az is erősen árulkodik... Sokszor van benne szóhasználati, ragozási hiba is
Azért a pofátlanságnak is van egy határa, amit nem nem illik átlépni (szerintem).
A JLCPCB-nél rendeltem pár panelt, amit március 29.-re ígértek. A FedEx értesítést küldött, április 5. kézbesítésről. Én módosítottam a kézbesítési dátumot április 6.-ra. Ennek ellenére a futár képes volt ma, március 30-án becsöngetni (felébresztve a délutáni szunyókálásomból), és kezembe nyomta a csomagot. Hát ezt hogy képzelték?
Ezek ilyenek... Még nekem sem sikerült soha módosítanom a FEDEX-nél. A DHL-nél igen, ott működött.
Egyébként mostanában az Europacket is egészen jól működik a JLCPCB-nél. Kevesebb, mint 2 hét alatt megérkeznek a panelek.
Részemről ezek után csak a ViddL-en keresztül rendelek.
Azt kihagytam a "panaszomból", hogy a
"KÉZBESÍTÉS TERVEZETT IDŐPONTJA kedd, 2022/04/05" volt az értesítő emilben. Ezt módosítottam április hatodikára, majd - miután rájöttem, hogy az eredeti időpont is jó lett volna, - töröltem a módosítást. Erre föl hozták meg egy héttel hamarabb. A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2022
Én azért bírom őket, mert ingyen hozzák a Mouser rendeléseket
Az érdekes, mert nekem ma 33ezer forintig folyamatosan benne van a 6000 forintos szállítási költség és majd a végén még ÁFA is lesz.. Annyiért meg már nem szeretnék vásárolni. Tavaly nyár óta gyűjtögettem a cuccokat ami majd kell. Most elértem a rendeléshez és erre szopatnak.
Szerintem várok egy napot, hátha csak valami be van akadva náluk... Tény, hogy korábban nettó 15ezertől tényleg nem fizettem szállítást csak ÁFA-t.
Nézd meg, hogy nincs e benne valamilyen nagy súlyú alkatrész. Azokra nem érvényes az ingyenes szállítás. Én pénteken rendeltem, és 15000Ft fölött továbbra sem számolta fel.
Már néztem mindent! Amúgy amikor dobálom be a kosárba látom a kis ablakban, hogy amint elértem a 15ezret ki is írta, hogy free shipping, de amint látom a kosarat összesítve ott máris 6000 a szállítás. A súly biztosan nem probléma, mert összesen nincs 1kg. Kipróbáltam azt is, hogy egy smd stranyóból kezdtem pakolni a kosárba és itt is ugyanaz. Egészen 33ezerig el sem tűnt a szállítás. Hiába lépkedek el a fizetésig, semmi. Ennyiért meg nem szeretnék bevásárolni…
Igazad van ránéztem, most 33000Ft a limit, miközben mellé még 15000Ft van írva. Meg kell reklamálni nekik. Nagyon jó az ügyfélszolgálatuk.
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2022
Már írtam nekik. Bízom benne, hogy ez csak technikai probléma és nem marad így...
Nagyon jó az ügyfélszolgálat igen. Eddig nem bírtak válaszolni és javítani a hibát. Hát ha egyáltalán ez hiba(?). Lehet ennyi lesz a minimál rendelés csak még nem írták át…
Lehet, hogy már ismert, de talán valakinek új az infó.
Mouser rendelés 15eFt (33e?) alatt Régen rendeltem tőlük, akkor működött. Belföldi szállítást kellett fizetni, no meg 1 hét volt, mire megjött. |
Bejelentkezés
Hirdetés |