Fórum témák
» Több friss téma |
Elvileg a potik egyik lábán, és a nyomógombok egyik felén testnek kéne lennie ... Valahonnan az A oszloptól kéne kapnia ... Bizticsere után a szivargyújtó működik? Lehet közös testelési pont van, és ott elfröccsent valami a zárlatkor...
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2022
Sziasztok! Szerintetek ez hány ohmos ellnállás lehet? Én 10,9 ohmot számoltam, de ez egy sönt volt a +400V-ban egy 1kW-os tápban, szóval szerintem nem igazán lehetett 10 ohmos.. A másik fele fel van robbanva, természetesen szakadt.
Szerintem barna-fekete- ezüst-arany: 0.1 Ohm 5%
Az 5 sáv pedig a temperature coefficient = 10ppm/K
sokkal reálisabb lenne...
A szivargyújtó működik!
Miért a test felől van a szabályozás? Ilyet pwm-nél láttam, hogy a -ágat nem szabad feszűltség stabilizátorra kötni, mert onnan jön a vezérlő jel, ha jól értelmeztem!?
Méregetni kéne kicsit!
Megvan-e a panelon a minusz? Potik középső lábán változik-e a feszültség? (0-12V) Nyomógombok kimenete hogy válltozik ? Nekem az a gyanúm hogy nem kapja meg a testet a panel ... ha a mérések ezt igazolják akkor ideiglenesen adnák egy testet a panelra...
Rendben, ezeket megnézem majd.
A kapcsolóban ezüstözött rugók vannak, ezek adják át a sarukról a panelre az áramot. Ezeket megnéztem, kontakt tisztítóztam. Mi a feltételezés, mitől mehet el ott a test? Én nem is értem, hogy ez hogyan fordulhat elő, hogy a rövidzártól a biztosítékon kívül más is megpurcan!? Igaz, az egy pillanatra extrém nagy áram.
Helló.A kapcsolási rajzon 88E van feltüntetve jól értem hogy 88 ohm ellenálás?Mi a szinkódja?
A segédprogramok (zöld fejléc) közt megtalálod az ellenállásszínkódokat.
Sziasztok!RJH65T04 tip. IGBT helyettesítőjét vagy az eredeti beszerzési forrását keresem!
Köszönöm!
Üdv a csapatnak! Egyik munkatársam ezzel a motoros "okos" box fedélnyitóval nyaggat illetve ennek a bekötésével. Két csatlakozó van a mozgató motoron, az egyik egy két érintkezős a nyomógombhoz megy ami a kilincsszerkezethez megy itt mértem 27ohm ellenállást, a másik egy három érintkezős ez a motor eszéhez mehet, itt nem tudtam semmilyen értéket mérni. De az ő motorján (honda SH300I) nincs ilyen csatlakozási lehetőség. A bekötése érdekelne, ha valaki találkozott már ilyen "okos" förmedvénnyel.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2022
A 6CP33 az nem inkább ez lehet?
6CP33 TS1086CP33 Hogyan kellene ezt megmérni, hogy rendben van e? Melyik lába közt mit kéne mérni?
Üdvözletem a jelenlévőknek !
Az alábbi IC -hez keresek adatlapot vagy helyettesítő alkatrészt: DWA-205 Egy ipari PC tápban található. A Google semmi eredmény nem hozott csak egy képet az IC -ről. Az általam használt alkatrész katalógusokban sem találtam még hasonlót sem. Köszi !
Ha Delta, akkor valami gyártó specifikus ATX ic gyanús a dolog, ha nincs ismert helyettesítő, akkor szívás.
Magát az IC-t árulják ezerrel.
Lehet vissza kellene rajzolni a környezetet...
Nem lehet valami különleges darab ...
A jelenség - amiért az IC -re gondolok - terheletlenül megvan a 12 - 5 - -5V a kivezetéseken. Viszont ha terhelem - pl. egy égővel - a 12V -ot, elkezd a feszültség "ugrálni" úgy 8 és 12V közt. Az égő meg villog ... De annyira nincs semmi a tápban (félvezető), hogy másra nem tudok gondolni.
Nem igazán árulják, az csak valami random oldal, de alin, ebayen meg alibabán sincs igazán forrás rá...
Meg kell nézni, mit is csinál az ic. Mert ha csak ATX elektronika, akkor figyeli a fezsültségeket és kiad eg ypower good jelet meg nem tilt le, de nem nagyon szabályoz. Ha ilyen olcsó 1 ics cucc, akkor kell legyen vezérlő lába is, ami szabályoz. Csak utóbbi esetben gondolnám ezt a hiba okának. De ha nem hülye alakú, akkor rakj a helyére egy megbízható EVGA vagy beQuiet tápot és annyi. Ugrálós kimenetű tápra nem akarnék semmit soha kötni, ami bármi veszteséget okozhat.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2022
Egy ismerősöm mondott olyat - én még sosem találkoztam ilyesmivel - hogy ha egyenlőtlenül vannak terhelve a kimenetek - pl. terhelem a 12V -ot és ott elkezd csökkenni a fesz. - akkor ez az IC elkezd "szabályozni". Viszont az 5V ilyenkor elkezd nőni és a másik oldalról meg vissza akar szabályozni. Ez okozza a villogást. Elvileg elképzelhető, de én még sosem hallottam ilyet. Ezért keresnék valami adatlap félét, mit is csinál ez az IC. Az ismerős javasolta, hogy terheljem meg az 5V -ot, úgy 1A -rel, akkor elvileg nem kéne ezt a villogást csinálnia. Viszont nem akarok "fűteni" egy ellenállással folyamatosan. Arról nem is beszélve, ha terhelem folyamatosan az 5V -ot és a 12 -t nem, akkor mi van...
Találkozott már valaki hasonlóval ?
Vannak topológiák, főleg olcsó régebbi tápoknál, amik csak egy kimenetre szabályoznak és csak figyelik a többit, de ezt elég könnyű lenne kideríteni. De ha tényleg az 5V-ra szabályoz, akkor nagyon mást nem tudsz csinálni. Csak semmi kontextus nem volt, hogy nem pcben használod, hanem külön próbálod bekötni.
@bitmixer ezen mégis mi nem tetszett neked, az hogy adatot tartalmazó, drága vagy termelésben fontos pct nem kötünk 10+ éves tápra, ami egyszer már problémás volt?
Én ilyet írtam valahol valaha ???
Valamire leértékelted amit írtam, nagyon más tartalma nem volt, nem azzal van a bajom, csak akkor írd le mi nem stimmel.
Attól tartok, valakivel összekeversz. Lsz. linkeld be azt a hsz.t!
Én még úgy is tanultam többek között, hogy ha a 12 voltos ágból ki szeretnéd nyerni a teljesítményt terhelni kell a megfigyelt 5 voltos ágat, különben a többi tápág ingatag vagy le is tilt.
Bár meg kell hagyni hogy néha kételkedtem ezen okj-s infó tanár hozzá értésében.
Hello! Nincs ebben semmi varázslat. Külön nem tudja szabályozni az 5 és 12V feszültséget, mert csak egy szabályzó van. Így mind két ágból egyszerre van visszacsatolva a feszültség. Ha egyiket megterheled, rászabályoz és mivel a másik terheletlen felemelkedik. Alapesetben mind két ág terhelve van egy gépben ezért marad az egyensúly. A feszültség abszolút pontos értéke meg nem számít egy digitális rendszerben. Van tűréshatára. Kisebb feszültségeknek meg már saját szabályzója van, ami az 5V-ot terheli.
És nem lehet valahogy leválasztani az 5V -ot a szabályzásról ?
Még is hogy gondoltad? Mert ha nem kell az 5V, akkor le lehet, csak az osztót kell átméretezni.
Aztán bajlódni a feszültség figyeléssel. De van átalakításra külön topik..
Szia!
A 8:42 időben írt hozzászólására adtál negatív mancsot.
Szerintem a világon semmi jelentősége nincsen a dolognak.
Szerintem véletlenül nyomott mancsot.
Egyébként ő kérte antiktelefontól: "Én ilyet írtam valahol valaha ???...........Attól tartok, valakivel összekeversz. Lsz. linkeld be azt a hsz.t! " |
Bejelentkezés
Hirdetés |