Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1003 / 1154
(#) antikzsolt válasza antikzsolt hozzászólására (») Jún 6, 2022 /

Tárgytalan. Átnéztem a csatlakozásokat és kábeleket. A legutóbbi szereléskor véletlenül egy régebbi kábelbe dugtam az ssd meghajtót ami nem tudja a megfelelő sebességet leadni. Kábel csere után már sata2 működik.
(#) antiktelefon válasza antikzsolt hozzászólására (») Jún 6, 2022 /

Nem létezik SATA 1 2 3 kábel, mindegyiknek tudnia kell a sata 3 sebességet is, vagy ha nagyon hulladék minőségű, akkor talán hibázik, de hogy kábel miatt sata 1-re állna be...
(#) antikzsolt válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 6, 2022 /

Pedig így van csak kábelt cseréltem és máris növekedett a sebesség. Kicsit meglepődtem én is. Hozzáteszem az a kábel 2007 óta szolgál amin lecseréltem.
Speccy értékek
Used Transfer Mode SATA 1.50Gb/s
Used Transfer Mode SATA II 3.0Gb/s
(#) antiktelefon válasza antikzsolt hozzászólására (») Jún 6, 2022 /

A kábelnek akkor sincs semmi jelentősége. Fizikailag semmi nincs a kábelben, ami megszabná a sebességet, előre is kompatibilisek teljesen, maximum több lesz a hibás adat, amit újra kell küldenie és SATA 3 sebesség mellett egy hangyányit gyengébb lesz, mint várható.
(#) Doky586 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jún 6, 2022 /

Létezik hibás kábel, kontakthibás oxidálódott (rozsdás) csatlakozókkal...
(#) antikzsolt válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 6, 2022 /

Igen én is tudom hogy csak egy pár szál réz van bent és vége. De akkor el tudnád mondani hogy a régi kábellel miért csak 7MB/s volt a plafon? Az új meg 15MB dolgozik mióta átdugtam. Na mindegy betudom annak hogy beteg a kábel. Megtartom addig amíg egy újat nem tudok venni. Mert ha eldobom tuti akkor kell mikor nem tudok másikat szerezni.
(#) lelkes amatőr hozzászólása Jún 7, 2022 /

Sziasztok,
Van egy HP DV7 Pavillon 6153NR laptopom ami az öregkori szenilitás jegyeit kezdi mutatni. Windows7 rendszer van rajta. Minden gyári driver megvan hozzá, fel is telepítve.
1., Az FN-F12-vel nem lehet bekapcsolni a WiFi-t. (más FN funkció megy rendben)
2., Nem megy az ujjlenyomat-olvasó. (driver rendben feltelepül)
3., Nem tölti az akkumulátort. A tápcsatlakozónál a led piros, töltést jelez. (bedugott hálózatnál lassan meríti az akkut)
Valami ötlet?
(#) villanyipi válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jún 7, 2022 /

Ha simán f12 sem működik akkor kikopott a gomb lassabban keress wifit
Új lenyomat olvasó semmit nem olvas vagy csak nem ismeri fel?
Akkupack ha non stop be volt téve szépen elérte a ciklus időt és újat követel, ettől persze lehet hogy hibátlan !
(#) lelkes amatőr válasza villanyipi hozzászólására (») Jún 7, 2022 /

Az F12 működik más környezetben. Ujjlenyomat olvasót nem is ismeri fel.Ha hálózat nélkül használom, megy akkuról rendben, akár 5-6 órát is (labortápról töltöm)
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2022
(#) villanyipi válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jún 7, 2022 /

Ebből tipikusan lejön az akku elektronikus tiltása a chipek elérték a töltés számot és követelik az új vagy felújított, ez esetben sokszor üres eepromos elektronika cseréje vagy egyszerű reset történik és ismét hajlandó tölteni a saját környezetében.
Az olvasónál esetleg driver verziókkal lehetne játszadozni , hátha egyikkel ismét feléled, ha csak nem szalagkábellel csatlakozik és az oxidálódott el, ez esetben tisztítás segít.
Fn funkcióknál szintén előfordulhat hogy bár működni látszik az adott driverrel, nem dob hibát sem, még sem kompatibilis mert a windows talált egy "jobb" drivert.
(#) lelkes amatőr válasza villanyipi hozzászólására (») Jún 7, 2022 /

Ez a laptop nem szokott kapni internetet, teljesen elszigetelten működik.
Az akku tényleg kicsit idős, a ciklusszám lejárhatott, viszont még mindig jól teljesít labortáppal töltve.
Haragszom a gyártók önkényuralmára, ne ők határozzák meg, mikor vegyek újat hanem a tényleges állapot
A driverek gyáriak, eddig azokkal minden ment.
Lehet, hogy a gép leépülésére is van beépítve valami trükk?
(#) deebo válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jún 7, 2022 /

Azért nem kell mindíg összeesküvésre gyanakodni, olykor csak nem akarják, hogy rádégjen a házad például.
(#) lelkes amatőr válasza deebo hozzászólására (») Jún 7, 2022 /

Tisztában vagyok az akksik lelkivilágával. Viszont egy gyári (nem barkácsolt) környezetben ha egy akku idős korára veszit a kapacitásából akkor legfeljebb hamarabb leáll a gép de nem gyullad ki. Szerintem Azt meg hadd döntsem én el, hogy elég a fele üzemidő egy töltéssel vagy veszek újat.
(#) nedudgi válasza deebo hozzászólására (») Jún 7, 2022 /

Miért is égne le egy ház a kapacitását vesztett akkupakk miatt?
(#) Régi motoros válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jún 7, 2022 /

Na ezt a gyártókkal próbáld megetetni...
Nekik pont az a biznisz, ha minél hamarabb újat veszel, ezért próbálnak rákényszeríteni aljas piszok módon. Hozhatnám azt a hasonlatot is, hogy egy nyomtatógyártó sem a nyomtatók eladásából él meg, hanem a festék eladásokból. Bár az kicsit más tészta, abból a szempontból, hogy ha a festék kifogy, akkor venni kell újat (vagy utántölteni), ha nyomtatni akarsz tovább...

Mondjuk nem értem erre az akkuciklus korlátozásra miért nem ugrott még rá a fogyasztóvédelem tisztességtelen kereskedői gyakorlat címszóval...
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2022
(#) villanyipi válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 8, 2022 / 1

Elég régen tanultam már, s akkoriban még újdonságnak számítottak a li-ion akkuk, amik minimális belső ellenállás és brutálisan nagy terhelhetősége miatt, valamint könnyű tölthetősége végett használtuk ilyen készülékben.Na most minél többet használod töltöd kopik ez is nő a belső ellenállás nagyobb energia tölteni, és ugye bár a laptop töltők eleve híresen melegednek, nem tudom most hogyan csinálják, de régen benne volt a leírásban , hogy ha hálózatról használható a készülék tanácsos az akkupakk eltávolítása, ezzel is csökkentve a töltés kisütés ciklusok számát, csupán a teljes lemerülést kellett elkerülni.Ezekben tudtommal nem is bms-t építenek be csupán ezt a figyelő áramkört ami számolja mennyi időd van kigyűjteni a pénzed új akkura!
(#) bbb válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 8, 2022 / 1

(#) nedudgi válasza bbb hozzászólására (») Jún 9, 2022 /

Korrektül kezelt, fizikailag sértetlen lítium akkumulátor nem fog lángra kapni.
Ilyesmi a gyártó trehánysága, profitéhsége miatt fordulhat elő.
(#) bbb válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 9, 2022 /

Ahogy mondod. A vacakul megtervezett laptopoknál előfordult már ilyen öngyulladás, mint a mellékelt videón is láthattad. HP és DELL is volt, ami kigyulladt már így, egyszerűen a töltésvezérlő miatt, ami hagyta ezt.
(#) attika hozzászólása Jún 15, 2022 /

Miért hisztizik ezért a firefox?
Régebben semmi baja nem volt ezzel az oldallal.

tavir.jpg

(#) bbb válasza attika hozzászólására (») Jún 15, 2022 /

Szépen magyarul odaírta neked. Az oldal tanúsítványa a shop.tavir.hu oldalról szól, te meg a www.tavir.hu oldallal akarnál beszélgetni. Ez olyan, mintha Kovács József egy Kovács Bélának kiállított személyazonosító igazolvánnyal akarná magát igazolni a rendőrnek.
(#) SzilCsong hozzászólása Jún 15, 2022 /

Sziasztok
Van egy külső repeaterem, aminek advanced beállításait kellene intézne, de erre a menüpontra kattintva egy féli betöltött webes felület jelenik meg.
a tipusa (külömböző fantázianevek) CPE150
mellékeltem, hogy kellene kinéznie és mi töltődik be:
Lehetséges, hogy adobe flash playert hiányol? De az tudtommal már 2 éve nincs és nem is lehet telepíteni.
Ez egy V2.0 verzió, van egy másik CPE150-es antennám, az érdekes módon régebben vettem V5.0 verzió, azzal nincs ilyen gond, mondjuk totál más is a felülete.
Kézenfekvő lenne tolni neki egy FW frissítést 5.0-ra, de ez a menü gondolom az advanced beállításokba lehet, amit pont nem tudok elérni
Van valakinek ötlete?
(#) img válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 15, 2022 /

Pl. kiforraszthatod a flash-t és külső íróban beleírhatod a FW-t.

Szerk.: Lehet még ki sem kell forrasztanod, mert ezeknél sokszor ki vannak vezetve a megfelelő lábak egy tüskesorra.
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2022
(#) Doky586 válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 15, 2022 /

Virtual Box ba telepítesz egy XP-t IE6-al és azzal kérdezed le.
(#) SzilCsong válasza img hozzászólására (») Jún 15, 2022 /

Föl van szerelve a háztetőre
(#) SzilCsong válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 15, 2022 /

Jó ötlet az XP, közbe eszembe jutott, hogy van egy régi XP-s laptopom.
Kipróbálom és visszaírok.
(#) SzilCsong válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 15, 2022 /

Kipróbáltam a laptoppal is ugyanaz a probléma.
(#) Doky586 válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 15, 2022 /

Akkor kuka..
(#) Udvari Zsombor válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 15, 2022 /

Próbáld meg valahogyan hardveresen újraindítani, hátha...
(#) antiktelefon válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 15, 2022 /

Reset baltával vagy firmware update karosszérialakatos kalapáccsal?
Ha vezetékkel csatlakozik hozzá és nem tölt be és nem akarja az eepromot lementeni és a másikba beírni, akkor lehet ennyi volt.
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2022
Következő: »»   1003 / 1154
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem