Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1004 / 1153
(#) img válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 15, 2022 /

Pont tegnap beszélgettünk antiktelefonnal a távcsöves forrasztópákákról.
(#) SzilCsong válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 16, 2022 /

Ezért nem fogom kidobni, mert egyébként működik, csak pont azt a csatornát használja (9) amit valamelyik szomszéd és ezt, meg az advanced menübe kellene beállítani.
Majd, lehet, hogy szólok neki, hogy használjon másikat
(#) blasz hozzászólása Jún 16, 2022 /

Sziasztok mitől lehet hogy a hangerő ikon müködéséhez elég sürün kell a win.intézőt újra indítanom?
(#) Udvari Zsombor válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 16, 2022 /

Úgy értettem, hogy akár a tápfesz pár másodpercre való megszakításával indítsa újra az eszközt, hátha...
(#) SzilCsong válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 16, 2022 /

Közbe megoldódott:
Edge böngésző (soha nem használom) felületén már normálisan betöltődik az advanced menü.

//rejtély
(#) Udvari Zsombor válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 16, 2022 /

Akkor a kérdés az, bogy mi van meg és mi van engedélyezve az Edge-ben, ami a többiben nincs?
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2022
(#) SzilCsong válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 16, 2022 /

Az adblocker
(#) Udvari Zsombor válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 16, 2022 / 1

Elvileg lehet utasítani az adblockert, hogy az adott domain alatt legyen kikapcsolva (legalább átmenetileg), ha telepítve van, akkor a böngésző eszköztárán kell lennie a gombjának, ahol kikapcsolható az adott oldalra vonatkozólag.
(#) SzilCsong válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 16, 2022 /

Persze, ez nem gond, most, hogy már tudom, csak elég érdekes, hogy egy webes felület 1 bizonyos almenüje produkálta, úgy bevitt az erdőbe...
(#) Régi motoros hozzászólása Jún 16, 2022 /

Hihetetlen ez az ATI. Bekapcsolom a gépet, működik mindkét monitor rendesen. A nem használt monitort kikapcsolom, erre a host application csütörtököt mond. És ezt minden azonos bekapcsolásnál eljátsza, ha nem vagyok elég ügyes és lassabban kapcsolom ki a másodlagos monitort, mint ahogy betöltődik a win...

ATI Error.png

(#) Régi motoros hozzászólása Jún 20, 2022 /

Üdv! Ismertek olyan programot, amivel egy virtuális képernyőre nagyított képet lehet elmenteni beállítható felbontásban? Tehát a használt natív felbontásom 1920x1080, de egy tervrajzot erre kinagyítva kicsik a betűk. Tehát ha belenagyítok a nézetbe, akkor ugye olvasható, csak kilóg a rendelkezésre álló felbontásból. Azt kellene valahogy megoldani, hogy egy képernyőmentéssel a kilógó rész is látható legyen az elmentett képen az adott nagyításban. (Nem tudom érthető e... )

(De nem úgy, hogy készítek négy képernyőmentést a négy nagyított sarokról, aztán azt összeállítom...
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2022
(#) bbb válasza Régi motoros hozzászólására (») Jún 20, 2022 / 1

Nem tudod simán kiexportálni képként azt a tervrajzot?
(#) Régi motoros válasza bbb hozzászólására (») Jún 20, 2022 /

Na de jó, hogy mondod, eszembe se volt...
Közbe meg van exportálás a vágólapra is, az már nagyobb méretű, ráadásul még *.svg -be is tud...
(#) KBal76 hozzászólása Jún 21, 2022 /

Sziasztok!
Van egy VGA problémám, (nekem) új kártya, mindhárom DP kimenetén ugrál a kép (másodpercenként 1-2x megficcen), HDMI-n teljesen jó. Gyanítom hogy a monitorom a ludas, mert DP 1.2-t tud (pedig nem ôskövület annyira) a kártya DP 1.4. Volt már hogy megtréfált HP brand gép ezzel a monitorral, de jó volna biztosra menni a kártyát illetôen.
Arra gondoltam, ha lenne valaki akinek errefelé van specifikáció szerint DP 1.4-es monitora a kerületben (Bp.XV.) ami minimum 1440p, és megengedné, átvinném a komplett PC-t, és 2 percre rápróbálnám a monitorára.
(#) nagym6 hozzászólása Jún 21, 2022 /

Üdv. Valamit elnyomhattam a gépen, WIN7. Átrendeződtek az ikonok a kezdőképernyőn bal szélére, ha elhúzni akarom megy, utána visszaugrik. A karaktereknél is gond van, "kukac" karakter (AltGr+V) helyett "*}{" jön be. Mit csináljak vissza? Köszönöm.
(#) img válasza KBal76 hozzászólására (») Jún 21, 2022 /

Szia!

Szerintem kábel probléma lesz, mert a legtöbb monitor háklis a jó minőségű, minimum tripla árnyékolású kábelre.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2022
(#) KBal76 válasza img hozzászólására (») Jún 21, 2022 /

Egy másik kártyával ugyanaz a kábel (ami a monitor tartozéka volt) jó.
(#) img válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 21, 2022 /

Üdv!

Asztalon jobb klikk -> rendezés -> válassz valamit tetszés szerint.

A nyelv váltása ALT GR + SHIFT talán, nem emlékszem.

Bár lenne ilyen kábelteszterem, ezzel gyorsan rövidre zárhatnánk.
(#) nagym6 válasza img hozzászólására (») Jún 21, 2022 /

A "rendezés" csak automatikus lehetőségeket kínál (név, méret, elemtípus, módosítás dátuma), én rendezzem olyan nincs. Mindnél visszaugrik előző helyére ha elhúzom.

Megvan. Nézet - Ikonok automatikus eltrendezése.
(#) img válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 21, 2022 /

Ja igen, eggyel feljebb: nézet -> ikonok rácshoz igazítása előtt ne legyen pipa.
(#) KBal76 válasza img hozzászólására (») Jún 21, 2022 /

Én megoldásnak érzem egy környező kerületekben (IV.,XV.,XVI.) fórumtársnál megejthető, rövid próba lehetőséget is.
A kábel és monitor sok éve jól mûködik, jó pár géppel. Volt egyszer régebbi HP SFF kísérleti gép, alaplapi DP+ port, azzal nem értett szót (beszereztem kétféle DP->HDMI adaptert, azzal se, végül kellett bele rakni videokártyát), akkor visszafelé nem volt kompatibilis. Most meg úgy gondolom hogy felfelé sem az. Láttam már monitort aminek lehet menübôl állítani, illetve mintha láttam volna egy YTB videót is amiben szintén csavargatni lehetett nVidia driveren hogy milyen DP verziót használjon, de nekem ez nem állítható.
Találam YTB videot ill. (külföldi) fórumot ahol ugyanez volt tünet, de csak tippelés volt a konklúzió.
A monitorhoz igényes kábeleket adtak (mind a 4 féle bemenethez adtak) és eddig nem csalódtam bennük. Találtam itthon olyan kábeleket, DVI és HDMI-t is, amiken nem ment át az FHD feletti tartalom, de ezek nem ilyenek.
(#) Udvari Zsombor válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 21, 2022 /

Érdekes, nálam (Win10) be van pipálva, hogy "ikonok rácshoz igazítása", de szabadon tudom pakolgatni az ikonokat, mint ha az asztalon négyzetrács lenne ‒ vagyis visszaugraniuk nem lenne szabad. "Ikonok automatikus elrendezése" elől vedd ki a pipát, hátha.

Még egy lehetőség a cipekedés elkerülésére, hogy elvileg lehet frissíteni az nVidia kártyák DisplayPort firmware-jét. Hátha.
(#) Doky586 válasza img hozzászólására (») Jún 21, 2022 /

Én akkor is a vállamra venném és futnék vele pár kört hőségriadó alatt a háztömb körül..
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 21, 2022 /

Idézet:
„"Ikonok automatikus elrendezése" elől vedd ki a pipát, hátha.”
Igen, ez segített. Köszi.

Csak karaktrekészletet nem tudok váltani, hogy "AltGR+V" a kukacot adja. Most nincs kukac.
(#) Régi motoros válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 21, 2022 / 1

Vezérlőpult / Terület és nyelv / Billentyűzetek és nyelvek fül / Billentyűzetváltás gomb
A "Szövegek és beviteli nyelvek" ablakban tudsz beállítani mindent.
(#) nagym6 válasza Régi motoros hozzászólására (») Jún 21, 2022 /

Megtaláltam, jó volt a beállítás magyarra, csak AltGr+V nem kukac lesz, ezen nem tudok itt állítani. Köszi.
(#) Régi motoros válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 21, 2022 /

Hát akkor az nem magyar billentyűzet neked azért nem kukacot ír...
Vagy nem az alap 101 gombos kiosztása van...
(#) nagym6 válasza Régi motoros hozzászólására (») Jún 21, 2022 /

Régi gép, eddig jó volt kukacot írt, semmi nem lett változtatva hardveresen. Nem tudom mi lőtte.
Következő: »»   1004 / 1153
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem