Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sok gyári megoldás létezik (pl.: Bővebben: Link ), de lehet ezek nem feleltek meg az adott feladathoz. Van irodalom is hozzá: Bővebben: Link
Köszi a linket, sajnos ezeknek a zöme csak 5V-al képes meghajtani a FET gate elektródát, és a kapcsolófrekvenciához kell igazítani az időzítést. Talán a TEA199x kivétel, ennél 10V-ot említenek maximumként, egy próbát lehet, hogy megér. Viszont nem látom mi az alapvető különbség a különböző verziók között: TEA1993, TEA1995, TEA1999, és a különböző végződések között: /1H /2H /1X
Melyik lehet jobb 50Hz....1kHz között? Bővebben: Link Mod: a TEA1995 csak logic level FET-hez jó. A további eltéréseket még nézegetem. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2022
Cseréld ki az órát, megtudod
![]()
Én sem értem, de eddig ez a legjobb válasz.
Ja! Ez után sem.
Rendeltem cél IC-t, terveztem panelt is hozzá, kipróbálom, ill. összehasonlítom a saját megoldásommal.
Na!
Az ablakon benyúlva, a baloldali, muffot hogyan fogod meg? Mondom, a vízóra alatti muffot! ![]() ![]()
Én mondtam a kollégának, hogy van nagyon "aranyos (attól nem keményebb ám, a tapasztalat szerint)" karácsonyfa fúróm, amivel pont akkora lyukat lehet fúrni lemezbe mint egy pezsgős dugó.
![]() Van ugyanakkor nagyon szuper lyukkamerám is, amivel be tud nyúlni és nézgelődni a felső szomszédnál, csak meg ne hallja a karmolászó hangokat. ![]()
A kukkoláshoz elég a 2 ajtó. Én úgy látom az egész lap leszerelhető a nagyobb mókához...
Ezek inkább kapcsolóüzemhez valók: 1993/1997 flyback alsó/felső, 1995 két alsó egyenirányítást tud. Érdemes lehet esetleg a TEA2208/9 is, ezek hálózati egyenirányításra vannak, mind a 4 FET-et vezérlik.
TEA2208-at vettem, de az hálózati egyenirányító, 12V-on el sem indul... (az apróban megtalálható féláron). A TEA1993-at még kipróbálom, hogy mit művel 50Hz-en, sajnos az adatlapja elég sok dolgot nem részletez. Ha nem válik be, akkor marad a diszkrét meghajtó. Úgy tervezem, hogy az egyenirányító panelre rá lehessen dugni a meghajtókat, így többféle áramkörrel ki lehetne majdan próbálni.
Igazából a diszkrét megoldás anyagilag a legolcsóbb, de fizikai méreteiben, ráfordított munkában, és az alkatrészek számában viszont sokkal több.
Vakuljak meg ha látom milyen muffot kell ott fogdosni.
- Kinyitom az ajtót - Leolvasom az órát - Becsukom az ajtót - Hol van közben a muff? ![]() Muffnak hívják azt a kis vízvezetéki szerelvénydarabot, ami közvetlenül a baloldali vízóra alatt látszik. Amíg nem kell vízórát cserélni, addig semmi baj. Csere estében jelenleg nincs az a fogó, amivel az ablakon keresztül stabilan megfogod! Az valóban igaz, hogy az egész hátfal leszerelhető ajtókkal együtt, de akkor meg minek ekkora ablak...
Aha. Ühüm.
Nadehát majd megfogja a muffot az aki így felszerelte, vagy majd szidja az - azt aki így felrakta - akinek majd ki kell cserélni az órát. Az ajtó meg elfér, van elég hely ![]()
Az az ablak szerintem csak a leolvasás miatt van.
A "muff megfogása" egészen mást jelent a többség számára. ![]()
Pont ezért írtam, hogy
Idézet: „Mondom, a vízóra alatti muffot!” ![]() ![]()
Ebből is látszik milyen távol áll tőlem ez a vízveték szakma: nálam az ablak az, amiben üveg van és átlátok rajta. Bonyolult itt minden.
A fotó alapján ott még horganyzott acél csövek vannak, a szokásos kenderkóc szereléssel. Na az nem fog megmozdulni a vízóra cserénél, amikor csak a két sárgaréz hollandert kell kilazítani, amik alatt többnyire gumi tömítés van. Ergo, többnyire nem is kell ellentartani, mert az a "kis kócos muff" elég ragaszkodó típus.
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2022
A vízóra alatt egy hollandi van, az simán kitekerhető, az alatta lévő kenderezett karmantyu nem valószínű, hogy kimozdulna. Ami inkább nem tűnt fel senkinek a baloldali vizóránál az a flexi cső, na az inkább a kontár szerelés.
Végig olvastam a társak által javasolt kiegészítéseket. Néhány közülük még az előtt eszembe jutott nekem is, hogy olvastam volna. Szóval ezeket a kiegészítéseket tettem bele: A programozó gomb és a táp együttes bekapcsolása után 1s*el a 4db "kijelző LED" folyamatosan világít. Ekkor lehet bevinni a kódot. Most már itt is csipog, a billentyűzet.
![]()
Tisztelt Fórumtársak!
Ha nem tűnt volna fel, ez a "Ki mit épített" című téma, kérjük, hogy ehhez tartsátok Magatokat!
"Mozgásérzékelős kapcsoló doboz".
Az első képen látható jobb oldalába kell csatlakoztatni egy tápkábelt ‒ olyat, mint a számítógépekbe ‒, a második képen látható bal oldalában lévő lapos aljzatba lehet csatlakoztatni a kapcsolni kívánt eszközt, amit a mozgásérzékelő kapcsolgat. A tetején lévő nyomógomb a kapcsolt szál helyett a bejövő fázist teszi a kimeneti aljzatra amíg nyomva tartják, így tesztelhető, ami oda lett csatlakoztatva. A tetején az a fekete kupak egy üvegcsöves biztosíték foglalat, a fázis ezen keresztül jön be. Mivel nem nagy, így ez a doboz bárhol elhelyezhető, ahol stabilan lehet és mozgásérzékelős kapcsolást szeretne az ember, bármiféle módosítás nélkül. ![]()
Jó az ötlet , de vízhatlanság szempontjából vannak agályaim. De ha neked jó , akkor legyen.
Szerintem a külsejénél, csak a belseje néz ki borzalmasabban. Persze csak tippelek, mivel arról nincs kép.
Tudod, én szeretem az egyszerű, és ezért megbízható dolgokat. (Ezért utálom a német technikát.)
De desing tekintetében inkább tőlük tanulj, ne az oroszoktól!
Kész a kódzár. Cikket is megírtam, hamarosan megjelenik!
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2022
Aki felrakja ide bemutatni amit épített, az számíthat arra, hogy véleményt mondanak róla. Ami szép, igényes, és jó munka, arról azt fogják írni. Ami meg gányolás, az gányolás, mit szépítsük a dolgot...
Tessenek az igényes építést, kivitelezést is előtérbe helyezni. Törekedj arra, hogy minél szebben, pontosabban vágd ki a dobozt. Persze több munka, ez igaz. De megéri, hiszen csak egyszer kell megcsinálni, hogy szép legyen. (Na jó, kétszer, ha valamit elmérünk
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |