Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Köszönöm, megnéztem. Nem igazán egyértelmű a makro. (legalább is nekem.) De azért köszönöm.
Mi nem egyértelmű ?
Jel mutatja az 1. lábat és az óra járásával egyezően emelkedik a számozás.
Arra rájöttem. Nincs jelölve a cső front része (ahol a szegmensek vannak) Csak gondolom, hogy ha így nézem a makrót, akkor a kör alsó része a szegmens.
Azért nincs jelölve a front, mert azt te látod ha a cső a kezedben van, hogy az 1 láb milyen pozicióban van a fronthoz képest. Nyilván úgy kell fordítanod a cső lábnyomát.
Tessék, jelöltem az elejét.
Ez a top/ felső nézete a csőnek.
Értem. Na ez egyértelmű. Az előző makró nem volt ilyen egyértelmű. Ráadásul az előző makró bottom / alulnézetes volt, ehhez az új makróhoz képest.
Adatlapod van ehhez a csőhöz? Esetleg azt feltehetnéd, hogy mi is lássuk.
Szándékosan vannak a lábak egy kicsit elforgatva függőleges-vizszintes viszonyításhoz képest?
A mellékelt csőről lehet szó?
Közben megcsináltam a makrót magam. Bizony, el van forgatva a függőleges iránytól 5 fokkal. Összesen 330 fokon van elosztva a 12 pin. 11X30fok
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2022
Nem értem az 5 fokos elforgatást.
Mellékeltem egy részben méretezett pontos ábrát, amin a szögeket feltüntettem. A 11x30° + 30° az éppen egy teljes kör, tehát ez egy óralap kiosztás, csak 15 fokkal elforgatva. Szerintem ilyet is rajzoltál (lusta voltam ellenőrizni), de a szövegben 5°-ot írsz. Hol értelmezed az 5°-os elforgatást?
Bocsánat. Hülyeséget írtam. 15fok, nem 5 fok. A mellékelt képen a függőleges piros vonaltól jobbra-balra 15 fokkal van elforgatva a kiosztás.
A mellékletet nem tudom feltenni, mindig elabortálja.
De a 15° már nekem is stimmel.
Nekem régebben még fenn volt a gépemen, aztán egyszer csak simán eltünt. És valójában nem ez az egyetlen ilyen programom.
Mi van itt kérem?
Vajon miért kellett a cécó előtte ?
Szia!
Köszönöm! Már sok nyákot csináltam nem ez lenne az első. Eddig még nem küldtem sehova gyártásra, vasalós módszerrel készültek el, meg sok egyéb technikával. A rétegek megvannak. A leadáshoz elengedhetetlen dolgokat kérdeztem. Sikerült is elküldeni, nagyon felhasználóbarát az oldal. (JLCPCB) Köszönöm a segítségeteket! Üdv: Gábor
A lényeget Niedziela mondta. Én csak arra tereltem némi figyelmet, hogy csak jó tervből lehet jó panelt gyártatni.
Szia!
Így van. Még van hova fejlődni de azt hiszem első próbának ez is megteszi. Üdv: Gábor
Gondoltam van valakinek egy jó makrója. Ha nekem van egy jó makróm, én is szívesen megosztom. Te is ezt tetted, a szívességet, a gesztust természetesen nagyon köszönöm. De sajnos a makró nem volt olyan jó, ezért megrajzoltam. DE! az általad feltöltött makró sokat segített a rajzolásban. (a második makród). Tudom: sült galamb. No de én is adok sült galambot.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2022
Nem ismerem a csöveknél szokásos lábkiosztás megadási módját, de ha hasonló a félvezetőknél megszokottal, akkor itt van egy átfordítás. A félvezetők tokozását mindig felülnézetből adják meg.
Megpróbálom ma ismét csatolni a tegnap lemaradt mellékletet, amin látszik a "megadott" lábkiosztás. Ehhez képest a makród függőleges tengelyre tükrözött. Legcélszerűbb lenne a cső birtokában eldönteni melyik körüljárási irány a helyes.
Az eredeti adatlapból nem derül ki egyáltalán, hogy milyen nézet sajnos.Utálom, az ilyet, hogy ha alapvető adatok hiányoznak az adatlapból... Igen, függőleges tengelyre tükrözött, mert amit küldött nekem niedziela fórumtárs, elvileg a tükrözött rajz a beültetés felőli nézet. Ebből arra következtetek, hogy az eredeti adatlapban alulnézetben adták meg a lábkiosztást.
Egyébként nincs semmi bizonytalanság ha kezedben a cső, csak rá kell nézni
9. láb a rács, 8. láb a fűtés.
Nem láttam erre való utalást abban a pdf-ben, amit én találtam, ezért hoztam szóba. Természetesen ha alulnézet, akkor hibátlan a tükrözés.
A cső jó mert átlátszik, a félvezetőknél sem törvényszerű a felső nézet,"régebbi" alkatrészek adatlapjaiban még találkozhatsz alsó nézettel.
Annyit segítsetek már légyszives, hogy az IV-22 adatlap hogyan értelmezi a lábkiosztást? Beültetés felől (felülről/szemből nézve a csövet), vagy alulnézet (cső lábak felől nézve)?
Köszönöm.
alulról
Még pár cső
Lerajzoltam néhány Fischer hűtőbordát magamnak. Ha valakinek szüksége lenne rá, töltse le.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |