Fórum témák
» Több friss téma |
Huu, nem tudom, mert végül is ugy tudok használni majdnem mindent ahogy leírtam, csak zavaró, meg van egy két játék amit sehogysem enged megnyitni, vagy telepíteni Csak nem tudom, mit tegyek, mert ujratelepíteni még nem akarom az Xp-t.
Vírust meg nem talált semmi, ugyhogy azt kizártam. De Köszi, hogy ilyen gyorsan írtál! Remélem tud majd valaki segíteni, hát ha vissza lehet állítani!
üdv!
Valószínúleg nem arról van szó, hogy minden a notepad.exe -ére van trásítva? Ezért nyílik meg minden azzal! Ezt magától gép nem csinálja csak vírus! ( tapasztalat, nem nállam történt az eset és a tröténet hosszú ezért most nem írom LE. Meg aztán meg nem az oldal témájához tartozik )
Spybot,Ad-Adware, Nod-nem találtak semmit, csak ezért mondtam, hogy nem számítok vírusra! Bár már mondták hogy az csinállja!
Tudsz valami tanácsot adni, hogy valahogy vissza tudjam állítani? Hogy mit kellene csinálnom? Köszi!
Csinálj másik felhasználói fiókot. Ha úgy se megy akkor windows reinstall. Kb. fél óra alatt újra lehet telepíteni és utánna minden menni fog rajta. Elösször írj ki minden fontos adatot majd próbáld meg telepítő cd-ről frissíteni a win-t, ha úgy se jó akkor format c:
Majd el felejtettem, próbáld meg: Start/minden program/kellékek/rendszerezközök/rendszer-visszaállítás.
A fiók készítés biztos bejönne, de sajna nem tudom megnyitni ebböl kifolyólag!
A Rendszervisszaállítás az megoldhatja, de változtat valamit más dolgokon? Kell lementenem valamit? Eddigi segítségeteket is Nagyon Köszönöm!
Ments el mindent!
Reinstal windows!!!
Segítségeteket kérem egy "parajelenség" megoldásához.
Bekapcsolás után a Windows " A win előzőleg nem töltődött be....." kezdetű üzenetet ad. Bármelyik opciót választva néhány másodperc múlva fekete képernyővel lefagy. Van ilyen nem gond, és itt jön a "parajelenség" Próbálom újratelepíteni, a telepítő felteszi a kérdést: Javitó konzol, Telepítés Bármelyiket választom a válasz " Nincs a rendszerben merevlemez!". Próbálom hdd-ről ami ugye a telepítő szerint nincs, indul, és lásd mint fent! (Probáltam több kölcson telepítőlemezzel ua. mint eredetivel.) Hdd-ki, másik gépen vírus és egyéb kergetés semmi erdmény, tiszta. ( Sikerült lementeni az adatok nagyobbrészét.) Másik HDD gépbe be minden ok! Mi lehet a baj, a vasak egyszerűen megutálták egymást? Jó jó, de 2 év után?
Üdv
Próbálj egy olyat hogy kiveszed az alaplapból az elemet,igy csinálsz egy biosz törlést,utána hátha sikerül
ha sata vinyóról van szó, akkor a scsi és raid eszközök telepítése dolgoknál telepítsd fel a drivert. ekkor elvileg látni fogja már a vinyót a telepítő is.
kiveszed az alaplapból az elemet ÉS kihúzod a tápot atx lapról van szó nagy valószínűség szerint...
Légyszíves fejtsd ki bővebben! A telepítő a különbözö drivereket felteszi, és csak utána kérdez a telepítésre. Hogyan tudok előbb telepíteni drivert? Hol találok? (Gyárilag telepített win csak egy helyreállító lemez van ami a wint szeretné telepíteni - mint látszik sikertelenül Bios látja lemezt és a beállításai is változatlanok mióta megvan)
mit fejtsek ki bővebben ezen?
elindítod a telepítőt (arról a cd-ről bootolsz) amikor látod alul fut valami szöveg, hogy ez meg az előkészítése, egyszer csak megjelenik ott a "más gyártótól származó scsi, vagy raid illesztők telepítése F6", na akkor kell megnyomni az F6 billentyűt, és saját drivert felrakni. ezután a telepítő már azt fogja használni, hogy lássa a sata vinyókat. (ui.: a telepítő egy minimum driverkészlettel van felszerelve, amiben pl. az alaplapot sata vezérlője nagy valószínűséggel nincs benne)
bbb: oldman-mint a neve is mondja, mint a hozzászólásaibol is látom- még a csöves korszakban ismeri ki magát.
Tehát a merevlemezeden milyen adatcsatlakozó van? Széles fehér adatkábel, valami 80-40 drótal, vagy egy keskeny ~1cmes élénkpiros vagy narancssárga, és nem látni kívülről a drótokat. Az előbbi a PATA (Paralel-ATA) vagy csak ATA, még az utóbbi a SATA (Serial-ATA). Ha ezt megírod könnyebben segíthetünk. bbb kolléga az utóbbira, SATAra gondolt. Üdv. Tóbi
nekem az a problémám a számítógéppel hogy néha megfagy a számítógép , de úgy hogy 10 másodpercre kifagy minden és utána meg visszajön mintha semmi baja se lenne
msn en ha nem vezsem észre hogy kifagy a gép és közben írok azt közben nem mutatja a monitor demikor visszaugrik a kép meg megjavul a gép akkor oylan mintha semi se történt volna a géppel amikor kifagy közben a hang is megáll és nyög a hangfal majd 1szer lefilmezem hogy mivan a géppel csak azt elég nehéz mert nem mindig van iylen baja... remélem tudtok segíteni
persze, már elég sokszor volt újrarakva
amikor megvettük a gépet, visszavittük a boltba, újrarakták és ugyanúgy csinálta azt amit most , és őkse tudták mi a probléma
Szép kis bolt lehet.. rakj fel egy hard disk sentinelt, meg futtass memtestet, hátha lesz valami. Nekem utoljára akkor volt ilyen, mikor a sokadik maxtor vinyóm kezdte felmondani a szolgálatot végleg. HD sentinel meg rámszólt, hogy hamarosan leáll a vinyó, és tényleg
ez a probléma már akkor is megvolt amikor megvettük a gépet már az első nap ezt csinálta...
Hát, figyelj ez garanciális probléma mindenképpen.. ha ők nem tudják megcsinálni, ki kell cseréltetni az egész gépet velük.
Akkor rakd fel a progikat, amiket mondtam.
felraktam a hard disk sentielt, aztírja a progi hogy semmi baja a vinyómnak , pöpec kis progi...
Kösz, valóban nem most jöttem de azért a tranzisztorokat ic -ket kb. Z80-ig még ismerem!
Eddig a PC sem okozott problémát ez most érdekes baleset, ugyanis az alaplapi driverek között sem találtam telepítendő sata drivert (MSI PM8m3-V VIA chipset) amit telepíthetnék mint egyéb gyártótól származó meghajtót! (A megbolondult HDD valóban sata. Nekem úgy tűnik ez adta meg magát de másik sata híján nem tudom kipróbálni.) A PC neves fehér magyar gyártó terméke, még elvileg garanciális. Szervíz nyitvatartás - érdeklődjön telefonon vagy e-mailben. Telefont nem veszik fel e-mailt 5-en olvasták 1 eldobta olvasatlanul. Válasz nincs! MS => Mivel OEM forduljak a gyártóhoz és itt a kígyó a saját farkába harapott. Egyébként én linuxot használok, A gép a gyereké, mert az iskolában csak MS programokat használnak és munkákat is csak MS rendszeren készültet fogadnak el!!!
Szevasztok! Minap eladtam 20ezerért, ami egy MSI neo v2 alaplapot és egy Celeron D336 2,8Ghz -es procit.
Még mellé kaptam egy USB 2.0 x2 +1 es kártyát egy Creative Sound Blaster hangkártyát, egy MSI KT3 Ultra2 alaplapot, és egy AMD 1600+ os procit, hűtővel. Namost az alaplap nagyon szörnyű állapotban volt, állandóan fagyott, felfedeztem, hogy 6db LOW ESR 6,3V 1000µF kondi kinyilt, ebből kettő fel volt puffadva. Ezeket ki is cseréltem, mert még volt annyi, de nemtudom hogy honnét lehet szerezni ilyen LOW ESR elektrolitkondenzátorokat. Amúgy az összeset cserélni akarnám. Már azzal, hogy ezeket kicseréltem, azonnal megszünt az összes baja. A másik problémám az, hogy az alaplapi hangkártya nem szól. A BIOS -ban engedélyeztem, fel is van telepítve, kezelni tudja a windows, nem is ír hibát, és tudja használni az aktív keverőeszközt. Tehát működik, csak süket. Van az alaplapon egy JAUDIO1 SW, azok bekonfigurálva helyesen. Szerintetek mi okozhatja a problémát?
Üdv!
A gépem továbbra is fagy, habár a tanácsotokat követve kicseréltem a memóriát egy DDR400as 512MBosra. A gép gyorsabb, de továbbra is fagy másolás közben. A D meghajtó lemezellenőrzésénél is fagy. A C-t végigellenőrzi és nem talál hibát. Gondolom akkor a vinyó a hibás. Egy másik HDval fagyás nélkül tudok másolni. A kérdés az lenne, hogy helyre lehet-e hozni a vinyómat, vagy vegyek másikat?
Idézet: „nemtudom hogy honnét lehet szerezni ilyen LOW ESR elektrolitkondenzátorokat.” Lomex vagy HQ-Video. Idézet: „A másik problémám az, hogy az alaplapi hangkártya nem szól... Működik, csak süket.” Talán megúszhatod egyszerűen. Kimeneti kondenzátorok állapotát kéne leellenőrizni, esetleg egyből cserélni. Néha kis pici SMD-tantált szoktak ebbe a pozícióba rakni... |
Bejelentkezés
Hirdetés |