Fórum témák
» Több friss téma |
Okoskodásod ellenére is megoldottam, és még kábelt sem kellett csereberélnem, ennyit erről...
Nekiállok nem használt melléképületbe 230-at kiépíteni, nyilván... Első körben én is a balunra gondoltam, csak ott meg a másik véglettől féltem, hogy nem lesz jó a kép a távolság miatt. Lényegtelen, felhúztam a tápot és kész. Tanultam is közben, ilyenhez nem 12 hanem 15V-os tápot kell venni és nem lesz gond vele.
Elment a kép 700méternyit utp-n, ballunnal!! Előtte a koaxon volt még 2 jelerősítő...
Egy 4 kamerás WiFi monitor rendszer központi egysége bedobta a törülközöt, és a jo szokás szerint a gyárto nem tud ujat küldeni. Mit lehetne a müködö HD kamerákkal kezdeni?
Venni hozzá egy rögzítőt vagy eladni.
Elöbb azonban fel kell épiteni a kacsolatot a 4 kamerával. Pont ez az egység hiányzik. Az SSD megvan és müködik.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2022
Ha wifi kamerák akkor wifi routerrel tudsz csatlakozni hozzájuk. Majd ehhez a routerhez csatlakozol rögzítővel kábelen.
Ha ez egy szett volt, akkor előfordulhat, hogy az NVR szolgáltatott a kameráknak WiFi hálózatot, s akkor el is felejtheti az egészet, mert átállítani nem lehet (találkoztam ilyen szettel, szerencsére azokat a kamerákat legalább vezetékes hálózatra is lehetett kötni, de a kamerák beállításai között a wifis részt nem lehetett elérni, az be volt nekik égetve).
Én azt javaslom, hogy legyen szétszedve a kamera és ha lehet, kerüljön rá OpenIPC. Én egy mostanában kicserélésre kerülő kamerán fogok kísérletet tenni ezzel a szoftverrel.
Nem látni a WIFI hálozatban most a kamerákat. A valamikori központ ugylátszik megszolitotta öket, anélkül “hallgatnak”. Ha jol emlékszem egy jo hosszu kodal vette fel a kamerákat a listába ( vagy be kellett irni a kamerák sorozatszámát, és csak azután kereste a központ a kamerákat - már nem emlékszem, vagy 3 éve szereltem az anyosnál). Talán még megtalálom a gépkönyvet, jo nagy szivás volt már akkor is a beszerelése. A kamerák az 5G sávban mentek, ami marha érzékeny.
Csak a központ volt láthato a routeren ( az meg nem megy). A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2022
Nem volt még dolgom ilyen szettben kapható kamerákkal, nem lehet hogy csak az ip tartományát kellene meg találni? (192.168.0.1,192.168.1.1,192.168.4.1 stb.?) Illetve a kamerák milyen néven keresik a wifi hálózatot (SSID)
Mármint az 5GHz-es Wifi sávon kommunikáltak?
Ha a jó hosszú kód UID kód volt akkor azok valószínűleg p2p kamerák.
Ez a OpenIPC engem is érdekelne!
Van pár filléres (kb 6000Ft volt) IP kamerám aminek "lejárt" a gyártói támogatása, így app segítségével sem tudok rájuk nézni! Rögzítővel meg nem tudtam összeegyeztetni...még. Az a kérdés, hogy lehet feltölteni az OS-t....
Ha az IP-t eltalálod, akkor is szoktak még zaklatni jelszóval, vagy egy annak birtokában generált kóddal nézegethetők online.
A kamerához tartozó felhasználónevet és jelszót természetesen tudni kell.
Igen, ami még egy tisztességes téglafalon sem megy át.
A korábbi szintén WiFi (2,4 GHz), de csak SD kamerarendszer szo nélkül müködött külsö kamerákkal, és belsö kommunikácios rendszerrel, rögzitövel, söt UHF modulatorral. Amikor azt HD kamerákra cseréltem (2019), képtelen voltam a házon belül helyet találni a központi egységre, ahol minden kamerát látott, igy az kikerült a garázsba, ott ment tönkre. Most meg egy WIFI monitorral ( müszer) nem látni semilyen WiFi jelet a kamerakbol, amig a központ müködött, akkor mind a 4 kamera láthato volt. Azt le is mentettem, mert a gyártonak kellett bizonyitani, hogy milyen gyenge a kamerak WiFi teljesitménye. ( igy nem is sajnálom, hogy tönkre ment, mert messze nem voltam elégedett a teljesitménnyel.)
Azt sajnos nem tudni, a kamerákhoz nincs semilyen hozzáférés. Csak egy nyomogomb a szinkronizáláshoz.
Első lépés szétszedni a kamerát és megnézni milyen IC van benne. Nekem ami az asztalomon van otthon két panelom (mindkettő rég gallyra ment, csak még nem dobtam ki őket), azokon HiSilicon vezérlő van, s mindkettő rajta van a támogatott vezérlők listáján.
Második lépésként jön, hogy az OpenIPC lapján megnézed a telepítési utasításokat ![]() Ezen kívül egy tftp szervert kell indítani (ajánlom erre a tftpd programot, nagyon egyszerű és jó), amiből a fájlokat eléri. Ha eljutok odáig (előbb még a diplomamunkám írom szakmérnökire), akkor majd felrakom a honlapomra is az eredményt.
Ilyenkor mi van? A keresési adatot adtam hozzá. Imou kamera.
Sziasztok!
Szeretnék egy IP kamerát felszerelni a pincénkbe. Még nem volt dolgom eddig ilyennel, nem ismerem a jelenlegi lehetőségeket. Milyen megbízható, jól kezelhető olcsó kamerát javasoltok? Kéne bele SD kártya opció, amire rögzít ha mozgást lát. Jól lásson a sötétben. Számítógépről el lehessen érni WiFi kapcsolattal, és megnézni a rögzített képeket, videókat, vagy valós időben az éppen látott képet.
Boros- vagy szenes-pince?
![]() A pincében a WiFi router jele mennyire erős? ...mert, ha gyengécske, akkor az gond lehet. A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2023
Melyiket szeretnéd wifire kötni, a kamerát, vagy a számítógépet?
Pincében inkább gondolkozz el a vezetékes megoldáson, de legalább ellenőrizd milyen ott a jel, mielőtt nekilátsz bármit is felrakni.
A kamerát. Gyakorlatilag csak egy béléstestes födém van a router, meg a kamera között, és légvonalban 3-4m a távolság.
De van egy régebbi routerem, ha azt access point-ként konfigurálom akkor azt közvetlen mellé tudom tenni.
Attól nem lesz erősebb a jel. Ha azt mondod, hogy ahova tenni akarod, ott a telefonod kap normális wifi jelet, akkor nyugodtan rakj oda kamerát. Kb. mindegyik jól fog látni a sötétben, a legolcsóbb cucc is. Az SD kártyás történet már más kérdés, ha csak mozgásra rögzít, akkor talán nem megy benne gallyra a kártya.
Pl. akár ez is jó lehet: ali
Úgy gondoltam, hogy csak mozgásra rögzítene, és nem kell videó, csak állóképek sorozata, úgy
másodpercenként, vagy ritkábban. Gondolom ez a legtöbb kameránál megoldható. A térerőt majd megnézem telefonnal.
Egyszerű megfigyelő kamera: 12V bemenet és kompozit video kimenet. Emeletre (tetőtér beépítés) kellene valahogyan feljuttatni a kábeleket (video+tápfesz = 4 ér) viszont belülről tömör szigetelés mindenhol a tető a födémnél, kívülről pedig deszkázva lett az eresz alatt, így ott nem lehet kábelt átvezetni. A cél az, hogy a tápegység is az emeleten legyen, ne csak a monitor valamint az egész házat nem szeretném megkerülni a kábellel.
Így látatlanban mit javasoltok? ![]()
"Látatlan" a "vezeték nélküli" adat(kép)átvitel is...persze a kamerához a tápot az esetben is el kell juttatni (persze, ha süti a nap...akkor másképpen is megoldható).
De a távolság és az RF sugarakat akadályozó objektumok is "jáccanak"... Meg van a WiFi, de ehhez jó térerő szükséges a kameránál(is).
Idézet: A kamerából egy RCA-ra konvertált BNC csatlakozón keresztül analóg kompozit video jel jön ki.„De a távolság és az RF sugarakat akadályozó objektumok is "jáccanak"... Meg van a WiFi, de ehhez jó térerő szükséges a kameránál(is).” A vezeték nélküli video továbbító moduloktól ‒ mint pl. ez ‒ kissé tartok, mert manapság már sok a zavar a környezetben (pl. WiFi), ami a képet meg átviteli távolságot csúnyán ronthatja, plusz az átvitelnek egy vastag plafon+födém+padló szerkezeten is át kellene jutnia. Szerinted? Idézet: Sajnos nem jó napelemmel (ha erre gondolsz), mert ha befelhősödik vagy lemegy a nap, akkor használhatatlanná válna az egész...„persze a kamerához a tápot az esetben is el kell juttatni (persze, ha süti a nap...akkor másképpen is megoldható).” 12V hálózati tápegységgel táplálom, a kamerához már csak 4 eres telefonkábel megy oda jelenleg, ami odaviszi a tápfeszt meg elhozza onnan a képet. A problémát a kábel tetőtér beépítésbe való feljuttatása jelenti. | Holnap majd megkérdezem a tetőtér beépítésen dolgozó villanyszerelőt is, hogy esetleg van-e valami javaslata.
Idézet: „kamerához már csak 4 eres telefonkábel megy oda jelenleg, ami odaviszi a tápfeszt meg elhozza onnan a képet.” A legrosszabb kábelválasztás! Végleges verzióba ajánlanék egy Cat6 kábelt! Egyrészt több az ér, másrészt vastagabb a vezető a Cat5nél. Ezen át lehet küldeni egy rendes infrás kamera tápigényét is! Illetve Utp ballunnal elmegy 1 érpáron a kamerajel, később meg az IP kamerának is jó lesz. A nyomvonalat meg neked kell kitalálni, mert mi még az épületet sem láttuk! ![]()
Még egy pont a cat6 kábelnek. Én is azt használtam egy kamera beépítésnél.
Nem tudom menynire szabályos de nem lehetséges behúzni a villany mellé? Vagy az már zavart generálna? |
Bejelentkezés
Hirdetés |