Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ha nem fizetsz ápr. 12 után nem tudsz belépni a citromailbe. Úgy független, hogy nem tudsz majd ha kell jelszót változtatni, vagy aktiválni valamit, értesítést kapni stb.. Be tudsz majd lépni az adott weboldalra. De rizikós. Meg kellene változtatni pl. blog. hu beregisztrált email címet, persze ha lehet.
Volt rá példa. Eg közeli városban egy fontos ember nyomására kitiltották a teherautókat a legszélesebb, legjárhatóbb (amúgy alig 1 km-nyi) útról. Hivatkozási alap is volt -az országos főút valóban a kisváros KÖZEPÉN vezet... De már másként van újra -újra a normálison járunk.
Nem tudom nálatok, mi a helyzet, de az én citromomra annyi spam jött az elmúlt napokban, hogy alig győzőm törölgetni.
Oké, -de hát nem is kívánok okvetlen belépni a citromail-be. A problémám csak az, hogy már nem is tudok. Így a (egész máshová szóló) regisztrációm, mondhatni, tagságom elvesztését vetítettem előre.
(Merthát lópicigáspárcitromailponthu nem tudja megváltoztatni bagaméricitromailponthu regisztrációját. Csak akkor tudná, ha citromailes lenne. De már nem tud belépni -mert több hónapja nem lépett be a citromail-be. A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2023
Soha nem voltam az összeesküvéselméletek híve. Csakhát előfizettem a nejemnek a UPCDirect-re (ami most DirectOne). Rohadtul nem megy semmi, például az M1, M2, Duna...
Megy a foci (m4) meg néhány töltelék. A nejem barátnőjénél a Sorozat+ is megy. Mintha személyreszabott lenne. Működik a Tvonki?
Szintén. 100+ szemét, az eddigi havi 3-4 ellenében. Komolyan nem is tudok másra gondolni, mint hogy most gőzerővel nekiestek spammelni ezeket a címeket, hátha a laikus, de most váltani kényszerülő felhasználók bedőlnek..
Nem is tudom -nem szép búcsú.
Pláne, ha fizetőssé kívánnak válni. Azt most hogyan, ha (most éppen) elriasztanak mindenféle spam-el? Rossz promó, hacsak nem az elriasztás a lényeg. (Tudni nem tudom, oly rég léptem be, hogy már nem is tudok, tehát nem tapasztalom)
Nem szép. A "legalja" spammek jöttek. Lehet kiadták a címeket vagy nem tudom...
Ja, hogy a xyz.hu-n? Oké, megpróbálhatom -bár attól tartok, a citromail-es címemre fogják küldeni a megerősítést
![]() Mert sem alternatív emailt, sem telefonszamot nem adtam meg. A telefonszámot akkoriban nem is forszírozták. A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2023
Azt az új címre küldik szerintem. Mert ott van értelme.
De próbáld ki. A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2023
Egyrést:
Jól keresztbeírtem a válaszodnak. De attól még értem, és köszönöm. Másrészt: Eltűnt az a hozzászólásod, amire válaszoltam. Így kutyafüle, hiszen: én ugyan tudom, értem, de aki olvassa, az csak pislog -mire is mondta ezt Sanyi?
Azt még hozzátenném: bizonyos okok miatt megváltotattam a Facebook jelszót. Csakhát elfelejtettem, mert ritkán lépek be. Riadtan kérzem újat -természetesen a megadott citromail-re küldték. Az az egy szerencsém volt, hogy a Messenger-ől (amit soha nem kapcsoltam még ki) meg tudtam adni a telefonszámom, így mégis fenn tudtam tartaniba Facebook-omat is (nem finnyázni. Ha néha használom, jó).
De ez a bloghu-n (mostmár leírtam) nem tud működni -nincs bloghumessenger
Igen, mert utána gondolva nem mindig működhet.
Például most megpróbáltam a HESTORE regisztrációmban változtatni email címet, de nem lehet, nincs a beállítások között ilyen opció. És ők minden vásárláskor a regisztrált mail címre küldenek mindent, visszaigazolást, rendelés állapotát, stb. Írtam az ügyfélszolgálatnak ez ügyben, mert az szerintem alapvető igény lehet, hogy az ember az email címét változtatni tudja, anélkül, hogy emiatt új regisztrációt kellene csinálni. Kíváncsi vagyok a válaszukra.
Az elektrotanyán simán meg tudtam változtatni. Ott a profil nem az email cím, hanem egy nicknév, az email csak egy kapcsolattartási opció.
No, a legrövidebb kerülőút
![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2023
Most például a főnixweb regisztrációmban ( ez a 16.ker egészségügyi szolgáltató felülete. ) megváltoztattam a profilhoz tartozó mail címet. Az új címre küldtek egy ellenőrző kódot, amit beírtam, és simán átváltott az új email címre.
Köszi, hogy írtad a HESTORE-t , mert nekem is citromos a regisztrációm.
![]()
Most megváltoztattam az aliexpresszen is. Ott először küldtek a citromail címre egy kódot, azt beírtam, majd az új email címet, és arra is küldtek egy kódot, azt beírva már az új email címem lett a bejelentkező nevem. És működött.
Tehát az a legjobb, ha még az előtt változtatunk email címet azokon a helyeken, ahol az email cím az account név, mielőtt törlődne. kb még két hét. Volt másik lehetőség is, az alibaba admin felülete, ha már nem él a régi email cím, de az gondolom bonyolultabb lenne.
Megszámoltam, már csak 32 helyen kell email címet módosítanom.
![]()
Belegondolva, én is sok helyen használom a citromos címet. Még azt hiszem 2006 környékén regisztráltam be magamat. Egy pár helyen már megváltoztattam én is, de azért nem kell annyit, mint neked.
![]() Ide a HE-re is citromos az email címem, de itt azért szerencsére könnyen meglehet változtatni. ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2023
No, megcsináltam. Tényleg egyszerűbb, mint gondoltam, köszönöm, hogy felbiztattál.
Mondjuk, nem vagyok benne (még) biztos, hogy sikerült teljesen kilépni. De ez már az én üldözési mániám legyen. (Attól, hogy skizofréniám van, még nem biztos, hogy nem üldöznek....) A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2023
Idő híján csak a várig jutottunk el. Valamikor 2 óra után indultunk haza. Majd ha lesz autó akkor másabb lesz mint vidékről ingázni tömeg közlekedéssel.
A FB fiókot (meg igazából mindent) amúgy is erősen ajánlott frissíteni egy aktív e-mail címmel, mert hiába tudod fejből a jelszót, és hiába működik egy inaktív mail-lel is az oda belépés, komoly biztonsági rést hagy, aki ilyet használ. Persze az új modellben a citromail-nél nem tudom, hogy lesz a regisztráció - lesz-e pl. valami ingyenes pár napos időszak -, de alapvetően a fióklopások egyik egyszerű módjára nyújt ez lehetőséget a rosszakaróknak.
Ha ugyanis van egy FB profilod évek óta nem használt, törlődött e-mail címmel, semmibe nem telik valakinek újra létrehozni azt az e-mail címet, kérni rá egy jelszó-emlékeztetőt, gyorsan megváltoztatni, és onnantól kezdve búcsút mondhatsz a fiókodnak. OFF az OFF-ban: magam sem fikáznám, bár kettős a véleményem róla. Egyfelől ha hagyja magát az ember, nagyon időrabló és addiktív tud lenni. Ráadásul az eredeti funkciójára (azaz közösségi események szervezése, élmények megosztása baráti körben) totál alkalmatlanná vált, mióta rászabadították a töménytelen hirdetést, médiatartalmat, és a hírfolyam-algoritmust is ezek előrehozására áthangolták. (A baráti kenutúra szervezésre létrehozott eseményről teljesen ad-hoc küld értesítéseket, bezzeg az 5 éve belájkolt zenekar 200 km-re levő koncertjéről, mint "téged esetleg érdeklő esemény", na arról stabilan.) Másfelől szakmai és hobbi fórumként bizonyos csoportok igencsak hasznosak. Azt soha máshol nem tudtam volna megoldani pl., hogy tavaly elmentem egy rokonomhoz, ahol előkerült egy Technics CD-lejátszó, kipróbáltuk, működik, be is kötné akkor már az erősítőjére, csak hát hogy néz ki, hogy az ajtóborító műanyag elem hiányzik róla. Lefotóztam a készüléket látható típusszámmal, és kiírtam két old-hifi csoportba, hogy ehhez keresném a hiányzó borítást. Szombat este fél 10-kor. Vasárnap reggel 9-kor házhoz hoztak egyet egy tábla csokiért. Egy 30 éve gyártott készülékhez. A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2023
Milyen megoldást/fúrót keressek 52 centis fal átfúráshoz? 5 rétegű csövet akarok átvinni rajta. Ütve fúró (nem ipari) gépem van.
Miből van a fal? A megfelelő méretű kőfúrót (fémhez köszörülve) megtoldod egy elég hosszú rúddal (csővel, csappal vagy forrasztva, hegesztve). És nem ütve fúrod, csak, ha muszáj. Vályogot viszi a betonvas is, kilapítva, csak sűrűn kell reszelni.
Vegyes fal van bár a saroknál azt hiszem téglát fogtam az elő fúrásnál.
Akkor pláne ne ütve fúrd, mert meglazul(hat).
És érdemes megszokni a táblát, mert addig ott lesz, amíg el nem lopják, vagy el nem porlad. Van olyan hely, ahol már legalább 8 éve ott van, nem tudom mennyi idővel előtte tették ki, én akkor költöztem a környékére. Ha megint változik a forgalmi rend, akkor nem tudom mi lesz, kitesznek mellé még egyet?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |