Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Csak én olvastam el amit írt a kérdező ?
Vagy ez kandi kamera ? A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2023
Nem volt egyértelmű , ha azt írja hogy egy 6 os ban készült tervet szeretne 5 ben megnyitni akkor lehet hogy nem ez lett volna a válasz ...Éppen egy órája húzták ki a bölcsességfogam lehet hogy megindult az elbutulás ezért nem értettem meg amit elég érthetetlen módon kérdezett ....Egyébként meg minek ?Ha megvan neki a 6 :
Idézet: ... „Próbáltam makróként elmenteni, és azt beemelni a régibe” A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2023
Alkotonak szántam, ő is el van érzéstelenítve
Sziasztok! Köszi az ötletelést, sajnos nincs megoldás továbbra sem. A 6-os verzió nekem nincs meg jogtisztán és az 5-öst (egész pontosan 5.1-et) szoktam meg, ezt szeretem használni. Meg tudom nyitni a lay6-ot is, de az 5-ösben szeretném tovább rajzolni. Nagy nyákról van szó, nem opció az újrarajzolás.
Mint azt Niedziela már említette, nincs visszafelé átjárhatóság.
Ha bármilyen formában rendelkezésre áll a 6-os verzió, akkor annak használata szinte azonos az 5-össel, ezért nincs értelme a régit erőltetni. Az újdonságokat legfeljebb nem használod ha nem akarod.
Ami a 6-ban van plusz, az csak jót tesz a használónak.
Segítséget kérnék, talán a Sprint-layoutnak volt ilyen potméter és skála szerkesztő programja,de nem biztos, esetleg tudja valaki mire gondolok?
Olyan egyszerü program mint a paint.
Szerintem megtudsz birkózni 6 angol szóval te is.
Sziasztok, hogyan tudok két SP6-ban készült PCB-t egy lapra tenni, hogy egy lapon legyenek nyomtatáskor, vasalások technikához, ne 2 lapra kelljen nyomtatni.
Szia! Az egyik tervezetet mindenestől - kijelölöd - mentsd le a makros-ba és onnét hozzá tudod ragasztani a másikhoz...
Köszönöm, de jó, így már jó lesz
Sziasztok! Akinek eredeti verziója van annak mutatnék egy scriptet amivel tetszőleges szövegstílust, kép beszúrást, autoroutot, qrkód beszúrást makro importálást kicad/easycadból,lekerekített forszemeket, vezetősáv ívlekerekítést stb lehet megcsinálni egyszerűen. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2023
Sziasztok!
Hogyan tudom az S1 alkatrész körvonalakat át helyezni az O felíratok közé? Köszönöm. Üdv: Koczur
Szia!
1: Ha mákod van akkor, C2 letilt (C2 feliratra katt ilyenkor eltünnek a forrpadok) ezután jobbklikk a körvonalra split group, ekkor az alkatrész "széteseik" és kijelölsz mindent amit át akarsz tenni az O-ra set to layer, c2 engedélyez, minden kijelöl, build group. 2: Körbe rajzolod 3 leteszel még 1 ugyanolyan alkatrészt, és azt teszed az O rétegre a set layerrel .
Azt is érdemes lehet mérlegelni, van-e értelme az O jelű (OUTLINA/körvonal kontúrt leíró) rétegre tenni azt a feliratot, aminek a felirati rétegen van a helye.
Szia!
Köszönöm a gyors választ. Sikerült. Jó éjszakát. Üdv:Koczur
Panelizálni szeretnék, de megakadtam a témában. A board 17mm x 20mm ezt szeretném copy paste módszerrel kihozni 100x100-ba. A probléma ott kezdődik, hogy tele gnd van és némi cutout area túllóg így beillesztéskor minden egyes kis panelkát tologatni kell, hogy a helyére kerüljön mert nem engedi oda tenni ahová szeretném. Nincs erre valami egyszerűbb módszer?
nem biztos, hogy jól értem de én úgy csinálnám, hogy a másoladó dolgokat összelakatolnám és simán a ×2 ikonnal másolnám.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2023
Ebben a programban ennyi a megoldás.
Nyomtatásnál lehet csak sokszorositást választani ha jól emlékszem.
A linkre kattintva milyen telepítőt kell letölteni? Én valami ilyesmit látok:
Köszönöm.
A képen látható hová kell klikkelni. Utána meg a sprintFont_v1.5.2.rar -ra.
Megtaláltam. Kicsomagolom, de pontosan hová? Szabadon választott könyvtárba? Mert a program files - layout6 könyvtárba nem engedi.
Amit Te tettél fel képet oda visszamész, és lapozol lefelé, ott van, hogy hogy kell használni képekkel. Szerintem mindegy hová tömöríted ki mert be kell tallózni.
Én azt értem, elovastam a szöveget, megnéztem a képeket is. De a Layout programban nekem az extras menüben nem jelennek meg az al menük.
Mi a verzió száma a progidnak? Mert v6.0 2021 and newer version-al működik csak.
Akkor valószínűleg az a baj. Én amikor megjelent a 6, azonnal megvettem. De ez nem mostanában volt.
Ha megvetted akkor működik a frissítés. Én se mostanában vettem meg, és most a 2022.07.08 as verzióm van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |