Fórum témák
» Több friss téma |
Eredetileg is benne volt a hozzászólásodban a Windond chipek típusa vagy utólag írtad bele? Mert nem rémlik: akkor biztosra mentem volna, hogy mi a funkciója.
Rákötöttem , 1V rol indulva 8 V ig , úgy tünik nincs zárlat mert semi áramot nem vett fel, 8 voltnál a referencián 0,3 voltra emelkedett, tovább nem húztam , úgy tünik egyszerüen csak a silergy chipp ment el , lehet nincs további hiba, mindenképp rendelek párat Kinábol, potom pénz , és lássuk mi történik, max elszál még egy chipp ha valami gond van mégis valahol..
Hálás köszönet a segítségért majd még jelentkezem ha kicseréltem a chippet , hogy mi lett az eredmény . Üdv, Szabi
Napot!
A mellékletben látható két dióda azonosításában kérnék segítséget. A bal oldali elvileg normál vagy schottky dióda, a jobb oldali pedig TVS. Utóbbi zárlatos lett és vitte magával előbbit is az örök elektronmezőkre.
8V az soknak tűnik nekem nagyon... Mert ha ott .3V, akkor ez 16V lenne, ami kizárt. Szerintem 3 vagy 5V kéne ez legyen, max 12V, de majd kiderül.
MSP3V3-M3/89A talán, de ha HDD, akkor csak rakd át egy random donorról a 3V védelmet.
3.3 V-os biztosan nem lehet, mert 24 V-os ágon van. Ez egy összetetteb gép vezérlője, pontosabban CPU kártyájának fogadója (Bővebben: Link).
Ha más nem lesz, labortápról adok neki feszültséget és a fogyasztáshoz méretezem a soros diódát, TVS-t meg veszek valamilyet. Amiért a TVS érdekes, az a névleges 24 V, mert az inkább 30 V (24 VAC egyenirányítva).
A TVS itt (XZ-t keresd ki): Bővebben: Link
A másikat nem tudom leolvasni. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2023
Ettől féltem. 26.7 - 29.5 V. Kiscserkész tervezők nem voltak képesek normális DC 24 V-os tápegységet rakni a rendszerbe, hanem a másra is használt 24 VAC-t egyszerűen egyenirányították, raktak rá egy kondenzátort és tették is fel akezüket. Nem csoda, ha a névleges 24 V-os TVS dobott egy hátast az egyik bekapcsolásnál, ráadásul sorozatgyártott masina... No mindegy, majd megbeszélem tulajjal, mi legyen.
Köszi a segítséget! Kis dióda nem érdekes annyira, majd lemérem a kártya fogyasztását és ahhoz választok valamit.
Aliexpressről vett buck tápmodullal próbáltad már bestabilizálni?
https://www.aliexpress.com/item/1005005643579541.html
Kizárt dolog, hogy ilyet beépítek a masinába, attól kicsit többe kerül az egész szerkezet.
Vagy egy TCL 060-124 DC, vagy egy 400 / 24 V hálózati tápegység. Majd a tualjdonos eldönti.
Oké, csak egy ötlet volt.
De azért a trafó + Graetz + Zener megoldás sem betonbiztos, mint az ábra mutatja.
NIncs zener a tápegységben, csak trafó, egyenirányító és kondnezátor.
Májfolt (my fault): TVS-t akartam írni, csak Zener lett belőle (és igen, az sem a tápban van).
Üdvözlök mindenkit!
Kérdésem lenne ezek mihez való alkatrészek, vagy milyen alkatrészek. Köszönöm a segítséget.
TV/video hangkeverő, 500 kHz-es oszcillátor és keverő. Mindegy hogy 5.5, vagy 6.5 MHz-es jelet kap, 6 MHz lesz belőle.
TA8710S. Másra is jó, rádióamatőröknek nagy kincs lehet...
Ilyen tippjeim voltak e kettőre, de azért megkérdeztem.
Talán az "underspeed"-et felismeri valaki, hogy mihez való. Az utolsó kép(ek) a nagy talány.
Hello!
Azt látom rajta, hogy van egy triac, egy optotriac, egy LM324 és egy stabi a nyákon..
Lehet mondjuk egy LC szűrő. A bemenete a tekercs azzal a gubanccal, kimenete a tekercs és a kondenzátor közös pontja az elcsípett tömör vezetékcsonkkal, a test pedig a közös pont, ami le van csavarozva a fém sasszira.
Mindkét alkatrész hozzáférhető, LCM műszereddel meg tudod mérni az értéküket, és így a határfrekvencia számolható. Találkozón/börzén elő lehet kapni a zsebből, és a meghökkent áldozattól meg lehet kérdezni hogy: "Na ez mi?"
"Underspeed": radar / lézer detektor az autó elejére?
Sziasztok!
Ez milyen alkatrész? B1(esetleg 81) jelölés van rajt, a NYÁK beültetési rajz TS-el jelöli. Szakadás vizsgálat során nem vezeti az áramot, pedig a polaritást is felcseréltem, illetve az ellenállás mérés során is Mohm körül mutat csak értéket. A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2023
ts az transient suppressor pl, annak szakadás a jó értéke.
Az üres NYÁK szerintem ez a forrasztóállomás lesz:
Forrasztóállomás
Köszönöm, hogy előkerested. Aki ilyet akar csinálni, fenheti a fogát rá.
Nem volt nehéz, életem első az iskolai tanműhelyben fusiban gyártott áramköre volt. Elrontottam a tükrözést, így az összes félvezető a forrasztási oldal felől lett beültetve. Évekig használtam egy Solomon klón pákával. Sajnos egy figyelmetlenség áldozata lett, beleforrasztottam egy feszültség alatt lévő áramkörbe.
Tudja valaki a napelemekhez vehető kötődoboznak van e olyan változata, amibe nem a kábelt kell bekötni, hanem az MC4 -es solar csatlakozó van beintegrálva? Magyarán, hogy nem egy lengőaljzatot kell beletenni, hanem direkt a csatlakozó van a dobozban.
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2023
Estét, új kérdés. Ma jött meg ez a PIR szenzoros napelemes lámpa. Mint látható, a 8 lábú SMD IC jelöletlen, de még a PIR szenzor is. Mi lehet az IC és az Y1 jelzésű háromlábú alkatrész?
Kis segítség, az IC 1 lába a pozitív tápfesz, a 8 pedig a test. Az Y1 az valami dióda vagy tranzisztor lehet gondolom én, azon keresztül jön be a napelemről a plusz. Amiért kérdem, kellene egy kis hack. Ez a készülék a kijárati ajtó mellett lesz kb 2 méterre, ahol jó helyen lesz. Viszont az utcai kiskapu messze van, és ki fog esni az érzékelési zónából. Tehát arra gondoltam, a kiskapura teszek egy mikrokapcsolót, és nyitással fogja kiváltani a lámpa felkapcsolását. azaz be kellene kötnöm egy mikrokapcsolót ami zárással (vagy bontással) ad a készüléknek egy indító impulzust. Úgy terveztem, hogy a PIR szenzor két megfelelő lábát áthidalom a mikrokapcsoló záró érintkezőjével, tehát ha a kiskapu nyílik, a mikrokapcsoló kontaktus zárja a PIR szenzor két lábát. Ui.: A nyomógomb az csak az üzemmódot választja (van belőle három), azt kivezetni nem jó megoldás. A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2023
Gondolom valami hasonló PIR érzékelő lehet benn:
Bővebben: Link Ez alapján már ki lehet totózni, hogy hogyan lehetne leszimulálni a kapcsolóval... |
Bejelentkezés
Hirdetés |