Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
A baj az, hogy annyira nem tudod folyékonnyá tenni az anyagot, hogy az magátol a gravitácio hatàsára átfollyon az alig 2 mm-es lyukon. Azaz valamilyen szerkezettel, eljárással át kell nyomnod a vastag masszát a lyukon.
Az világos, az extruder az olyan lenne, mint az "igazi", tehát abban lenne csiga..
Próbálkozz be egy késes turmixgéppel, az hátha feldarabolja.
Ezen már én is gondolkodtam, de vajon amellett hogy képes-e az aprításra, mennyi lehet az élettartama egy ilyen késes apritónak? Nem fogyasztja el a pengét gyorsan a pla?
A baj az, hogy a PLA nagyon gyorsan olvadni kezd, azaz a turmixgép elöbb széttöri a darabokat, majd azok egyszerüen összeragadnak. ( tegnap csak 2 menetet kellett vágnom egy nyomtatott alkatrészbe és a menetvágo is beleragadt az anyagba, pedig nagyon lassan forgott a furo.)
Lehet, hogy nagyon le kellene hüteni az anyagot és ugy darabolni. Talán egy lassubb ( pl kukoricamorzsolo) szerkezettel könnyebb lenne, mint a gyors turmix géppel.
A Youtube-on elég sok hasznos videót találsz. Ennek a fickónak a videói nagyon ötletesek. 7,21-nél egy ötletes daráló.
Fogalmam nincs, csak elmélkedtem. Ha nagyon melegedne az anyag darálás közben, nem szükséges folyamatosan járatni a mixert, lehet beiktatni szüneteket. Talán érdemesebb több kis adagban darálni, mint egyből sokkal kezdeni. A kisebb adagot talán hamarabb bedarálja, addig is kevesebb a hőtermelődés. Végső esetben a nyersanyagot akár még le is fagyaszthatod egy zacskóban.
Ki kell tapasztalni, kísérletezni mi a megoldás, vagy, hogy egyáltalán járható e ez az agymenésem... A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2023
Lehet, hogy jégkockákkal keverve lehetne turmixelni. Utánna a vizet kiönteni és marad a szétdarabolt PLA.
Gondoltam én is rá, viszont a nedvesedés miatt nem írtam. De akár azzal is be lehet próbálkozni.
Megszáritani nem lehet gond.
Hja, a Tőlük látott extruder adta az ötletet nekem.
És ilyesmi daráló szettről írtam...
Ez lenne jó nekem is, de 60 ezer forint? Pár gurigát el kell addig még rontanom mire visszajön az ára
Ha csak ez a baj, akár az új tekercseket is beledobálhatod.
Talán csinálhatnánk egy csoportot, összedobnánk a pénzt rá, és lenne közös...
Bár ehhez még mindig kellene egy extruder is, de ott a csiga a bazi drága; a többi mondjuk nem nagy kunszt.
Az ötlet teszik, de mivel nagyon sokan BP-en laknak, adja magát hogy ott legyen a bázispont. Egy szatyor darálnivalót eljuttatni oda, aztán meg onnan vissza nem hiszem hogy anyagilag megérné. Speciel kecskeméti vagyok, de Miskolc, Szeged, Veszprém is érintett lehet akár. Ha ezt a logisztikát meg tudjuk oldani, akkor nekem nagyon tetszik!
Valahol láttam, a csiga kiszuperált ütvefúró szár volt. 20-30 mm-es jó is lenne.
szerintem egy gerndafúró hatékonyabb lenne.
Idézet: „Meg Békéscsaba” Természetesen kiragadott példák voltak a teljesség igénye nélkül
Igen, sokan ebből csinálják. Ám a fent említett 2 holland testvér bebizonyította, hogy ahogy olvad a műanyag, egyre jobban tömöríteni kell, másképp levegős lesz vagy lukas, meggyengül. Látványosan ki is dobták ezt fúrót, és gyári csigára cserélték marha gyorsan...
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2023
Én is itt látom a legnagyobb gondot. Az extruderbe az anyagot meglehetösen folyamatosan kell nyomni ( jo lenne egyenletes nyomással ) ami a darabokra törött maradékkal szinte lehetetlen. Jobb lenne az anyagot a csiga után egy nagyobb térben egységes masszává olvasztani majd innen pl egy dugattyuval egyenletesen nyomni az extruderbe.
A baj az, hogy a törmelék ha meg is olvad ott egy levegöholyag keletkezik ami nem tud elpukkanii igy a levegö buborékot fogja az extruderbe nyomni ami ráadásul rugalmasságot visz az anyagba. A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2023
A gyári csigák ezért kúposak, így ez már kiforrott megoldás. A filamentet egy optikai szenzor méri, és szabályozza a csiga motorjának sebességét.
Hja itt meg ez a csiga a drága, mert tudják, hogy szinte minden más van a suftniban...
És, ha kijött a levegő, akkor még ott van a pára, annak a "beépülését" is meg kellene akadályozni.
Ez a téma lehet, hogy lassan megérne egy saját topicot, mert bár 3d nyomtatással kapcsolatos, de mégis kicsit más téma...
Extrúder csigának jó lehet a vasúti sinek talpfába rögzítéséhez használt csavar. Fejrészt a menetig levágva és a másik végére egy rúd hozzáhegesztve. (Ha jól emlékszem nemcsak a szabad keresztmetszet, de az emelkedés is válozik.)
10-es húsdaráló tengelye?
Bővebben: Link
Egy hete vettem egy Artillery Sidewinder X2 3D nyomtatót.
Ma sikerült időt szánnom az üzembe helyezésre. Nyomtattam egy 2d-s baglyot. Állati jó. Nagyon megérte a pénzét. A duplájából sem raktam volna össze a fiókból. Csak ajánlani tudom.
Az ötlet jó. Átmérő-hossz-menetemelkedés miatt szerintem kicsi nyomást lehet elérni, de lehet -tévedek.
Helló! Annak a bagolynak a "programját" oda tudnád adni?
Itt van egy elnagyolt rajz a csigáról és a házról. Szerintem ezt a csigát nem nehéz megcsinálni akár még esztergagép nélkül is . 12-es rozsdamentes köracélból köszörű vagy flex "forgácsolással" egyszerű facsapágyas váz. Menetes orsó+ anya az előtoláshoz és megfelelő áttétel a munkadarab és az előtolás között (lánc,fogaskerék, bordás szíj). ( Nem lőnek vele nyulat, a tükörsima felület és a keresztmetszet csökkentés a kritikus pont szerintem.) Hirdetésből ollóztam de a kép alapján kereshető is.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |