Fórum témák
» Több friss téma |
Valaki legyen szíves pár szóval helyretenni :
A telefon Ez a Wifi hálózat nem ad internet-hozzáférést üzenete a router és a telefon közti kommunikáció akadályoztatásának a következménye ? - egy ma divatos wifis kamerával "játszadoztunk". Kamera állapot-led szerint csatlakozik (a wifire*), a telefonom mobilnetről offline-nak látja ... Telefonom a helyi wifire csatlakoztatva ( egy hálózatban van a kamerával ) látja - tökéletesen kommunikál vele, mozgatja stb ... Ekkor tűnt fel a telefon fenti üzenete , ami rendszeresen elő előjön, ha erre a hálózatra csatlakozom. Jeleztem a hibabejelentőnek, a következő fincsi választ kaptam : Tájékoztatjuk, hogy a Szolgáltató nem vállal felelősséget a kihelyezett ONT eszközök WIFI jelerősségére, térerejére, elérhető sávszélességére, mivel ezeknek minőségét, és lakásokon belüli használhatóságát sok tényező befolyásolhatja. * A szolgáltató Hu**i ONT eszközére ... Egyébként a telefon 6-7 wifi hálózatot "lát" ezen kívül közepes, vagy gyenge jelerősséggel ...
Nem mindegy, hogy a kamera AP (access point) vagy kliens beállításban üzemel. Ha a AP-ra van állítva, akkor közvetlenül kapcsolódsz rá a telefonoddal, ha kliensre van állítva, akkor routerre kapcsolódik és úgy akárhonnan is elérhető a saját applikációjával.
A "ma divatos" helyett inkább a kamerád pontos típusát kellene leírni !
Köszi !
kadarist : AP módban üzemeléshez szükséges "élő", netcsatlakozást nyújtó wifi kapcsolat (amit nem a telefon oszt) ? uniman : Egy xi*mi jószág, összes azonosítója egy QR kód az alján. (Ajándék volt : nesze, hátha tudsz vele valamit kezdeni) A Fő problémám : a telefon "Ez a Wifi hálózat nem ad internet-hozzáférést" vagy a laptop "Nincs internet" pár 10 másodpercekre bevillanó üzenete nálam az "éterben" levő hiba, vagy a szolgáltatónál van valami ?
Azért egy Xiaomi Smart kamera is azonosítható a netes képek segítségével (pl. C200)...meg aztán a QR kód bizonyára egy applikációra mutatott, melynek van neve.
Csak sejtem, hogy a telefonba beírtad telepítés közben a kamera wifi jelének a jelszavát. Arról akarhat a telefonod netezni...na persze az app nevének ismerete nélkül kár találgatni.
AP módban csak a telefonod kell, meg a kamera. Ha a reset gombját hosszan nyomva indítod újra a kamerát, akkor AP-módba kerül a legtöbb wifis IP-kamera. Tehát ilyenkor a kamera az AP és a telefonod csatlakozik hozzá. Célszerűbb a másik üzemmódját használni a távoli elérés miatt.
Így utólagos kérdés: visszagondolva az lehetett esetleg ,hogy mikor laptopon beléptem a router beállításba akkor mindezt nem kábelen keresztül csináltam?
Az teljesen mindegy, hogyan lépsz be a router setupba... A beállítások el vannak mentve benne. Hónapok múlva kiveszem a szekrényből és használom.
Persze nálam vannak szabályok, a modemet kikapcsolom, és először a wifi router kap tápot, később pedig a modem ..
Bocs Fiúk ! Úgy látom kár volt említenem a kamerát.
Tehát : Ha a szolgáltató ONT eszközére csatlakozva kapok "Ez a Wifi hálózat nem ad internet-hozzáférést" üzenetet, akkor nálam, vagy a szolgáltatónál van hiba ?
Asztali gép indításakor néha bevillan a nincs kapcsolat üzenet, de azonkívül nem tapasztalok kimaradást ...
A telefonos is csak most tűnt fel, mert itthon nem netezek telefonról ...
Biztosan nem állítgatott senki semmit a routeren? Valami tűzfal szabályon simán megbukhatsz. A helyi eszközök WIFI hálózatát én is volt hogy letiltottam a netről...Amiket én láttam szolgáltató routereket, azok a felhasználó által is bazirgálhatók voltak a ráragasztott cimke szerint belépve.
Tudomásom szerint nem lett hozzányúlva.
Egyébként jeleztem a szolgáltató felé, hogy valami nem stimmel. Ők : Idézet: „Ellenőriztük a kapcsolatát, eszközeinek paramétereit és rendszerünkben hibát nem állapítottunk meg. Szolgáltatói részről biztosított a megfelelő sebességű internet elérés. Eszközünk jelenleg is elérhető, van folyamatos csatlakozás, van adatforgalom is. Központi módon újra konfiguráltuk és újraindítottuk a szolgáltatói eszközt.” Egyenlőre úgy tűnk működik az eszköz ... Köszi a segítséget !
Sziasztok!
Egy tanyán ahol nincs hálózati kábel ,vettünk egy Mobil wifi routert :Bővebben: Link ,be is van üzemelve ,szépen lehet csatlakozni rá a mobillal ,laptoppal. A kérdésem az lenne hogy ezt hogyan lehet összehozni egy ilyesmivel: Bővebben: Link szeretnénk hogy egy kicsit távolabb is legyen wifi. Válaszokat köszönöm!
Köszi de ez jel továbbító. Erre gondoltam én is, viszont van egy meglévő router ,tehát hogy azzal össze lehetne e hozni?
Nyilván ha nem, akkor venni kell amit linkeltél.
Megvétel előtt kellett volna megkérdezni, mert ha van 230V, akkor van megoldás, nem csak ez..
A router már régebb óta meg van. Ja és van 230V
"Meglévő router" típusának megnevezése nélkül csak te derítheted ki, hogy alkalmas a célra..
Én annak a routernek a kezelésijét linkeltem, vagy szerettem volna, ami neked van.
Nem olvastam ugyan végig, de gondolom, ha végrehajtod, ami ott írva van, akkor lesz egy eszközöd, ami WIFI -n keresztül kapcsolódik a netedhez. Mondjuk a "szappantartónak" (a szolgáltató üzletében hívták így, amit vettem) ennek van valamekkora hatótávolsága. Mondjuk 10 méter. A routered ettől 10 méterre leteszed, és annak is van mondjuk 10 méter hatótávolsága, akkor 20 méterről tudsz netezni. Plusz, ha jól láttam, kábelen keresztül is tudsz csatlakozni a routeredhez. Ez meg ugye akár milyen vastag falon átmehet. Azt nem is figyeltem, hogy a router menüje magyar -e, de a kezelési segíthet. Nekem persze egy sokkal olcsóbb eszközöm van. A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2024
Sziasztok!
A Xiaomi sim-es Router alját ha le pattintom, ott van kettő darab csatlakozó, gondolom antenna meghosszabbítására. Ennek mi a neve ,hogyan kell kérni? SMA aljzat toldó kábel ? Ha igen találtam gondolom ez lenne kábel ennek a végére még kellene egy antenna is? Köszönöm a válaszokat!
Annak nézz utána, hogy wlan vagy wwan antenna csatlakozò.
Kábel végére valòban nem árt egy antenna.
Sziasztok!
Eddig nem írtam mert nem volt kéznél a router. El néztem mert nem Xiaomi Ilyen Huawei router És ezt írja benne "External Antenna One external LTE antenna ports (SMA), allowing users to purchase antennas"
Akkor a csati sem az "alján" van...
De minek oda kábel? Nincs elég erős 4G jel? A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2024
Nem - a hátán
A ház 3 szintes. Az egyik kamera a routertől kb 15M-re van ,de a másik az fönt lesz a kb 3-ik szint utca felől kapubejáró és így a routertől ez a második kamera is kb 15-20 M csak van ott vagy 2-3 fal útközben (Mindenképp először megpróbáljuk kábel nélkül, de több mint valószínű hogy nem fog odaérni a jel)
Te itt a WiFi jelről beszélsz...a 4G LTE antenna meg nem ahhoz való!
De lehet hozzá rendes, erős, külsőantennás WiFi router/jelhosszabítót kötni...
Akkor lehet szükség lesz egy repeater-re,
Vagy a router helyét kell változtatnod. Vagy kábelt húzol a kamerához.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor ezt jól benéztem, azt hittem az arra való akkor az lesz, ha nem megy el odáig a jel akkor kábel ,vagy repeater. Router elfelejti az egyik sávjátSziasztok! Van egy TP-LINK N600 kétsávos routerem. Két antenna, négy LAN port két USB port (USB-t nem használjuk). Már nem a legújabb széria, de sebességben nincs vele semmi gond. Az utóbbi hónapokban olyat produkál, hogy az egyik sávot "elfelejti". Kb. heti gyakorisággal. Ilyenkor egy áramtalanítás után helyre jön, vagy akár úgyis, hogy a működő sávon bemegyek a router menürendszerébe és elindítok egy reboot-ot. Már megnéztem a tápját (12V 1.5A) megterheltem, de nem ejti be a feszültséget, szét is szedtem, nincs-e elkó kifolyva, felpúposodva, de minden a legnagyobb rendben van. Valami ötlet? Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |