Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   140 / 140
(#) diablo válasza diablo hozzászólására (») Jún 27, 2024 /
 
Megint megmértem a magnetront miután "üzemelt" pár másodpercet és megint testzárlatos (két tekercset levágva is). Holnap megmérem ismét, lehet megint "jó" lesz.
Akkor ennyit a magnetronról, "kuka"...
Már csak az a kérdés maradt, hogy milyen típusra lehet cserélni. Ennek OM75S a típusa, lehet pl. cserélni OM75P-re? Ilyet hirdet most valaki aprón.
(#) Gafly válasza diablo hozzászólására (») Jún 27, 2024 /
 
Idézet:
„megint testzárlatos (két tekercset levágva is).”

A magnetron, vagy az átvezető kondenzátor?
(#) diablo válasza Gafly hozzászólására (») Jún 27, 2024 /
 
A magnetron, a csatlakozó jó. Tegnap tízszer is megmértem és nem volt zárlatos. Ezek szerint az első mérés jó volt. Nem tudom milyen folyamat játszódott le benne egy nap alatt, hogy utána szakadást mérjek a kivezetés és test között.
(#) uniman válasza diablo hozzászólására (») Jún 27, 2024 /
 
A P meg az S között lehet eltérés a mechanikus kialakításban, azaz nem biztos, hogy jó helyette.
Főleg, ha a pontos számát nem írod le, az OM75S-ből is van többféle, pl.: ...S(31), ...S(10).
(#) Ge Lee válasza diablo hozzászólására (») Jún 27, 2024 /
 
Erősen zúgni akkor szokott ha rossz a magnetron. Teljesen mindegy, hogy milyet teszel be helyette, az a lényeg hogy fizikailag a felfogatása (általában két féle van) passzoljon mert különben nem fogod tudni beletenni. Mondjuk én ekecseltem már egyik félét a másikba mert épp olyan magnetronom volt itthon, kellett hozzá 4db nagy méretű alátét ami a helyén tartotta, azóta is úgy van. Illetve még az antennája magassága sem mindegy, vannak olyanok amiknek fél centivel magasabb antennájuk van és az nem biztos hogy bemegy az adott helyre.
(#) diablo válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 27, 2024 /
 
Köszi, akkor majd ezekre figyelni fogok.
(#) gyulank hozzászólása Júl 1, 2024 /
 
Hogy lehet megállapítani, hogy a magnetron rossz, vagy a csatlakozója? Min mit kéne mérni? Tegnap menet közben egyszercsak égett műanyag szagot éreztem, azóta nem melegít.
(#) Ge Lee válasza gyulank hozzászólására (») Júl 1, 2024 /
 
Úgy, hogy a magnetronba 2 szál drót megy, azokat onnan lehúzod, és ha a csatlakozó bármelyikén (A vagy B pont) zárlatot mérsz a fém ház felé akkor a csatlakozó a rossz, cserélni kell. Ha nem, akkor meg a magnetront. Magnetronból felesleges újat venni, szokott itt az apróban is lenni olcsón használt, az is el fog menni nagy valószínűséggel még sok évet.

csati.jpg
    
(#) gyulank válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 1, 2024 /
 
AB zárlat, de házzal nem mérhető semmi. De nem tudom mi lehetett az olvadt műanyag. Lehet, hogy nem a magnetron romlott el? Annak a nagy fehér valaminek milyen ellenállásúnak kéne lennie ami a trafó és a kondenzátor közt van? 160k ha lehúzom a kondiról. 5kV 800mA biztosíték.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2024
(#) huggybear hozzászólása Júl 2, 2024 /
 
Sziasztok!

Szüleimnek van egy meglehetősen régi mikrója, mely az elmondásuk szerint nem melegít. Szétszedtem, de nem látok különösebb problémát. Mi lehet a gond? Olvastam olyat, hogy biztosíték vagy magnetron. Tudom ezeket otthon vizsgálni? Köszönöm! G.
(#) Imi68 válasza huggybear hozzászólására (») Júl 2, 2024 /
 
Szia! Kicsit bővebben az információval,ha lehet. Bár gondolom elindul,világít,forgatja a tányért,csak nem melegít. A transzformátor mellett a rózsaszín tokban lévő nagyfeszültségű biztosítékot ellenőrizd nem-e szakadt.
(#) huggybear válasza Imi68 hozzászólására (») Júl 3, 2024 /
 
Szia!

Bocsánat, igen, indul, forog, nem vilagit, mert az izzó már régen kiment és most már nem is melegít. Megnéztem, nem látok benne szakadást. Köszi! G.
(#) Imi68 válasza huggybear hozzászólására (») Júl 3, 2024 /
 
Szia! Tehát a rózsaszín tokban lévő biztosíték multiméterrel mérve jónak bizonyult? Ha az átvezet tehát jó, akkor mivel ez a készülék digitális vezérlésü a transzformátort kapcsoló relé vagy a relét kapcsoló tranzisztor lehet hibás.Vagy egyszerüen magnetron hibás.Félve írom hogy a transzformátor primér az az 230V-os oldalán. kellene megmérni hogy meg van-e a 230 Volt. De műszer vagy tudás hiánya esetén bízd szakemberre.
(#) Gafly válasza Imi68 hozzászólására (») Júl 3, 2024 /
 
A diódát egyszerűen nem tudod mérni multiméterrel.
(#) huggybear válasza Imi68 hozzászólására (») Júl 3, 2024 /
 
Szia!

Megnéztem multiméterrel is, a biztosíték rendben van, nincs szakadás. A tobbit szívesen megnézném, de nem tudom hol kezdjek neki . G.
(#) Imi68 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 3, 2024 /
 
Szia! Nem is DMM-el szoktam mérni,a mikrosütő saját égőjével szoktam sorba kötni.
Következő: »»   140 / 140
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem