Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   213 / 214
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Aug 16, 2024 /

Gondolom nem a TNY274 kontroller tápfeszültségét adja, mert ahoz előbb működnie kell a trafónak. (amit nem tudna elindítani, ha nincs is tápfeszültsége.)
PL az szolgáltatja a Vdd-S tápfeszültségét, ami megy pl az IC902, IC909 be.
Azt még mindig nem értem, az IC901nek be kell először indítania a trafót, hogy be tudja állítani a kitöltési tényezőt az IC906 opton keresztül?
Tehát ha még hibás is, vagy nincs benne, egy pillanatra fel kellene ugrania a szekunder oldali feszültségnek?
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Aug 17, 2024 /

De, a TNY és az optó működéséhez szolgáltat feszültséget. A kontroller a PWM kontroller végfokkal, azaz a TNY, és a konkrét működéséről az adatlapjában olvashatsz.
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Aug 17, 2024 /

Olvasnám ha tudnám mit, és érteném.
(#) jdani válasza jdani hozzászólására (») Aug 17, 2024 /

Az egész működésében úgy látok értelmet, ha első bekapcsoláskor legalább egy impulzot ad a trafónak, hogy legalább a primer kört tudja táplálni a trafó 4-5 lábán, majd ugyanúgy ha már van valami feszültség a szekunder oldalon, akkor az IC906 opto ugyanúgy már tud jelet adni a TNYnak, hogy milyen freknevcián menjen a trafó. Ahogy írtam persze ehez az egészhez kell hogy menjen a trafó, amit a TNY kapcsol valahogy áram nélkül, amibe csak úgy látok értelmet ha előbb egy rövid pillanatra minden vezérlés és áram nélkül bekapcsol.
C912 mérek 5V feszültséget kB.
(#) img válasza Kraaken87 hozzászólására (») Aug 21, 2024 /

A véletlenszerű, színes, függőleges vonalak az sérült video adatot jelent, valószínűleg a CPU hülyült meg a firmware összeborulása miatt, amit a gyári visszaállítás rendbe hozott. Viszont a hibás ROM tartalom még mindig jelen lehet, ami miatt elállítódhatott a paraméterezés, a szervizmenüben le kellene ellenőrizni a beállított panel és T-CON típust, hogy megegyezik e a benne lévőkkel és a hibalistát (ERRORS).
(#) soos csaba hozzászólása Szept 26, 2024 /

Sziasztok!

Kaptam egy Samsung UE43AU7172U tévét aminek a main board-ja tönkre volt menve, ugyan is nem kapcsolt be a tévé (egyes pontokon nem voltak meg a feszültségek, és nem tudtam rá venni hogy el induljon).

Rendeltem az internetről egy hozzá való main board ot, igy most be kapcsol a tévé, és van kép is, csak a kép valamiért zöldes és vannak benne csikok is, valamint mint ha meg lenne nagyobbitva a kép is (zoom).

A main board neve: KANT_SU2E_AU7000 (BN9650990D).
A TV képernyőjének a neve: ST4251D01-B-2X-2

Az új panel az amelyik most hozzá van csatlakoztatva a tévéhez, mellékelek egy pár fotót a panelekről és a tévéről is.

A kérdés az volna hogy ki küszöbölhető ez a probléma vagy sem?, ha igen akkor hogyan lehetne meg oldani?

Arra tudok gondolni hogy a main board nem kontabilis a tévé képernyőjével.
(#) kadarist válasza soos csaba hozzászólására (») Szept 26, 2024 /

Szia!
Szervizmenüben be kell állítani a mostani LCD-hez. Lehet, hogy más méretű/típusú volt az eredeti.
(#) soos csaba válasza kadarist hozzászólására (») Szept 26, 2024 /

Szia kadarist!

Hogy tudok be menni a szerviz menübe?

A tévé szervizmanuáljában benne van a módszer.

Az a helyzet hogy nem lelem ennek a tévének a szerviz manuálját.
(#) img válasza soos csaba hozzászólására (») Szept 26, 2024 /

Szia!

Kikapcsolt állapotból:

Info
Menu
Mute
Power

Ha a hibás panelen lévő MCU hűtőbordára már nincs szükséged, akkor megvenném.

Próbáld ki ezeket a módszereket a belépéshez.
(#) soos csaba válasza img hozzászólására (») Szept 26, 2024 /

Szia!

Szivesen neked adom ingyen a hűtőbordát!
(#) soos csaba válasza kadarist hozzászólására (») Szept 26, 2024 / 1

A helyzet az hogy ennek a tévének ilyen a távirányitója mint ami a képen is látszik.

EZT a videót leltem ahol mutassa hogy melyik gombokat kell meg nyomni ahhoz hogy be tudjunk lépni a szerviz menübe MUTE > UP > DOWN > ENTER/OK csak az a helyzet hogy nekem nem akar működni!
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2024

Az általam küldött linkben van számgomb nélküli mód is, próbáld ki.
(#) img válasza soos csaba hozzászólására (») Szept 26, 2024 /

Köszönöm, rendes vagy! Folytassuk üzenetben.
(#) GARFIELD13 hozzászólása Szept 26, 2024 /

Sziasztok!
Valaki esetleg szedett már szét ilyen Samsung LT22B300EW/EN monitor/TV-t?
Az 5 db jelölt csavar kiszedése után hogyan kell a hátlapot óvatosan lepattintani vagy leszedni?
A felső rész nem igazán enged viszont szeretném sérülés nélkül szétbontani, hogy össze is lehessen majd rakni.
A táppanelhez kellene eljutni benne.
A segítséget előre is köszönöm.
Köszönettel
(#) szs válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Szept 26, 2024 /

Ahol a lába van, ott a takarólemez alatt lehet még két csavar.
És utána is lehet, hogy "meg kell késelni", azaz lapos fémdarabbal körbe kipattingatni a keretet.
Azert nevezem késelésnek, mert az ebédhez használatos rántotthusivágó kés vált be nekem
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2024
(#) soos csaba hozzászólása Szept 26, 2024 /

Sajnos továbra sem tudok be lépni a tévé szerviz menüjébe.
(#) FAZ1 válasza szs hozzászólására (») Okt 14, 2024 /

Jó (de inkább jobb) arra egy régi telefonkártya vagy bankkártya. Az nem annyira kemény mint a kés.
(#) uniman válasza FAZ1 hozzászólására (») Okt 14, 2024 /

...vagy még jobb ilyennel!
(#) img válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 14, 2024 /

Egy másik Samsung TV normál távirányítójával is megpróbáltad?
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2024
(#) soos csaba válasza img hozzászólására (») Okt 14, 2024 /

Szia img!

Igen meg próbáltam, de úgy sem működött, de amúgy is már lényegtelen a dolog mert már nincs nállam a tévé.
(#) img válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 14, 2024 /

Esetleg a jövőre nézve: IR Service Remote by Wolfgang Niemann
(#) soos csaba válasza img hozzászólására (») Okt 14, 2024 / 1

Köszönöm az infót!
(#) jdani hozzászólása Okt 16, 2024 /

sencor hang

Sziasztok. Egy TP.MS3663S.PB803 (amiről rajz nincs) egy CS3817BEO erősítő IC van. A Tv néma. Az erősítő 3-12 lábán van gyenge hang. csak épp valamiért nem erősíti fel.
PVCC 12V, 10R keresztül is megvan az AVCC.
Ez az 1es lábon lévo SD nem világos.
Ott 3,3V mérek. Azon valami digitális jelet ad, vagy csak olyasmi mint egy mute, ha pl gombot nyomok, vagy fülst dugok?
(#) img válasza jdani hozzászólására (») Okt 17, 2024 /

Az "SD" a "Source Detection" lehet, viszont a táblázatban 0.8 - 2V értékek szerepelnek hozzá.
(#) Csabi626 hozzászólása Okt 17, 2024 /

LED hiba

Sziasztok!
Hitachi 32HE1000 készülék egyszer csak elsötétült, mit ad Isten, egy hónappal az 5 éves garancia lejárta után.
Hamar kiderült, kiment egy LED, és mivel mind a 22 sorba van kötve, egyik sem világított. Kicseréltem azt az egyet egy másik típusból való hasonlóra, és néhány napig tökéletesen működött, utána kiment egy másik LED is, nem az amit utólag tettem bele, hanem egy másik eredeti.
Azt is megoldottam hasonlóképpen, de mostmár bekötöttem egy 10k-s ellenállást párhuzamosan a ledsorral, hogy ez lesöntöljön pár mA-t a ledekről, így kímélve őket. Megint ment pár napig, de megint elszállt.
Szerintetek ezek így ki vannak számolva, hogy ennyire pontosan adják meg magukat a gar. lejárta után, és ha rendelek bele egy új sort, az megint jó lesz évekig, vagy valami más gond lehet?
Ja, még annyi, hogy a sönt bekötése után mérve a ledsor 74V-ot kap ami így 3,3-3,4V ledenként, az elfogadható érték, vagy már túl sok?
(#) img válasza Csabi626 hozzászólására (») Okt 17, 2024 /

Szervusz!

"Hitachi 32HE1000 készülék egyszer csak elsötétült, mit ad Isten, egy hónappal az 5 éves garancia lejárta után."

Attól függ, hogy mennyit volt használva és mekkora fényerőn mert ha éjjel-nappal 100% brightness-el ment, akkor szép, ha eddig bírta.

Az egyformán gyártott és egyformán használt LED-ek általában nagyjából egyszerre is alszanak ki, ezért érdemes mindig egyben, az egész garnitúrát cserélni a TV-kben.

3.3V a LED-ek tápfeszültsége, a 3.4V már enyhe túlhajtás de még bele kell férnie.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2024
Következő: »»   213 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem