Fórum témák
» Több friss téma |
Attól tartok ez ennyit tud. Nem igen tudsz javítani rajta.
Zx7 140 javítás segítségSzevasztok! Egy inverteres Zx7-140-tipusu ívhegesztőpanelján a pozitív kivezető és a burkolat között van két különböző alkatrész, ami elégett.Ha valaki meg tudná mondani hogy milyen értéküek, nagyon megköszönném!
"Ez a hegesztőgép képes egyszerre több mint 30 amper áramerősséget biztosítani, és a feszültségét különféle szintekre állíthatjuk be"
Nem mintha értenék hozzá, csak így partszélről azt a 30A-t én keveslem ...
Az olcsó porbeles géppel sok örömét nem fogja találni a hegesztésben, nem csak a Parkside, de a többi "márkánál" sem. A LIDL-be visszaviheti és visszaadják a pénzt, ami javasolt.
Gorilla microflux 131SziasztokVan egy iweld gorilla microflux 131 hegesztőm aminek letestelt a panelja és az U1-es alkatrész tönkrement, amit típus hiányában én nem tudok beazonosítani. Tudna valaki segíteni?
Szia . Az az IC a segédtápot állította elő.
Próbának adhatsz tápot kb 12-15 voltot a pufferkondi lábaira bal oldalon a legnagyobb kondira. Polarításra figyeljél! Ha így elindul akkor érdemes lehet tovább javítani. Akkor a többi része nem sérült.
Rendben megpróbálom, ha úgy működik és csak egy IC kell bele akkor vajon milyen?
Bocs, de én inkább 230V és felett dolgozok
Még szükséges lesz néhány dolgot tenni:
Kitört 100kR- os ellenálást visszaforrasztani. Ellenőrízni az IC lábkiosztását a panelen. 5-ös láb GND, test 6-os láb: néhány ohmos ellenáláson keresztül a VT5 kapujáta 7-es láb: Pozitív tápfesz, ezt 2 irányból kapja az IC 1. az egyenirányított, pufferelt hálózati feszültslgről (310V) a 100kR-os ellenálásokon keresztül 2. az IC mellett lévő sárga trafó egyik tekercséről D19 vagy D20 egyenirányításával. Ha a lábkiosztás így oké, akkor mehet bele a 3843 smd |
Bejelentkezés
Hirdetés |