Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1386 / 1386
(#) kaqkk válasza elactrofan hozzászólására (») Pé, 6:53 /
 
Viszont a 12% vagy működik vagy nem és egy hónap múlva már bedöglött . Én viszont kínában gyártatok filléterkért kétoldalas furatgalvános forrmaszkos nyákot (természetesen pozíciófelirattal) 2-3 hét de azt az 5 dollárt nagyon megéri
A hozzászólás módosítva: Pé, 6:53
(#) Ge Lee válasza JZoli hozzászólására (») Pé, 9:54 /
 
Utoljára 30%-os peroxidot Pesten az Azúr-ban vettem de szerintem a megváltozott törvények miatt azt ma már hétköznapi embernek nem adnak.
Ha toner port vasalsz akkor a peroxid felejtős, én egyszer próbáltam ki, és ment a panel a kukába mert mindenhol alámart, az átvasalt por nem bírja a peroxid/sósav keveréket.
Tisztítás. Szinte mindent kipróbáltam, egyedül az jött be, hogy fizikailag semmiképpen nem bántom a rezet, tehát nem csiszolom, nem súrolom mert abból csak baj lesz. Fogok egy darab wc papírt, ráfordítom a sósavas flakont, azzal áttörlöm a panelt, nem csak a koszt szedi le róla hanem az oxidréteget is ami nagyon lényeges. Utána fogok még egy darab wc papírt arra az izopropil alkoholos flakont fordítom rá, és alaposan áttörlöm vele a panelt.
Maratni vaskloriddal maratok, nekem ez vált be, függetlenül attól ki mit mond. Ezt régen nagyon "egyszerű" volt beszerezni, azaz annyira mégsem, mert el kellett menni hozzá talán a Donauchem-hez személyesen de már nem emlékszem, 95Ft volt a 40%-os oldat literje, sok éve vettem, a 20 literes kanna még mindig több mint félig van, eláll bármeddig, nem romlik meg.
(#) morgo válasza elactrofan hozzászólására (») Pé, 10:26 1 /
 
Az, hogy te mit értesz, és mit nem, a te dolgod. Viszont a 12%-os peroxid nekem sem vált be, valami idétlen adalék miatt habzott, és csak folyamatos ecsetelgetés mellett működött valamennyire. Sok év után kénytelen voltam visszatérni a vaskloridhoz.
(#) elactrofan válasza Ge Lee hozzászólására (») Pé, 10:28 / 2
 
Idézet:
„Ha toner port vasalsz akkor a peroxid felejtős”

valamit nagyon elronthattál, évekig vasaltam a nyákot, műnyomó papírra nyomattam és sose mart alá szakadásom se volt. Szakadás vagy elmarás is akkor ha nem volt jó a vasalás.
Amig volt 35% peroxid sósav keverékkel marattam, most ha kell a 12% nekem bevált mondjon akárki akármit...
(#) KBal76 válasza Ge Lee hozzászólására (») Pé, 10:28 / 2
 
Én vaskloridot huszonpár éve nem használok, csak peroxidos-sósavas megoldással, és nem mart a toner alá, (legfeljebb kezdetben, amikor néha túltoltam az arányokat, és habzott a panel a savban).
(#) morgo válasza KBal76 hozzászólására (») Pé, 10:37 / 1
 
Nekem akkor volt "alámarás" ha hibás a vasalás/laminálás bármilyen okból. Akkor viszont a kíméletesnek nevezett nátriumperszulfát is alámar, meg a vasklorid is.
(#) rectamas hozzászólása Pé, 12:45 /
 

Laminálás, SENCOR SLA 211

Dry fóliához használ valaki SENCOR SLA 211 Laminálót vagy milyen most megvásárolható típust ajánltok?
A régebben ajánlott Tesco, Lidl típusokat nem találom.
Következő: »»   1386 / 1386
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem