Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Parkside akkuk javìtása

Témaindító: Pixi, idő: Nov 22, 2022
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 7
(#) Pixi válasza uniman hozzászólására (») Aug 24, 2024 /

Igen, sok bosch, makita, stb is tilt. Már azt is olvastam, hogy a mostani makiták már nem csak hibára tiltanak, hanem töltés/ciklus számokra is. Így el sem ér oda a pakk, hogy újra kelljen cellázni. Amúgy kezdenek terjedni a vízálló akkuk, amik full ki vannak öntve, így ott felejtős bármit is csinálni velük.
Igen, van alin PS BSM a két féle régi és az új smart akkukhoz is. De a smart sajnos nem passzol. A két kivezetést leszámítva minden rossz helyen van, még a pozícionáló furatok, és a csavar helyek is. A köztes cella pontokról meg már ne is beszéljünk! Ahhoz képest viszont arany áron adják! Eddig szinte az összes smart BMS-es PS akkut tudtam javítani a legalább 40-ből.
(#) hajdumihaly hozzászólása Aug 24, 2024 /

Sziasztok!

Olyan bajom van, hogy az 5V sehogy sem jön meg a teszt ponton, és ha felrakom a gépre nem csinál semmmit. Izzó próbával jól működik.

Köszi a segítséget.
(#) Pixi válasza hajdumihaly hozzászólására (») Aug 25, 2024 /

Szia,
Melyik BMS verzió, lenne róla fotód?
Izzó menni fog mindegyik X20V akkun, mert a fesz megszakítás nélkül megy ki, így ha nem PS gépet teszel rá, akkor azok működnek róla, csak túlmerítik, mert nincs ami letilt benne.
(#) hajdumihaly válasza Pixi hozzászólására (») Aug 25, 2024 /

Szia.

Itt a fotó.
(#) uniman válasza hajdumihaly hozzászólására (») Aug 26, 2024 /

Én szebbet mutatok (bár ez MK3):
(#) hajdumihaly válasza uniman hozzászólására (») Aug 26, 2024 / 1

"Ügyes vagy, ülj előre..." HOFI mondta... És mi a baj az enyémmel?! NYÁK szerint MK3 :O
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2024
(#) zosza18 válasza hajdumihaly hozzászólására (») Aug 26, 2024 /

uniman csak a kép minőségére értette, hogy jobban látszik minden alkatrész...
A HOFI-s idézet jó.
(#) Pixi válasza hajdumihaly hozzászólására (») Aug 26, 2024 / 1

Eddig több ilyen BSM esetén a Q4 Q5 cseréje után megjött az 5V. Amúgy ha jól működik az 5V, akkor ha az ujjaddal zárod az érintkezőket, akkor az is aktiválja az 5V-ot. Aminek kb 1 perc után kell lekapcsolni.
(#) Pixi válasza uniman hozzászólására (») Aug 26, 2024 /

Ezzel a verzióval még nem találkoztam!
(#) paleszka válasza Pixi hozzászólására (») Okt 8, 2024 /

Szia. Tudom régi hozzászólás, de a 10k az mit is takar? És hova kell kötni? Van 2db 4Ah akksim, amik töltőre dugva villogó zöld-piros ledet produkálnak. Cellák kimérve, mind rendben és mind 4v-ra feltöltve. Se töltő, se csavarozó nem fogadja el.
Köszönöm.
(#) Pixi válasza paleszka hozzászólására (») Okt 9, 2024 /

Szia,
A 10K a negatív és a középső láb közé kell gép oldalon, és akkor bármilyen akkuval indul. Akku oldalon nem csinál semmit! A BSM panelen kell legyen az IC körül egy teszt kör ami melltett 5V felirat szokott lenni. Ha az ujjaiddal összezárod az érintkezőket, akkor elvileg ott meg kell jelenjen az 5V, ami normál esetben kb 1 perc után lekapcsol. Ha nincs 5V, akkor nem megy a BMS chip, és ezért nem tölt, és nem megy vele gép.
Tegyél fel képet a BSM-ekről, és ha van matrica az akkun akkor azokról is.
(#) Sanyi74 hozzászólása Okt 29, 2024 /

PLG 20 A1

Sziasztok!
PLG 20 A1-es töltőt javított valaki?
A hiba jelenség a következő. Csatlakoztatom a hálózathoz a zöld led világít, eddig ok.
Egy akkut rátéve 3-4 másodpercig világít a piros, hogy tölti az akkut. Ezután kialszik a piros led, kb 1 másodpercre.
Kb 1 tized másodpercre felvillan a zöld led, a piros 3-4 másodpercig világít mintha rendesen üzemelne.
Első körben arra gondoltam, hogy kiszáradtak az elkók. kicseréltem a 47 mikró 400V, és az 1000 mikró 25V-os kondikat, de semmit nem változott.
Köszi
(#) erbe válasza Sanyi74 hozzászólására (») Okt 30, 2024 /

Cseréld ki az akkut!
(#) Sanyi74 válasza erbe hozzászólására (») Okt 30, 2024 /

4 akkuval próbáltam....
És az akkuk jók....
Következő: »»   7 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem