Fórum témák
» Több friss téma |
Igazad lesz, de nem láttam rajta mást, hacsak a 112DM nem utal a 12 V-ra. Mindenesetre most nem találok sehol 12 V-t
Talán “Loncos” rajza ad egy kis útmutatót
...vagyis mégsem: Bővebben: Link
Miele szárítógép panel javításKedves Fórumtársak,van egy Miele szárítógépem, se kép, se hang, nem reagál semmire. A vezérlőpanelon nem látható égés vagy bármilyen rendellenesség, és nekem körülbelül eddig tartott a tudásom. Nem tud valaki panel javításhoz (megbízható) szerelőt ajánlani, aki esetleg még rá is ér? Köszönöm szépen, ha bárkinek van tippje.
Szia!
Az mit jelent, hogy nem reagál semmire? A bekapcsolást sem jelzi, vagy, csak a program nem indul? Ha már a hálózatra való csatlakozást követően sem reagál, nem lehet bekapcsolni, akkor az nem vezérlőpanel hiba lesz, hanem nagy valószínűség szerint már feszültséget sem kap a gép. Először azt kell ellenőrizni.
Szia,
hálózatra kötéskor a bekapcsoló gomb megnyomására nem csinál semmit. (Akkor szokott egy relé kattanni és a kijelző feléled). Áram a gép hátulján levő csatlakozóig eljut, azt megnéztem fázisceruzával, de hogy utána hova tűnik a delej, azt már nem tudom.
Elvileg lehetne még a bekapcsoló gomb is hibás, de az csak egy sima érintkezőkapcsoló, nem arretál - csak megnyomod és visszamegy a helyére, mint egy csengőgomb.
Szia!
Típust miért nem írsz! Ha régebbi akkor a bekapcs gomb alatt van egy bizti. Ha az ok akkor ajtózár.... De az összes MIELE ben benne van a kapcsolási rajz összehajtogatva.
Elnézést kérek, valóban ezzel kellett volna kezdenem. Miele PT 5137, 2012-es gyártási év. Kapcsolási rajzot nem találtam, szerintem azt lenyúlták már egy korábbi szerelés alkalmával.
A biztosítékot szívesen megnézem, ha kapok egy kis segítséget, hol keressem. Az ajtózár is tud ilyet okozni, hogy totális halál?
Van rajta akármilyen jelző fény? Az világít?
Whirlpool 60410Üdv Mindenkinek. Segítséget szeretnék kérni egy whirlpool mosógép vezérlővel kapcsolatban. A motor komutátorát felszabályoztam szénkeféklet cseréltem. Lugszivatyút ki cseréltem újra. Az lnk IC kicserélem 306-ra. Most az NTC írja hibának.Jó volna ha valaki tudna egy pár képpel segíteni a vezérlő csatlakozóival kapcsolatban mit hova kell csatlakoztatni. A segítséget előre is köszönöm szépen.
Semmilyen fény nem világít, sötét az egész.
A kapcsoló gomb alatt szokott bizti lenni de, hogy ennek konkrétan van e azt fejből nem tudom.
Szerintem ezt egy fázis ceruzával nem fogod tudni megjavitani, legalább egy multiméter kéne hozzá. Ha meg semmi nem világít akkor többrétű hiba is lehet bizti, táp, vez. panel. ajtózár ha nem működik attól még kéne hogy a kijelzőn valami világítson
Természetesen akad multiméter is, inkább a képzettségemben vannak lukak :- ).
Biztosítékot keressem a bekapcsoló gomb környékén, vettem (ha ebben van). A tápot hol keressem? Az nem a vezérlőlapok egyikén van rajta? A vezérlőpanelen nem láttam eldurrant alkatrészt, persze ez nem jelent sokat.
ezt nem tudom nem vagyok mosógépszerelő, nem is ismerem a készüléket.
"Áram a gép hátulján levő csatlakozóig eljut, azt megnéztem fázisceruzával, de hogy utána hova tűnik a delej, azt már nem tudom."
Ha a "csatlakozóig" eljut, akkor azt is ellenőrizd, hogy onnan tovább jut-e. Az onnan elmenő vezetékeknek a másik végén is ellenőrizd a feszültséget. Ha ott már nincs feszültség, akkor valamelyik vezeték szakadt. Viszont, ne fáziskeresővel ellenőrizz, hanem voltmérővel. Ugyanis, fáziskeresővel csak azt tudod ellenőrizni, hogy van fázis, vagy nincs. Viszont, azt nem, hogy a másik vezeték szakadt, vagy sem. Az is lehet, hogy már a betáp vezeték un. nulla szála szakadt. Azt is ellenőrizni kell egy olyan műszerrel, amivel szál folytonosságot tudsz nézni. A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |